Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Zeman otočil. Mezi školáky na začátek roku přijde. Kterou školu si vybral?

Autor: vei, trm - 
28. srpna 2018
10:40

Necelý týden poté, co Blesk Zprávy přinesly informaci, že prezident Miloš Zeman poruší jednu z tradic a nezahájí nový školní rok mezi dětmi, Hrad otočil o 180 stupňů. Zeman dorazí 3. září mezi děti na ZŠ T. G. Masaryka na pražském Břevnově. Blesk Zprávám to řekl mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Původně přitom tvrdil, že Zeman nechce „zvýhodňovat“ úzkou skupinu školáků, mezi které by přišel, a promluví ke všem dětem z televizních obrazovek.

 

Loni zahájil prezident Miloš Zeman školní rok na Akademii řemesel Praha – Střední škole technické v Praze. V roce 2016 na základní škole ve Stochově, v roce 2014 to bylo v Lánech. Letos neměl mezi děti vyrazit vůbec. „Pan prezident pozdraví všechny školáky prostřednictvím televizní obrazovky,“ tvrdil před týdnem Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček. 

„Usoudili jsme, že pokud jde pan prezident do jedné školy, tak pozdraví žáky jedné školy, takto prostřednictvím televizní obrazovky pozdraví všechny školáky,“ odůvodnil porušení prezidentské tradice Ovčáček.

Všechno jinak – prezident mezi děti vyrazí

Uplynul týden a Hrad otočil, Zeman mezi děti přijde. Vybral si přitom školu, která je od Pražského hradu kousek, konkrétně šest kilometrů. „Aktualitou je, že pan prezident, společně se svojí paní, velmi rád přijal pozvání pozdravit školáky v pondělí 3. září na ZŠ a MŠ T. G. Masaryka – pracoviště ZŠ Bělohorská,“ řekl Blesk Zprávám Ovčáček.

V plánu zůstává i to, že Zeman pozdraví děti před začátkem školního roku ve svém televizním pořadu.  

Zeman se během prázdnin na veřejnosti příliš často neobjevoval. Už od konce června trávil volné dny na své chalupě v Novém Veselí na Vysočině, později se přesunul do Lán. Na konci července vyrazil společně se slovenským prezidentem Andrejem Kiskou vlakem z Hodonína do Topoľčianek. Jízda z rodiště prvního československého prezidenta T. G. Masaryka k zámku v jihoslovenské obci, který byl Masarykovým letním sídlem, se stala součástí vzpomínkových akcí ke 100. výročí vzniku Československa. 

Minulý čtvrtek pak krátce vystoupil na zahájení národních dožínek – Země živitelka v Českých Budějovicích. Po výstavišti ho přitom vozil ministr zemědělství Miroslav Toman v golfovém vozíku. Zeman nevynechal tradiční ochutnávání slivovice z Bruntálu ani domácích koláčů. V pondělí Zeman poobědval s premiérem Andrejem Babišem.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

PleskPlesk ( 28. srpna 2018 11:24 )

My, svéprávná většina obyvatel ČR, Zemana podporujeme a jsme na jeho straně. To platí i proti záškodnickému Blesku, který opravdu není mluvčím presidenta, aby mu dojednával jeho vystoupení aj.

luxardo ( 28. srpna 2018 11:24 )

Ta roztomilá hovádka co tady blinkají své komplexy nemohou přes svou retardaci pochopit, že máme demokratickou většinou zvoleného prezidenta a tak to je.

luder ( 28. srpna 2018 10:55 )

To tam určitě budou vyřvávat ti Pičinského placení idioti s červenými trenkami! Dříve by to policajti zmrskali ani by s nimi nediskutovali aby napadali hlavu státu!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa