Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ferimu zkazil Zeman narozeniny. Se Schwarzenbergem šli raději na kefír

Autor: ČTK, simao - 
11. července 2018
11:08

Poslanci TOP 09 odešli před projevem prezidenta Miloše Zemana při dnešním jednání Sněmovny o vyslovení důvěry vládě ANO a ČSSD ze sálu. Lidovci na schůzi zase donesli protikomunistický transparent, protože menšinový kabinet mají podpořit poslanci KSČM. Nejmladší poslanec Dominik Feri z Topky si na Facebooku postěžoval, že mu Zeman pokazil 22. narozeniny.

„Nechtěli jsme poslouchat prezidenta Zemana, jak nám doporučuje k důvěře komunistickou vládu, za kterou je spoluzodpovědný,“ uvedl předseda poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek.

Feriho pokažené narozeniny

Dominik Feri si pak postěžoval na pokažené narozeniny. „Dnes se bude hlasovat o vládě, kterou podpoří komunisti. Až si budete stěžovat na ponožky nebo trenýrky, tak si vzpomeňte, že tohle je ten opravdu blbej narozeninovej dárek,“ prohodil na Facebooku poslanec slavící 22. narozeniny.

Lidovci proti komunistům

Lidovci opřeli o lavici, v níž sedí, transparent s přeškrtnutou rudou hvězdou se srpem a kladivem uvnitř ní, což býval symbol někdejšího komunistického Sovětského svazu. „Lidovci hlasují proti vládě s komunisty!“ stojí na transparentu.

Hlasování o důvěře vládě (11.7.2018): Lidovci přišli s protikomunistickým transparentem Hlasování o důvěře vládě (11.7.2018): Lidovci přišli s protikomunistickým transparentem | Blesk / David Malík

Potlesk pro Schwarzenberga

Někteří opoziční poslanci si všimli, že při fanfárách ze Smetanovy Libuše vešel do jednacího sálu ještě před Zemanem jeho poražený protikandidát z finále první přímé prezidentské volby Karel Schwarzenberg (TOP 09).

„Bylo to dnes ve Sněmovně chvilku krásné. Zazněla prezidentská fanfára. A vešel Karel Schwarzenberg,“ napsal na sociálních sítích předseda STAN Petr Gazdík. Lidovec Marian Jurečka napsal, že čestný předseda TOP 09 sklidil „větší a vřelejší potlesk“ než Zeman. Na sociálních sítích čilý Feri pak přidal fotku, kde trávili se Schwarzenbergem čas během Zemanova projevu. Na kefíru.

Kritika Babišova projevu

Ani opoziční poslanci, kteří poslouchali následný projev Andreje Babiše, pak nešetřili kritikou. „Projev Andreje Babiše je neuvěřitelný. Co věta, to slib. Co slib, to lež. Nestačím se divit, co všechno ′plánuje′ zlepšit. A co tedy dělal poslední 4 a půl roku?“ divil se např. Stanislav Blaha z ODS.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

va45 ( 12. července 2018 10:29 )

Jen v bytech v Praze nejmíň 10.Po včerejšku co vyváděl Kalousek ve sněmovně a na ulici mezi ožralími řvoucími paviány ho může žrát jen takový hňup jako je on a ti co tam na té ulici řvali a házeli lahve.

va45 ( 12. července 2018 10:24 )

22 letému nefachčenkovi a línému parchantovi,kterého živíme byly zkaženy narozeniny.Polosomálec se opět vyznamenal.Dement z Orlíku už nemá dávno ve sněmovně co dělat. Schwarzenberg a Benda jsou největší vyžírky v Česku.

pekaaaros ( 11. července 2018 20:37 )

Ti ať jdou raději hailovat před Reichstag a Merkelové i Posseltovi vlezou do zadku.

naidka ( 11. července 2018 16:04 )

Blb a blbek. Ani to nečtu, stačí fotky, nač si kazit odpoledne.

kradu ( 11. července 2018 14:41 )

už to nečhije človíčku radši

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa