Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Z asistenta Pocheho už je Hamáčkův náměstek. Povýšil i Kaucký z Prahy

Autor: ČTK, zzu - 
1. srpna 2018
20:25

Ministerstvo zahraničí má od středy dva nové politické náměstky - pražského zastupitele Lukáše Kauckého (36) a Tomáše Petříčka (36), který byl dosud asistentem europoslance Miroslava Pocheho (všichni ČSSD). Právě Pocheho sociální demokracie prosazovala do čela Černínského paláce. Kvůli odporu prezidenta Miloše Zemana, který na návrh předsedy vlády jmenuje ministry, však místo Pocheho českou diplomacii dočasně řídí předseda ČSSD Jan Hamáček, jenž je zároveň ministrem vnitra.

Vznik dvou míst náměstků na ministerstvu zahraničí schválila v rámci tzv. systemizace vláda v polovině července. Obě místa zrušil při svém nástupu do čela ministerstva předešlý šéf diplomacie Martin Stropnický (ANO). Kaucký se na ministerstvo jako politický náměstek vrací, působil tam od roku 2014 za ministra Lubomíra Zaorálka (ČSSD) a odešel na konci roku 2017 poté, co do čela resortu nastoupil Stropnický.

Kaucký přichází na ministerstvo z pozice předsedy dozorčí rady pražského dopravního podniku. Dříve působil mimo jiné jako vrchní ředitel kabinetu na ministerstvu zdravotnictví nebo jako vedoucí kanceláře poslance Evropského parlamentu Jiřího Havla. Je předsedou zastupitelského klubu ČSSD v pražském zastupitelstvu.

Dva političtí a pět odborných náměstků

Petříček byl Pocheho poradcem, v Evropském parlamentu pracoval s několikaměsíční přestávkou od roku 2014 až dosud. V roce 2017 své působení v EP přerušil a sedm měsíců byl náměstkem na ministerstvu práce a sociálních věcí. Pracoval mimo jiné na pražském magistrátu nebo byl členem představenstva společnosti Želivská provozní.

Na ministerstvu zahraničí jsou tak nyní dva političtí náměstci a pět odborných náměstků. Jakub Dürr řídí evropskou sekci a Tomáš Kryl sekci ekonomicko-provozní. Martin Smolek je náměstkem pro řízení sekce právní a konzulární, Ivo Šrámek řídí sekci bezpečnostní a multilaterální a Martin Tlapa vede sekci mimoevropských zemí a ekonomické a rozvojové spolupráce.


aaobcanka ( 20. srpna 2018 13:47 )

souhlasím s p.RR z IN : Dost bylo SŠ Hamáčka, nemožného, tzv. pajdavého a patlavého prcka Pocheho - nevhodného pro repré, SŠ Štěcha, údajně podvodného býv. MV Bublana, celé ČSSD, ODS, TOP a církevního restituenta KDU, ale hlavně údajně 1. největšího českého tzv. mld.tuneláře - Klause - a jeho "kompliců" !

marmat ( 1. srpna 2018 23:23 )

Pan Kaucký by mohl dělat Hamáčkovi dvojníka...Před 15 kily(pana šéfa Hamáčka) !!!

marmat ( 1. srpna 2018 23:20 )

Ale to je dlouho evidentní .....jen si počkáme vo co gou ???

hejhej ( 1. srpna 2018 22:03 )

refik: : Hamáček je něčím tomu hnusnému Pochemu zavázán, móc to smrdí !!!!

reifik ( 1. srpna 2018 21:22 )

Na co politické náměstky??Zase jen koryta,pro své kamarády....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa