Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Paroubek hájil miliony v sejfu. A jeho přítel označil Petru za zlatokopku

Video se připravuje ...
Autor: Jakub Veinlich - 
6. září 2018
13:11

Jiří Paroubek vysvětloval, kde se u něj vzalo 3,5 milionu korun. Odmítá tvrzení Radiožurnálu, že by je měl doma v trezoru. Peníze prý byly v trezoru v bance. Bývalý premiér po odchodu své ženy ze společné domácnosti začal prý půjčku od svého přítele řešit. V ČSOB se dotazoval na osobu, která do sejfu v bance vstoupila. Jeho přítel, podnikatel Petr Michek, se pak na čtvrteční tiskovce ostře navezl do Petry Paroubkové, expremiérovy „bývalé budoucí“ ženy.

Paroubek se s manželkou Petrou rozvádí a odvrací její útoky, že měl nelegální milionové příjmy nebo že u nich došlo na domácí násilí. 

Na dotaz Blesk Zpráv dnes Paroubek řekl, že tím člověkem, který vstoupil do jeho bankovního sejfu, mohla být jeho žena Petra. Podle Paroubka jsou peníze ve společném jmění manželů. 

Na půjčení 3,5 milionu korun se Jiří Paroubek dohodl v roce 2016 na konci léta v Řecku se svým přítelem Petrem Michkem. „Klíče od sejfu jsem měl jen já a Petra. A peníze zmizely. Tečka,“ řekl dnes Paroubek. 

Paroubkův přítel zaútočil na Petru

Podle Michka o půjčených penězích věděla také Petra Paroubková, která se podle něj svými vyjádřeními zapojila do kampaně, která má vést k nezvolení Jiřího Paroubka do Senátu na Ostravsku.

Právě Michek se dnes do Paroubkové ostře navezl. „Gratuluji Petře, že se stala předsedkyní asociace českých zlatokopek,“ uvedl. „Jiří za mnou přišel, že peníze ze sejfu zmizely, že je má Petra, a postavil se k tomu jako chlap, že to je jeho závazek, takže si to odpracuje,“ hájil Paroubka.

Paroubek se sám hájí, že Michkovi přislíbil peníze zhodnotit na finančních trzích. „Do teď jsem takto Petrovi vydělal 1,1 milionu korun,“ řekl Paroubek Blesk Zprávám s tím, že zbylé peníze chce tímto způsobem Michkovi vrátit zhruba za 3 až 4 roky.

Z protikampaně Paroubek obviňuje finančníka Zdeňka Bakalu a také spolupracující bývalého ministra vnitra Milana Chovance a bývalého předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky

Trestní oznámení Paroubek zatím na nikoho nepodal. Zmizelé peníze bude chtít Paroubek řešit podle svých slov v rámci řízení o společném jmění manželů při rozvodu. V bankovním sejfu prý bylo dohromady 5 milionů korun - podle Paroubka zmizely všechny peníze. „Jeden z nás ty peníze vzal, ale já to nebyl,“ prohodil dnes Paroubek.

„Proběhlo bezpočet jednání s Petřinými advokáty. Já jsem se opravdu snažil s Petřinými advokáty dohodnout, aby mi ty peníze vrátila. Jestli mi moje budoucí bývalá kamarádka, která s námi jezdila na dovolenou, přestane brát telefon, tak ať si každý udělá názor sám,“ řekl dnes Michek.

Petr Michek kandiduje do Senátu stejně jako Jiří Paroubek a je také Paroubkovým sponzorem jeho kampaně. Blesk Zprávám řekl, že svému příteli zatím věnoval na kampaň 250 tisíc korun a je prý připravený poskytnout i další peníze.  

Video  Prodala jsem společný dům v Řecku, přiznala Paroubková. Expremiér neviděl ani korunu  - Alexander Malachovský - Blesk
Video se připravuje ...

Petra Paroubková se už k celé záležitosti neche vyjadřovat. Odkázala nás jen na rozhovor, který redakci nedávno poskytla. 

hejhej ( 6. září 2018 14:22 )

Stárnoucí Paroubek si chtěl dokázat, jaký je " chlap", když se nechal zblbnout mladou ženou, která ho ulovila s tím, že bude mít prachy a bude paní premiérová. Oba pošahaní blbci. Paroubek se cpe, co by zkrachovalý politik do senátu a navíc v Ostravě, kde nežije. Doufám, že ostraváci mají rozum na svém místě a nebudou ho volit.

milan1959 ( 6. září 2018 14:17 )

Vězeňské tepláky mu budou slušet

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa