Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

S Babišem a Zemanem běžte za trpaslíkem z Kremlu, zlobí se Moučková na komunisty

Video se připravuje ...
Autor: simao, ČTK, hoh - 
22. srpna 2018
10:33

Hlasatelka Kamila Moučková, která v srpnu 1968 v televizním vysílání oznámila invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa, ostře kritizovala komunisty, prezidenta Zemana i premiéra Babiše. Pro Blesk.cz pak vysvětlila, proč jí zmínění tolik vadí.

Když komunista Stanislav Grospič mluvil ve studiu Událostí, komentářů na ČT o tom, že žádná okupace nebyla a šlo jen o vjezd vojsk, divila se i coby další host hlasatelka Kamila Moučková. „Komunisti jsou furt stejní. Jako byli, tak je to teď,“ řekla v ČT naplno poté, co si poslechla předchozí debatu. A následovala upřímná reakce, za níž na sociálních sítích sklízí ovace.

Navezla se přitom i do předsedy KSČM Vojtěcha Filipa za to, že v rozhovoru pro britský deník The Guardian nepřímo označil za viníky okupace Ukrajince.

Fotogalerie Vojáci, tanky a panika: Tak před 50 lety vtrhla sovětská… 44 fotografií

„Jak může soudruh Filip říct, že nás okupovali Ukrajinci? Vždyť to je na hlavu. Zlobím se. Na pana prezidenta. Na pana Babiše, jeho oblíbence. Prostě já nevím, ale mně se to celé nelíbí. Já říkám, aby se sebrali a jeli za tím trpaslíkem v Kremlu. A všichni jeli na dovolenou i s panem Filipem, i s komunistickou stranou na anektovaný Krym,“ vzkázala Moučková rázně.

Hlasatelka, která v srpnu 1968 v televizním vysílání oznámila invazi, kritizovala prezidenta Zemana již předtím za to, že v den 50. výročí této události veřejně nevystoupil. Moučková, která platí za jednu z výrazných osobností odporu proti okupaci, svou nespokojenost vyjádřila taktéž ve vzkazu, který poslala z nemocnice na vernisáž výstavy k srpnu 1968.

„Zlobím se na pana prezidenta, že si nenašel pět minut na to, aby promluvil v den padesátého výročí 68. roku ke svému národu,“ napsala Moučková. A negativně zhodnotila také premiéra Andreje Babiše, který si během výročí k 21. srpnu zažil horké chvilky, když ho dav vypískal během piety před budovou Českého rozhlasu.

„Zlobím se také na pana Babiše, že mu nestačí jeho miliardy a že ještě chce ovládat lidi. Nemám slušné slovo pro pana Filipa! Takže podle něj nás v roce 1968 okupovali Ukrajinci?“ napsala Moučková. V závěru vzkazu pak hlasatelka, která nedávno podstoupila operaci kyčle, vyzývá k tomu, aby si lidé dobře rozmysleli, komu dávají hlas ve volbách.

Moučková pro Blesk: Na ulicích stříleli lidi

Na okupaci vzpomíná Moučková nerada. „Já vůbec nejsem statečná. Se mnou lomcoval vztek,“ vzpomíná. Vedle ÚV KSČ viděla 21. srpna 1968 při ranní cestě do práce prvního mrtvého chlapce. A zamávalo to s ní. „Já káča byla v podobném věku. 20 let. Jela jsem do televize ve čtyři ráno a zvracela jsem do kapesníku, byla jsem absolutně otřesená, klepala jsem se, bylo mi všechno jedno. To není statečnost, to je ta profese,“ vysvětluje, jak dokázala sebrat síly a vysílat.

„Šlo o to, podržet lidi. Aby na ulicích nechodili. Tam se střílelo, tam ti h*ajzlové zabíjeli děti, lidi,“ říká. Při pohledu na dnešní politiku se vedle zloby na Zemana, Babiše a komunisty však obává toho, abychom se nedostali zpět tam, kde jsme byli před 50 lety.

Video  Ohlušující pískot na Babiše: Hanba! Estébáky nechceme! Pietu narušila demonstrace  - Jakub Veinlich, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Evka4 ( 14. ledna 2020 09:37 )

Tuhle starou rašpli fakt nesnáším

marais ( 24. srpna 2018 12:09 )

Paní Moučková je na stará kolena ubohá, ať uráží sama sebe.

defakto ( 23. srpna 2018 14:54 )

... Moučková už mluví z cesty , je napůl dementní a napůl blbá , když komentuje vysokou politiku tady i ve světě , ona byla vždy nesnesitelná a sebestředná , divím se , že Zahajský s ní vydržel tak dlouho !

cezar8 ( 23. srpna 2018 13:16 )

Uznávám svůj omyl když jsem se domníval, že členové sekty sluníčkářů postrádají jakýkoliv smysl pro humor, natožpak ten absurdní. Ta dobrá žena Moučková a její spolubojovníci dokázali, že naopak patří mezi špičku českých šprýmařů, už dlouho mě nikdo takhle nerozesmál.....

oltec ( 23. srpna 2018 05:23 )

paralenka super

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa