Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babiš vytáhl bublifuk, hejtmanka z ANO si vzala člena ODS. Zahrál i Michal David

Autor: ČTK, simao, vei - 
17. srpna 2018
16:08

Hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO) nekoukala na vládu a opozici a vzala si za muže politika z ODS. Přihlížel tomu i šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Vildumetzová, která je současně i poslankyní, se ve Stanovicích provdala za Jana Mračka z ODS. Tak máme v Karlovarském kraji koalici s ODS, napsal Blesk Zprávám premiér. A poslanec Milan Hnilička podotkl, že na veselce vysportované sněmovní kolegyně nemohla chybět ani kachna s tradičním karlovarským knedlíkem.

Svatba, které se zúčastnily desítky hostů, se odehrála v kostele sv. Tří králů ve Stanovicích. Dlouholetou známost krajské předsedkyně ANO a předsedy chebského oblastního sdružení ODS dnes posvětil emeritní plzeňský biskup František Radkovský.

Církevnímu obřadu předcházela příprava, v rámci níž se Jana Vildumetzová nechala i pokřtít a její partner biřmovat. Po svatebním obřadu se hostina odehrála na statku, který patří známému podnikatelovi Františku Piškaninovi, podporovateli ANO. Podle informací Blesk Zpráv novomanželům zahraje i Michal David.

Babiš: Jana si vzala Jana, máme koalici

Premiér Andrej Babiš Blesk Zprávám ze svatby napsal: „Tak máme v Karlovarském kraji koalici s ODS. Jana si vzala Jana, moc jim to přeju, hodně štěstí, ať vám to vyjde. Dnes jsem se dozvěděl, že Jana Vildumetzová byla učitelka tělocviku. Dodatečně chápu, proč tak řídí radu Karlovarského kraje. Je to jak na hodině tělocviku.“

Hejtmanka se vdávala v téměř bílých šatech se závojem podle vlastního návrhu, ženich měl tmavomodrý oblek s bílou vázankou.

„Šaty vznikly podle mého vlastního návrhu, jsou atypické a přitom jednoduché, v bílé barvě. Jejich ušití ale provázely trochu problémy, pomohlo mi s tím hodně lidí, kteří viděli, že ještě týden před svatbou nevím, jestli budu mít v čem jít,“ prozradila před svým velkým dnem pro Deník.cz Vildumetzová.

Mezi hosty Hnilička i Váňa

Po svatbě bude hejtmanka používat příjmení Mračková Vildumetzová. Mezi hosty nechyběli kolegové Vildumetzové z krajské rady nebo například hudebník Karel Vágner nebo žokej Josef Váňa.

Přišel také někdejší hokejový reprezentant, jeden z naganských hrdinů a dnes poslanec Milan Hnilička (ANO). „Známe se z Poslanecké sněmovny. Je to aktivní sportovkyně a o sport se také velmi zajímá nejen jako poslankyně, ale i jako hejtmanka. Takže tyto otázky spolu často řešíme. Jsem rád, že si mě zařadila mezi své přátelé a pozvala mě na takovou svou slavnost,“ řekl Blesk Zprávám.

Přišel s manželkou a k atmosféře uvedl: „Myslím, že jsme byli všichni dojatí. Měli opravdu moc hezký obřad v kostele. Mělo to velmi pěknou atmosféru.“

Kachna s karlovarským knedlíkem

Ačkoli jsou v současné době ženich a nevěsta politicky na opačné straně, jejich známost je ještě z dob, kdy Vildumetzová byla členkou ODS a byla za tuto stranu v krajském zastupitelstvu. Nyní je významnou postavou v ANO, hejtmankou, předsedkyní Asociace krajů ČR i poslankyní.

Do konce roku se ale má vzdát postu hejtmanky a věnovat se jen funkci poslankyně. Zastávat post hejtmanky, šéfky Asociace krajů a poslankyně prý v poslední době bylo nad její síly a hlavně také na úkor rodiny.

Ani Mraček není jen řadový členem ODS. Kromě oblastního předsedy je i člen výkonné rady ODS. „Chtěli jsme se vzít v našem kraji, kde jsme se oba narodili,“ řekla dále Vildumetzová pro Deník.cz.

Na svatebním menu tak nesměl chybět ke kachně ani tradiční karlovarský knedlík. „Jsme spolu šest let a máme se moc rádi. Náš citát na svatebním oznámení to vystihuje nejlíp: Hledali jsme štěstí a našli jsme sebe,“ dodala.

Video  30 sekund pro Babišovu lídryni z Varů: I já chci kraj řídit jako firmu!  - Blesk TV
Video se připravuje ...

marmat ( 19. srpna 2018 12:32 )

Bude to malej perspektivní neutrál....než vyroste, přestanou být levičáci/pravičáci/Středulové...budou jen dobré/prospěšné a mizerné/vyautované nápady pečlivě zvolených lidí.....

marmat ( 19. srpna 2018 12:24 )

Až vyrostete, tak ty bajky prodejte...Jestli jste od Fialů...děda Vás moc nepochválí...moc šlapete na plyn!!!

marmat ( 19. srpna 2018 12:21 )

SUPER NIK - TO NEMĚŇTE -velmi sedí !!!Sebereflexe se Vám bude v dospělosti hodit.....

marmat ( 19. srpna 2018 12:19 )

no je to hroudovatý, ale lepší , než obvyklý "držpytlík".

marmat ( 19. srpna 2018 12:17 )

Vaše dětinské starosti nabývají mezinárodních rozměrů...Vaše okurkovka v plném proudu COŽ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa