Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Malá aféru s diplomkou „žehlila“ i před Babišem. Na práci je prý hrdá

Video se připravuje ...
Autor: bud, ČTK - 
29. června 2018
20:10

Premiér Andrej Babiš uvedl do funkce ministryně spravedlnosti Taťánu Malou (oba ANO). Její prioritou je zrychlení vymahatelnosti práva a také intenzivnější komunikace se všemi profesními skupinami. Malá také obhajovala svou diplomovou práci ze slovenské soukromé vysoké školy, která podle odborníků obsahuje zkopírované části. Prý je na ni hrdá a pracovala na ní několik měsíců, uvedla ve svém komentáři.

Premiér Andrej Babiš se za ministryni Malou plně postavil a řekl, že by měla dostat šanci. „Funkce je především manažerská funkce a manažer si vybírá svůj tým. Paní ministryně je pracovitá, má tah na branku, je komunikativní a má mou podporu,“ řekl Babiš s tím, že pokud s ní nebude spokojen, nebude mít problém ji vyměnit.

Malá při uvedení do úřadu také hájila svou diplomovou práci, kterou psala na soukromé bratislavské Paneuropské vysoké škole. Vyšlo totiž najevo, že části textu zkopírovala, aniž by správně citovala.

„Nevylučuji, že jsem někde neuvedla citaci“

„Práci jsem psala sama, jsem na ni hrdá. Věnovala jsem tomu několik měsíců a používala různé zdroje,“ řekla nová ministryně. Dodala, že její práce v té době prošla systémem na kontrolu plagiátů. „Nemůžu vyloučit, že jsem někde zapomněla uvést nějakou citaci, ale mohu vyloučit, že to bylo záměrně. Ta moje práce procházela antiplagiátorským systémem a shoda tam byla nula. Dnes je to nějakých pět procent,“ zmínila.

Škola: Malá v systému obstála, práci měla originální

Paneuropská vysoká škola v reakci na pochybnosti o originalitě práce uvedla, že ministryně Malá obstála ve standardním systému kontroly slovenského registru závěrečných prací studentů (CRZP). Podle dostupných informací ale slovenský systém ověřování tehdy nepracoval s databází českých prací.

„Protokol o kontrole originality u dané práce identifikoval shodu s jinými pracemi v souboru CRZP v rozsahu 0,00 procenta, tedy žádnou shodu,“ informovala vysoká škola. Část textu ale pochází právě z jiné diplomové práce na obdobné téma, která byla obhájena před několika lety na brněnské Masarykově univerzitě.

oldedek ( 30. června 2018 11:42 )

Byl by vůl kdyby tak pro něj perspektivní "fenu obranářku" ale i na pro něj na tak osobně nejdůležitější post jmenoval někoho méně loajálního ...

kathryn ( 30. června 2018 11:33 )

I opominutá citace se považuje za plagiátorství.

sores ( 30. června 2018 10:58 )

Další podvodnice co se chlubí cizím peřím, přitom to jde snadno zjistit jestli podváděla! Má ambice na lhaní,sliby a podvádění lidí.

havran2 ( 30. června 2018 10:06 )

Babiš se od vyhraných voleb změnil ! ! ! Kam vítr-tam plášť ! ! !

kukuku ( 30. června 2018 09:03 )

Také si myslím, že se voliči ODS a všech lidoveckých klonů chovají jako de*bilové.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa