Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

ODS se zbavila Babišova ministra. Na Vojtěcha „prasklo“ modré tajemství

Autor: Jakub Veinlich - 
25. června 2018
19:25

Osm měsíců od voleb zjistila ODS, že ministr zdravotnictví Adam Vojtěch byl dosud jejím členem. Ve vládě i v Poslanecké sněmovně přitom sedí za hnutí ANO. Loni na podzim navíc kandidoval podle webu Volby.cz jako kandidát bez politické příslušnosti.

V pondělí zasedala výkonná rada ODS a její závěr je pozoruhodný. Vyloučila ze svých řad ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha. Ten přitom úředně kandidoval loni ve sněmovních volbách jako nezávislý za hnutí ANO. S hnutím se přitom ODS, strana s tradiční modrou barvou, nechtěla po volbách spojit především kvůli trestně stíhanému předsedovi Andreji Babišovi. Členství ale občanští demokraté ukončili Vojtěchovi především kvůli spolupráci s KSČM.

Mluvčí ANO Vladimír Vořechovský redakci řekl, že jde nejspíš o administrativní nedostatek, protože Vojtěch už několik let neplatí členské příspěvky. Což po chvíli potvrdil i samotný mistr. 

Vojtěch: Neplatil jsem, odešel jsem

„Jako student jsem skutečně v ODS byl, dostal jsem nabídku, abych k nim vstoupil, ale později jsem přestal platit příspěvky a bylo mi řečeno, že když přestanu platit, tak členství zaniká,“ zareagoval pro Blesk Zprávy Adam Vojtěch, který si prý zánik členství ještě několikrát ústně ověřoval. Žádné písemné potvrzení ale v ruce nemá a nedorozumění podle svých slov lituje. 

„Nic jsem neprovedl, nikdy jsem za ODS nekandidoval a po studiích jsem odešel, když jsem přestal platit. S nikým ze strany už nemám prakticky žádný kontakt, nedostávám ani žádné interní informace,“ doplnil Vojtěch, který loni na podzim kandidoval za hnutí ANO jako nezávislý v Jihočeském kraji. 

Jermanová: Nevěděla jsem o tom

„Nevěděla jsem o tom,“ zareagovala pro Blesk Zprávy místopředsedkyně hnutí ANO, hejtmanka středočeského kraje a někdejší členka ODS Jaroslava Pokorná Jermanová. „Názor ANO tlumočit v tuto chvíli neumím, dozvídám se to v premiéře od vás,“ dodala s tím, že by chtěla nejdříve slyšet názor samotného ministra.

Podle mluvčí ODS Jany Havelkové byl Vojtěch členem strany v Praze, a to od roku 2012. „Od roku 2014 měl členství pozastavené,“ dodala. Vojtěch přitom pracuje pro Andreje Babiše už řadu let a v klubu hnutí ANO je minimálně už osm měsíců, ve vládě pak od loňského prosince.

„Výkonná rada rozhodla hned poté, co jí byl daný návrh předložen,“ dodala pro Blesk Zprávy mluvčí ODS Havelková.

Video  Zeman se pustil do šarlatánů i sluníčkářů. A s novou vládou překvapil i Babiše.  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Samo ( 27. června 2018 10:51 )

Máš nějaké zcestné myšlenky. Většina členů hnutí ANO, ČSSD byla dříve v KSČ- to souhlasí a proto si vybrali komunisty na to, aby jim pomohli odhlasovat důvěru vládě, zkrátka a dobře - svůj k svému. Jistěže se objevili bývalí komunisti i v ODS, ale nebylo jich zdaleka tolik, co v ČSSD, Když v roce 1998 složil Zeman vládu ČSSD, tak z 19 ministrů bylo 16 bývalých komunistů, bývalým komunistou byl také Zeman a ti 3 ministři, kteří nebyli komunisti a to jenom proto, že to byli mladí kluci, kteří se ještě nestačili pošpinit vstupem do KSČ.

Samo ( 27. června 2018 10:41 )

Pytlák Říha to má nějaké pomýlené. Vojtěch nenastupuje po ODS ( ta už je 6 roků mimo vládu a dokonce ani po ČSSD, ale sám po sobě. A ksindl a polo*** budeš sám, protože se vyjadřuješ k věcem, kterým nerozumíš a neumíš si ani sehnat informace.

dr.x.crement ( 26. června 2018 09:00 )

ANO je stranou karieristů,je jedno,ze které jsou strany. Šéf ANO byl dobrý soudruh a dobrým soudruhem i zůstal. Vojtěch je mladý naiva................

AliAlice ( 26. června 2018 07:06 )

tomik007...

Deneček ( 26. června 2018 07:02 )

ODS má plnou hubu demokracie,dokonce to má i v názvu strany a přitom vyloučí svého člena ze strany,jen proto,že podporuje ANO,která spolupracuje s demokraticky zvolenou stranou KSČM.SPD nálepkují,že je to extrémistická strana a sami jsou ještě horší.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa