Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman vyvedl Ivanu na Hůlku. Na Hradě předtím přijal delegaci KSČM i cenu od básníka Sýse

Autor: base, ČTK, simao - 
13. června 2018
20:39

Na koncert zpěváka a svého podporovatele Daniela Hůlky vyvedl Miloš Zeman ve středu večer svou manželku Ivanu Zemanovou. Prezident měl za sebou pestré hradní odpoledne. Od komunistického básníka Karla Sýse, navrženého Sněmovnou na státní vyznamenání, přebral plaketu za občanskou odvahu. A jednal také s delegací KSČM.

Miloš Zeman vyrazil na koncert čerstvého padesátníka Daniela Hůlky. Muzikálový Dracula slavil kulaté narozeniny 1. června. A na 13. června si naplánoval koncert do pražské Lucerny. Účast prezidenta potvrdila dopředu Hůlkova manažerka Štěpánka Perková. „Prostě přijde jako kamarád pana Hůlky,“ řekla Aktuálně.cz.

Na Hůlku s hůlkou a paní Ivanou

Zemanův kamarád Hůlka má od Zemana medaili za Zásluhy. I on sám se v minulosti pokusil prosadit do politiky. Ve volbách v roce 2013 hájil barvy tehdejších Zemanovců (SPOZ) v Královéhradeckém kraji, ale pohořel - stejně jako celá strana. V Zemanovu nemilost však neupadl - naopak.

Hůlka v posledních letech nechybí na různých akcích s účastí prezidenta, byl i v jeho volebním štábu. Na Hůlkův koncert přitom dnes Zeman, který přišel tradičně o hůlce, přivedl i manželku a první dámu Ivanu Zemanovou.

Zeman přijal na Hradě cenu od Sýse

Prezident Zeman měl přitom předtím na Hradě kulturní předehru. „Pan prezident obdržel na Pražském hradě Cenu Unie českých spisovatelů za občanskou odvahu,“ uvedl ve středu odpoledne na Twitteru hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Cenu Unie českých spisovatelů přitom Zemanovi předal komunistický básník Karel Sýs, držitel titulu zasloužilého umělce z dob minulého režimu. Muž, vyznamenaný Gustávem Husákem, vzbudil rozruch, když Poslanecká sněmovna schvalovala, koho prezidentovi k vyznamenání doporučí.

Sýse, který v minulosti kandidoval za KSČM do Senátu, podpořili i poslanci ANO, ČSSD, KSČM a SPD, ale také Pirátů, za což se místopředseda Sněmovny Vojtěch Pikal následně omlouval.  

U prezidenta byla i delegace KSČM

Vedle toho ve středu prezident Zeman stihl na Pražském hradě přijmout i delegaci z KSČM, které byl letos na jaře na sjezdu v Nymburku - dnes za ním na Hrad dorazili předseda Vojtěch Filip, místopředseda Stanislav Grospič a poslankyně Miloslava Vostrá.

Schůzka se uskutečnila na žádost zástupců KSČM, sdělil ČTK bez dalších podrobností prezidentův mluvčí Ovčáček. Podle Filipa a Grospiče šlo o informativní schůzku k sestavování menšinové vlády ANO a ČSSD s tolerancí KSČM.

„Pana prezidenta jsem seznámil s tím, že jsme předali hnutí ANO náš návrh dohody o toleranci vlády a že časový harmonogram je takový, že my čekáme na výsledek referenda sociální demokracie, a jak budeme dále časově postupovat,“ napsal ČTK Filip.

Zemana vyzvali, aby přišel do Sněmovny

Zeman podle Filipa poděkoval KSČM za iniciativu. „Vyzval jsem ho, aby v případě jednání o vyslovení důvěry se zúčastnil jednání Poslanecké sněmovny,“ doplnil Filip. Předpokládá, že prezident výzvě, kterou dostal také od Babiše a šéfa ČSSD Jana Hamáčka, vyhoví.

Podle Grospiče šlo o čistě informativní schůzku v předvečer ukončení vnitrostranického referenda v ČSSD. Zástupci komunistů informovali Zemana o dalším postupu v KSČM, řekl.

Video  Zeman na sjezdu KSČM: Vyzval k pokání, připomněl Horákovou a další justiční vraždy. A děkoval za podporu  - Aleš Brunclík, Jaroslav Šimáček, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Milda105 ( 15. června 2018 00:34 )

Na český trh vstupuje průlomová inovace - lahodný mikrodrink Waterdrop bez cukru a s výtažky ze superpotravin. Co na to říkáte? Vypadá jako obyč šumák, ale chutná skvěle a vítám, že je skladný a šetrný k přírodě. Pokud chcete i Vy vyzkoušet zdarma první mikrodrink, můžete tak exkluzivně učinit do zítra zde: https://microdrink.waterdrop.cz?kid=PQH0Z

tases ( 14. června 2018 00:32 )

Vlasy lepší jak nosila, jak píše 123 tak to jo, já myslela že drží obr pugét, je to potisk Dáma v letech by měla mít už paže i v parnu v rukávech. Stačí tenký monofil.Koukám jak Zeman poslední dny hodně zhubl.

oshona ( 13. června 2018 22:53 )

Fuj, hnůj !!! A co ta Ivana s květákem na hlavě

1_2_3 ( 13. června 2018 22:16 )

Paní Zemanovou mám ráda, je to milá a sympatická žena, ale jejího stylistu bych nakopala. Paní Zemanová každá švadlena by Vás oblékla lépe. Blond Vám sluší, ale ty kytky přes půlku těla, horor.

gabreta ( 13. června 2018 22:10 )

"Cenu Unie českých spisovatelů přitom Zemanovi předal komunistický básník Karel Sýs, držitel titulu zasloužilého umělce z dob minulého režimu". Stačí si vzpomenout, jak Národní a Zasloužilí umělci z řad herců a zpěváků, ochotně podepisovali Antichartu!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa