Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tajemný Zeman: Před novináři spálil červené trenýrky, které mu vlály na Hradě

Video se připravuje ...
Autor: ČTK, simao, zst - 
14. června 2018
16:50

Pálením červených trenýrek skončilo napětí kolem tajemné tiskové konference prezidenta Zemana. Ten tak využil svůj úřad k tomu, aby zúčtoval se svými odpůrci. Červené trenky vyvěsila na Pražském hradě ve střežený okamžik skupina Ztohoven v roce 2015. Zeman je prý koupil od státu za jednu korunu.

Prezident Zeman tak využil přítomnosti novinářů a vážnosti svého úřadu, aby se trefoval nejen do svých odpůrců, ale i do žurnalistů samotných.

„Je mi líto, že z vás dělám blbečky, opravdu si to nezasloužíte,“ řekl například na adresy přítomných médií.

„Děkuji, že jste v tak hojném počtu přišli. Asi před rokem na přednášce pro studenty opavské univerzity jsem řekl, že politika by se měla dělat na základě výměny věcných argumentů, nikoliv na základě spodního prádla. Mezitím ulicemi českých, moravských a slezských měst pobíhali šílenci mávající červenými trenýrkami. Dovedu to pochopit před parlamentními nebo prezidentskými volbami. Ty ale skončily. Čas spodního prádla v politice skončil. Abych tento názor dokumentoval, rozhodl jsem se, že červené trenýrky, které jsme za jednu korunu zakoupili od úřadu pro správu věcí majetkových, spálíme a uděláme happening,“ řekl na tiskovém brífinku, okolo kterého dělal prezident i jeho nejbližší spolupracovníci velké tajnosti.

Spekulace a sázky

Takřka rodinná atmosféra zahrady u Lumbeho vily, kde prezident bydlí, nahrávala spekulacím, že svou roli sehraje během brífinku právě Zemanova rodina. „Můžu vyloučit, že by se zítřejší tisková konference prezidenta týkala jeho zdravotního stavu, bude se to týkat příjemné události,“ řekl FTV Prima mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Na různé varianty Zemanova projevu bylo možné si i vsadit. Nejnižší kurz byl na oznámení uzavření dohody o stavbě nového jaderného bloku z peněz ČEZ – a to proto, že se má odpoledne Zeman setkat s premiérem Andrejem Babišem (ANO) a šéfem ČEZu Danielem Benešem k jednání o energetice (3:1). Dalšími podle bookmakerů poměrně stále ještě pravděpodobnými možnostmi s nižšími kurzy bylo, že Zeman oznámí své plány na léto 2018 či oznámí nalezení článku Ferdinanda Peroutky Hitler je gentleman (5:1).

Sázky na Pocheho, amnestii či cestu na MS do Ruska

Možnost byla vsadit si i na aktuální politickou tahanici o budoucího ministra zahraničních věcí – a to, zda Zeman oznámí svůj souhlas se jmenováním europoslance Miroslava Pocheho, kterého označuje za „sluníčkáře“ (12:1).

O něco vyšší kurzy pak mělo oznámení přesného termínu návštěvy Bílého domu ve Washingtonu (13:1) či amnestie (15:1). Nebo že odlétá na MS 2018 ve fotbale, které hostí Putinovo Rusko, ale česká reprezentace se na něj neprobojovala (50:1).

Narození potomka, adopce Ovčáčka, svatba Kate?

S abdikací, kterou žijí sociální sítě, bookmakeři příliš nepočítali. Nabídli však abdikaci z rodinných důvodů (a sice narození potomka) s kurzem 30:1 či z tohoto pohledu o něco pravděpodobnější abdikaci ze zdravotních důvodů (15:1), která se s ohledem na vyjádření hlavního mluvčího zdá být vyloučená.

A pak již následovala série sázkových příležitostí, které jsou méně pravděpodobné a podle toho i rapidně stoupají jejich kurzy od 50:1 až po 5000:1.

Šlo o konec kancléře Vratislava Mynáře (50:1), oznámení amnestie Davidu Rathovi (200:1), ale třeba i adopci Jiřího Ovčáčka (do konce roku 2018 s kurzem 250:1), návštěvu Donalda Trumpa (150:1) či dokonce severokorejského diktátora Kim Čong-una (500:1) v Praze.

S kurzy odkazujícími na možnosti z říše snů pak byly vypsány i další sázkové příležitosti – že Zeman oznámí zasnoubení dcery Kateřiny právě se svým mluvčím Ovčáčkem (2500:1) nebo, že oznámí založení neziskové organizace společně s nenáviděným Miroslavem Kalouskem (5000:1).

Video  Porno mejdan, granátomet, přemety ve vizáži a nový pes: 5 let první dámy a Kateřiny Zemanové.  - Jan Jedlička, Markéta Volfová
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

aaobcanka ( 19. června 2018 15:08 )

Přišlo mně mailem : Hamáček maká pro Bakalu ? Je za vším "Bakalův“ Aspen Institute, kde sedí jeho níže uvedení čeští kamarádi ? Hamáček (ČSSD) Jan Farský (STAN) Jan Zahradil (ODS, Europoslanec) Michael Žantovský od Havla (ne z Parlamentních Listů) Zuzana Roithová (KDU, býv. Europoslankyně) atd. : https://aeronet.cz/news/uz-vime-proc-cssd-pozadovala-kreslo-ministra-vnitra-na-vnitru-bude-sedet-b akaluv-clovek-z-americkeho-aspen-institute-a-pomalu-se-zacina-rysovat-proc-babis-neposlechl-milose-z emana/ ČSSD požadovala křeslo ministra vnitra, aby se nerozkryly třeba Bakalovy aktivity ? ! Na vnitru bude sedět Bakalův člověk z amerického Aspen Institute. Babiš neposlechl Miloše Zemana a nevytvořil koalici s KSČM a SPD, neboť ho Bakala něčím vydírá ?? Andreje někdo přitlačil ke zdi, když ho donutil změnit názor, pustit Hamáčkovi vnitro a ještě pozici ministra zahraničí ? Kauzy Nikulin a Novičok ukázaly, že na Babiše má někdo obrovskou páku ...

pinia ( 19. června 2018 00:36 )

Havel versus Zeman : Zdeněk Urban, Milovice : Pražští kavárníci a české problémy . . Když Václav Havel běhal opilý v uniformě vojáka Hradní stráže po Hradě, bylo to roztomilé.Když se Miloš Zeman občas někde napije, hned je ochlasta(v tom lepším případě).Když Václav Havel chodil o***vat komediantku v době, kdy mu umírala žena,tak to byl bohém.Když Miloš Zeman nazve pi.u pi.ou, tak je sprosťák bez morálky. Když měl Václav Havel zdravotní potíže, byl to chudinka a držely se div ne noční vigílie.Když je nemocný Miloš Zeman, může si za to sám, protože má nemožnou životosprávu a zaslouží si to a měl by hlavně odstoupit. Když Havel vyzýval k bombardování států a lidí, do kterých mu nic nebylo,tleskali mu vestoje.Když navrhne Zeman cestu na mírové urovnání sporu, tak po něm plivou.

oldedek ( 15. června 2018 10:34 )

Pálení standarty Našeho Mýli : Tak to bylo Mýlo velmi, velmi poučné a vtipné, smál jsem tak, až jsem se z toho 2x pokakal - bohužel také do červených trenýrek - budu je muset rovněž spálit a také to udělám na "tajňačku" - nikomu, opravdu nikomu to nepovím a to ani Vladimiru Vladimírovičovi ... ... akorát když mi něco řeknou naši špióni, tak to pro mne "tajňačka" nebude a pošlu to rovnou na "Východ" - jsem přeciž chytrej, néé ...?!? Nó vzhledem tvojí čipernosti furt přemýšlím - já bohužel stále myslím - jak to Mýlo děláš, když potřebuješ kvapíkem na stranu –to už jedno na jakou - to už trenýrky asi nezachráněj, žejó, přiznej barvu ...

Milda105 ( 14. června 2018 23:41 )

Na český trh vstupuje průlomová inovace - lahodný mikrodrink Waterdrop bez cukru a s výtažky ze superpotravin. Co na to říkáte? Vypadá jako obyč šumák, ale chutná skvěle a vítám, že je skladný a šetrný k přírodě. Pokud chcete i Vy vyzkoušet zdarma první mikrodrink, můžete tak exkluzivně učinit do zítra zde: https://microdrink.waterdrop.cz?kid=PQH0Z

sekebo ( 14. června 2018 19:13 )

Jo Milda, když vyrazí, tak ochranka je v plné pohotovosti. Ti nesmí polevit ani vteřinu, jinak je pruuuser.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa