Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na koberečku u Zemana: Kontroverzní Malá vsadila na růžovou, o pláči žertovala

Autor: Zuzana Štíchová - 
25. června 2018
15:00

Kandidáti na ministry sociálních věcí, spravedlnosti, průmyslu a kultury dorazí v pondělí za prezidentem Milošem Zemanem „na kobereček“ do Lán. Jako první byla na pohovoru možná ministryně spravedlnosti, poslankyně ANO Taťána Malá. Ta se dříve vyjádřila o možnosti odkladu trestního stíhání svého stranického šéfa a premiéra Andreje Babiše v případu Čapí hnízdo.

Malá po přijetí u prezidenta hovořila o tom, že za prioritu bude mít zkrácení soudních řízení. O jejím vzdělání či o podnikání jejího manžela prý řeč se Zemanem nebyla. „Jak vidíte, tak jsem neodešla ze zámečku s pláčem,“ uvedla své vyjádření před novináři budoucí ministryně spravedlnosti.

Narážky na její vzdělání už jí prý nebaví, obhajovala se také Malá. Stejně tak za uzavřenou považuje záležitost kolem výroku o odložení trestního stíhání Andreje Babiše. Šlo prý o obecnou diskusi k poslanecké imunitě.

Zeman o odkladu Babišova stíhání: Nešťastné

Za nešťastné označil vyjádření poslankyně Malé o Babišově stíhání také prezident Miloš Zeman. Babiš to sice může podle Zemana považovat za výraz loajality, prezident ale míní, že stíhání by se odkládat nemělo. „Žil by čtyři roky v nejistotě a napětí,“ řekl Zeman v rozhovoru pro Blesk.cz. „S výjimkou pana Pocheho nechci premiérovi do jeho sestavy mluvit, on za ni bude odpovídat, nikoli prezident republiky,“ dodal ale prezident.

„Zatím by nebylo dobré, abychom hodnotili kandidáty na ministra podle jejich rodinných příslušníků, to je princip, který by se měl ve slušné společnosti zachovávat,“ odpověděl Zeman na otázku o podnikání manžela Malé jako insolvenčního správce a poskytovatele nebankovních půjček. 

Po setkání se Zemanem Malá řekla, že mu představila své priority, k nimž patří zlepšení vymahatelnosti práva a zrychlení soudních řízení.

Schůzka prezidenta s Malou proběhla od 11:30, od 12:30 přišla na řadu možná ministryně průmyslu Marta Nováková, od 15:00 pak Petr Krčál, nominant ČSSD na post ministra sociálních věcí. O hodinu později se pak Zeman setká s Antonínem Staňkem, který by měl obsadit ministerstvo kultury.

Více o kontroverzní kandidátce na ministryni spravedlnosti čtěte ZDE

11karel11 ( 3. července 2018 21:49 )

Podvodnice Malá u Zemana. Je nedůvěryhodná ministryně spravedlnosti . Spravedlnost je dvojí - jedna pro T. Malou a druhá pro lidi? To si děláte z lidí predel?

josemu ( 25. června 2018 18:42 )

 Kdy už se Češi poučí,že ženy jsou vynikající lékařky,učitelky a v dalších povoláních,ale nikdy v politice.Vinou žen byly i války!

dr.x.crement ( 25. června 2018 18:12 )

Ta Malá se mi moc líbí! Bude ještě veselo!

sores ( 25. června 2018 17:04 )

Poche je od.po.rný od pohledu co teprve uvnitř hlavy!!! Každý chce urvat dobrý flek a mít moc, dát jim 20 hrubého tak jsou všechna místa volná. Klidně dám hlavu na špalek že to tak je!!!!!

panamira ( 25. června 2018 15:27 )

Babiš se kasá, že udělá vládu odborníku, ale udělat ministry z tohoto odpadu ????????? K pláči co se děje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa