Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Semelová urážky Horákové nelituje: „Řekla jsem, co jsem řekla, lidi to nezajímá“

Autor: Mii - 
31. července 2018
20:00

Kandidátka na primátorku Prahy a bývalá poslankyně KSČM Marta Semelová svých kontroverzních výroků nelituje. Lidé podle ní mají jiné starosti, než co ona řekla o vraždě Milady Horákové nebo vpádu sovětských vojsk do Česka. Jediní lidé, kteří to řeší, jsou novináři. A ti ji neustále negativně nálepkují, myslí si Semelová. O premiérovi a šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi říká, že rozhodně není žádný lidumil, programové shody mezi ANO a KSČM ale vidí. Semelová to řekla v rozhovoru pro INFO.cz.

„Co jsem řekla, to jsem řekla.“ Tak Semelová komentuje své dřívější kontroverzní výroky, které se před třemi lety řešily i u soudu. Sama podle svých slov ničeho nelituje a nebere je jako chybu. Lidé mají jiné starosti, než řešit její komentáře o historii, domnívá se. „Je to problém novinářů,“ říká exposlankyně.

Semelová v minulosti zpochybňovala, že přiznání Milady Horákové ve vykonstruovaném procesu bylo vynucené. O sovětské okupaci z roku 1968 řekla, že byla internacionální pomocí. Za tyto komentáře si vyžádala kritiku jak od politiků z konkurenčních stran, tak od odborníků.

Praha není KSČM zaslíbená

V současnosti se Semelová připravuje na kampaň v podzimních komunálních volbách. Je kandidátkou KSČM na primátorku Prahy, kde jako jeden z hlavních problémů vidí nedostatečné zapojení lidí při správě města. To by v případě úspěchu ve volbách chtěla změnit. Také by chtěla řešit situaci s byty v Praze, které se podle ní nedostávají pro potřebné lidi, nebo požaduje větší zapojení státu při financování pražské dopravní infrastruktury.

Semelová si uvědomuje, že to ve volbách nebude mít jednoduché. Místní média podle ní nadržují spíše pravicovým stranám, protože Praha je pravicové město velkých rozdílů. „Média, která informují, tak přímo kolikrát nahrávají pravicovým subjektům,“ říká a dodává, že mladí lidé jsou manipulováni, aby KSČM nevěřili.

Pokud by KSČM v Praze vyhrála, spolupráci s hnutím ANO exposlankyně nevylučuje. Podle ní by šlo stejně jako na vládní úrovni o programové průniky. O premiérovi Andreji Babišovi ale nemá iluze, že by byl velkým lidumilem.

marmat ( 1. srpna 2018 23:00 )

To je demokracie soudružko Semelová....takhle otevřeně mluvit za totáče např.o Gottwaldovi a Stalinovi, tak už se nedožijeme dneška...Samotka by nám zničila zdraví..nebo Jáchymov!!!???

marmat ( 1. srpna 2018 22:57 )

Každého, kdo si myslí, že všichni komunisti se "předělali" jste spolu se soudruhem Skálou naprosto vykurýrovala !!! Kulantní předák Filip je lišák, bez kterého by se mohla KSČM už dávno "vyfotit"!!!A vy byste TOHLE nemohla ani vyřknout........

marmat ( 1. srpna 2018 22:53 )

Jsou POUZE dvě možnosti: buď jste soudružka Semelová, nebo si Vás zaplatila...Ta třetí je Vaše karma a to až pochopíte, co to je, tak Vás semele-ale možná ještě dřív!!!???

karolin111 ( 1. srpna 2018 12:42 )

Europo, zrůda je ten kdo schvaluje vraždu nevinné vzácné ženy.

karolin111 ( 1. srpna 2018 12:39 )

Soudružko Semelová, lidi zajímá to jak je možné, že někdo takový jako Vy není potrestán za schvalování zločinu vraždy vzácné ženy Milady Horákové. Doufám, že Vás už nikdy nikdo nikam nezvolí.Komunisté by Vás měli vyloučit ze strany, pokud se chtějí angažovat v politice. Ty Vaše názory nejsou slučitelné s obyčejnou lidskostí. Vy pokud byste se dostala k moci byste zřejmě s lehkým srdcem poslala někoho na šibenici. Nepřeji Vám nic dobrého a jen doufám, že se Vám to vše vrátí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa