Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Na zámek mu půjčila, na opravy už maminka nemá. Kde vezme Stropnický další miliony?

Autor: Tomáš Koníček - 
15. srpna 2018
05:00

Na zámek mu půjčila, na opravu už ale synovi nic nedá. Ne že by nechtěla, Lucie Stropnická (62) už ale tolik peněz nemá. Syna Matěje (34), který koupil za 12 milionů korun zámek v Osečanech, přitom čekají mnohamilionové investice.

Matějovi a jeho partnerovi Danielu Krejčíkovi (24) půjčila na zámek  maminka, scenáristka Lucie Stropnická. „Synovi k zámečku určitě nejvíc pomohl dědeček Zdeněk Borovec (†69), můj táta, ten z nás vydělával nejvíc. Dědičkou autorských práv je moje maminka. V dnešní době si vzít hypotéku je šílené, tak jsme si řekli, že klukům na zámeček půjčíme. A samozřejmě, že se o tu půjčku zasloužil nejvíc muzikál Dracula, ke kterému psal táta libreto a je i spoluautorem scénáře, a muzikál dodnes slušně vydělává. No a já také prodala byt, který jsem koupila jako investici z poloviny z tátových peněz a z poloviny z mých,“ řekla Blesku.

Víc však nedá. „Je mi jasný, že zámek sežere ještě spoustu peněz, ale to už musí kluci sami. Já víc nemám. Ze zámečku mám velkou radost a už se těším, jak tam budu jezdit na dovolenou,“ dodala Stropnická.

Zaplatil 12 milionů, oprava přijde až dvojnásob

Bývalý politik Matěj Stropnický s přítelem hercem Danielem Krejčíkem koupili polorozpadlý zámeček v Osečanech na Příbramsku za 12 milionů korun. Odborníci oslovení Bleskem však uvedli, že jen základní rekonstrukce vyjde na dalších přibližně 20 milionů.

„Nechci se pouštět do odhadů, ale mohla by to být pravda. Je fakt, že pořizovací cena je jen začátek,“ potvrdil Stropnický a popsal: „Bude potřeba částečná sanace krovu, jeden strop je tu zřícený, přes další dva sem zatéká. Je toho mnohem více, ale tohle jsou základní věci. Nechali jsme si udělat statický a mykologický průzkum, abychom věděli, v jakém stavu jsou krovy a zdiva a jestli tu není houba nebo dřevomorka. Máme zprávu, která neříká ani to, že to není na zbourání, ani to, že to je celé fungl nové.“

Stropnický plánuje přestavět 2. patro zámku na obytnou část. V přízemí, kde jsou vyšší stropy, v budoucnu plánují pořádat kulturní akce, například letní scénu, a zpřístupnit ho veřejnosti.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

necesany ( 15. srpna 2018 14:37 )

Matěji ! Rád přijedu a pomůžu, ale pozor ! Lidé závidí ...

Monikay ( 15. srpna 2018 13:39 )

Kéž by takových nadšenců bylo víc. Kluci si tam máknou a příbuzenstvo bude dotovat. Mohli si za ty prachy koupit krásnou vilu, tak prostě zachrání jednu českou památku

obrobr ( 15. srpna 2018 12:26 )

oni z toho udělají bordel pro homouše a navíc tam budou točit teplé porno , a peníze se posypou . No a pár homoušů z parlamentu jím zařídí dotace

spania ( 15. srpna 2018 12:24 )

Nevím,proč lidé od té doby,co vyšlo najevo,že Matěj Stropnický koupil zámek,stále řeší,kde na to vzal.Není to snad jedno?Je to snad jeho věc,prostě ty peníze měl nebo jak vidíte,někdo mu je půjčil,v tomto případě dokonce maminka.A proč ne,když ty peníze byly v rodině?Matěj chce se svým přítelem udělat dobrou věc - opravit chátrající zámek,žít v něm a starat se o něj.To je přece krásná a záslužná činnost a ne každý by se do toho pustil.To radši budou mít lidi plnou pusu keců a starostí,kde na to vzal.Matějovi i jeho příteli moc fandím - kluci,jste super!

va45 ( 15. srpna 2018 11:48 )

Teď nastoupí taťka.Granty od státu,ministerstva kulturya dotace z EU.Už mně opravdu štve,že platíme daně a politici za to stavějí za ně luxusní vily,baráky,chaty a kupují zámky.Stát jiné peníze nemá než ty co vybere od lidí na daních.Starý Stropnický moc dobře věděl proč se cpát do politiky a synáček taktéž.Tam se berou peníze a bohatne.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa