Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hamáček převzal Černínský palác. Babiše vítal i nechtěný Poche

Video se připravuje ...
Autor: zst - 
28. června 2018
07:19

Jako politický tajemník přivítal na ministerstvu zahraničí premiéra Andreje Babiše (ANO) nechtěný „ministr“ Miroslav Poche. Ten tak přihlížel, jak si agendu v Černínském paláci přebírá od Martina Stropnického (ANO) jeho stranický šéf Jan Hamáček. Předseda ČSSD byl ve čtvrtek v půl sedmé ráno dalším členem nové vlády, který si převzal úřad. Už ve středu přebral Hamáček také resort vnitra.

Poche bude na ministerstvu zahraničí působit jako politický tajemník. Podle jeho slov bez platu. „Jeho náplní práce bude dennodenní agenda, příprava podkladů pro ministra,“ řekl na dotaz Blesk Zpráv Hamáček, který resort povede s tím, že půl hodiny po přebrání úřadu nemůže říct nic konkrétnějšího.

Web Aktuálně.cz také informoval o tom, že podle zdrojů z Hradu Babiš dodal prezidentovi druhý seznam, který už Pocheho jméno neobsahoval. To premiér odmítá a odmítl to na tiskové konferenci také předseda ČSSD Hamáček.

„Předal jsem jediný seznam v pondělí, potvrzení příjmu Hradu mám 9:10 ráno a celý postup jsem koordinoval s faktickým šéfem Legislativní rady vlády,“ řekl Babiš. Ani Hamáček prý o žádném dalším seznamu neví. Kopii toho prvního prý viděl a byl v souladu s dohodou šéfů obou stran.

„Není to standardní situace“

Nový šéf resortu Hamáček také připustil, že situace, ve které se ocitl, není standardní. Zároveň ale zdůraznil, že si ji „sociální demokracie nevybrala“. Řešení by podle předchozích vyjádření chtěl mít do konce prázdnin, tedy zhruba do dvou měsíců.

„Nebudu se tvářit, že to je nějaká standardní situace. Tento resort přebírám s plnou odpovědností, současně vím, že to je angažmá dočasné,“ řekl šéf ČSSD. 

Připravujeme podrobnosti.

bibijana ( 28. června 2018 12:54 )

To jsou ale dacani!!! Poche - další ambiciózní zlodějský darebák na scéně. A už je tam!!! Vítač migrantů. Ty darebáky musí někdo volit, jak se na takový post tak rychle dostal? Doufám, že jednou příjde doba, kdy se s takovými bude účtovat a povalí do kriminálů.

havran2 ( 28. června 2018 08:27 )

Jak to tak vypadá Hamáček bude mít ve vládě hlavní slovo před Babišem ! ! !

naidka ( 28. června 2018 08:08 )

To je nějaký maskot? Mi připadá, že dosud neznámý neodehnatelný Poche je hlavním členem Babišovy vlády. O nikom jiném se tak nediskutuje, že on tam prostě musí být a MUSÍ, i kdyby se funkce pro něj měla vymyslet. Buď tam jsou nějaké vyšší zájmy nebo je to ubohost největšího kalibru, což je vlastně v každém případě.

jana999 ( 28. června 2018 07:48 )

komunisti ho ještě nepodpořili, to se domluví až po sjezdu, já doufám, že ho nepodpoří a budou předčasný volby, babiš je slaboch, ten nás nebude bránit

Jardah775 ( 28. června 2018 07:23 )

Zákon přírody: "*** od koryt nelze odehnat!!!" ČEST VAŠÍ PRÁCI, soudruzi Babiši,Hamáčku a Filipe.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa