Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

„Chátrám a tloustnu.“ Velká zpráva o Babišově zdraví: Co oči, páteř, tlak?

Autor: Jaroslav Šimáček - 
25. června 2018
05:02

Jeho zdraví prý chátrá. Premiér Andrej Babiš (63) si na Dni zdraví postěžoval, že v politice výrazně přibral. A i jeho manželka Monika Babišová (44) přiznala, že má občas z tempa svého muže obavy a nabádá ho, aby zvolnil. Je totiž ve věku, kdy podlomení zdraví může přijít kdykoli, varovala Babišová. Premiér řešil v minulosti vysoký tlak, prasklou žilku v oku i další problémy s očima, kvůli ploténce byl dokonce hospitalizován. Jak se cítí teď?

„Moje zdraví chátrá, protože jsem přibral 15 kilo v politice,“ říká o sobě Andrej Babiš. Pro Blesk Zprávy pak podstoupil bleskový zdravotní dotazník, který se týkal jeho problémů z poslední doby. Zdaleka nejen s nadváhou, na kterou si stěžuje.

Babiš prodělal problémy s očima, na obou se mu začala oddělovat sítnice. Byl hospitalizovaný kvůli ploténce, v nemocnici skončil s migrénami i vysokým tlakem. Problémy jsou však dle něj pryč. Na tlak mu zabraly léky, které dobral. A tak má za hlavní cíl začít opět více cvičit. Termín si stanovil na 1. července. Prozradil to v sobotu na Dni zdraví, který uspořádalo ministerstvo zdravotnictví pod taktovkou Babišova oblíbeného mladého ministra Adama Vojtěcha (ANO).

Premiér těžko odolává chlebíčkům a koláčkům

Se svou váhou každopádně není Babiš spokojený. „Ono se ani nejde hlídat, když jezdíme do krajů, celý den máme různé návštěvy, všude vám něco nabízí pod nos. Chlebíčky, na Moravě moravské koláčky, je těžké tomu odolat. Těším se, že snad od 1. července zkusím začít hubnout. Minulé léto se mi to nepovedlo, před dvěma lety jsem zhubnul 10 kilo. Musím začít cvičit,“ řekl Blesk Zprávám.

Video  Zeman se pustil do šarlatánů i sluníčkářů. A s novou vládou překvapil i Babiše  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

V poslední době, kdy Babiš dojednává svůj nový vládní kabinet, se mu zdravotní obtíže vyhýbají. Jisté problémy s očima však u Babiše tak úplně neutichly. „Mám bohužel problém s očima, mám oddělený sklivec,“ říká.

Prasklá žilka v oku, kvůli které měl oko celé zarudlé, však souvisela s něčím jiným. „To bylo, když jsem měl vysoký tlak. Užíval jsem léky, teď jsem skončil, už mám tlak v pořádku. Tak snad ten stres nebude takový, jako byl doposud. Migrény, to bylo jen občas,“ pokračuje premiér s tím, že prášky na tlak bral zhruba dva měsíce.

Andrej Babiš si před časem postěžoval na zdravotní problémy. Praskla mu žilka v oku, vylétl tlak. Vyrazil na kontrolu do nemocnice Andrej Babiš si před časem postěžoval na zdravotní problémy. Praskla mu žilka v oku, vylétl tlak. Vyrazil na kontrolu do nemocnice | ČTK

„Ploténka je v pohodě.“ Babiš chce sportovat

Měl však i problémy s páteří. „Měl jsem plotýnku, ale to mám v pohodě. Je to o dýchání břichem, to mě doktor Kolář naučil, jak správně dýchat a jaké dělat cviky. Potkal jsem tady jednu mladou slečnu, která studuje fyzioterapii, a myslím, že tato profese je teď hodně žádaná. Strašně moc lidí má problémy s páteří. Viděl jsem třeba, že pan ministr Metnar má problémy,“ prozradil Babiš na ministra vnitra, který by se v nové vládě měl přesunout do čela ministerstva obrany místo Karly Šlechtové. Ta už v Babišově kabinetu nebude.

Premiér svůj zdravotní stav netají. „Jsem transparentní ve všem,“ usmívá se Babiš. Že ho nyní zdraví vyloženě netrápí, to přičítá i svému sportovnímu založení.

„Sportoval jsem celý život, hrál jsem i závodně basket, volejbal, tenis rekreačně, plavu, lyžuju. I proto naše vláda určila vládního zmocněnce pro sport, protože naše děti sportují podstatně méně než předtím a tam začíná i to zdraví. Je třeba, aby sportovaly a potom budou určitě zdravé a nebudou sedět někde za počítačem, koukat do Facebooku a na sítě,“ podotýká premiér.

Monika Babišová: Říkám mu, ať zpomalí

Politika je však trochu jiný „sport“. Také Babišova manželka Monika však přiznává, že má o dopady na zdraví svého muže obavy.   

„Obavy mám. Někdy se stane, že mi třeba píše, že je mu blbě a má závratě. Toho já se hodně bojím, už není žádný mladík, myslím si, že je v takovém věku, kdy to může přijít a člověk ani neví jak, takže mu neustále říkám, ať trošku zpomalí,“ řekla Blesk Zprávám.

agfor ( 25. června 2018 16:28 )

Oči, páteř a zrak ? A co takhle mozek ? Zbylo z něho něco ?

spania ( 25. června 2018 13:07 )

Pan Babiš nevypadá na to,že by potřeboval zhubnout,ale to musí vědět nejlíp sámPokud opravdu přibral 15 kg,je to dost,ale pravidelné cvičení mu určitě pomůže.Myslím si,že ta politika se na každém chlapovi časem podepíše,ať už na zdraví nebo na vzhledu,příp.na obojím.

Toma?_Potyka ( 25. června 2018 12:27 )

Bureš má páteř?

abelfarao ( 25. června 2018 11:03 )

Emma33 ( 25. června 2018 09:28 )

Pokud ten estebak ma problemy s tlakem a bere prasky tak ty jsou dokonce zivote a ne ze je dobral. Jdete s nim uz do hajz*lu a nebo at jde uz konecne on.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa