Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ministr Stropnický je v nemocnici: Má zablokovanou páteř

Autor: base, ČTK - 
12. června 2018
09:32

Ministr zahraničí v demisi Martin Stropnický (ANO) je v nemocnici. Má zablokovanou krční páteř, absolvuje léčbu a rehabilitaci. Jak dlouho hospitalizace potrvá, není nyní jasné. Informaci webu Neovlivní.cz v úterý ČTK potvrdila mluvčí ministerstva zahraničí Irena Valentová.

„Pan ministr má akutní blokádu krční páteře doprovázenou občasnými závratěmi. V tuto chvíli absolvuje intenzivní léčbu a rehabilitaci,“ řekla mluvčí. Jak dlouho bude v nemocnici, zatím není známo, dodala. Kvůli hospitalizaci se Stropnický nezúčastní úterní tiskové konference ministerstva k zahájení letní turistické sezony.

Potíže s krční páteří si Stropnický léčil v nemocnici už v polovině dubna. Kvůli zdravotním problémům tehdy nevedl českou delegaci, která z Vatikánu do Česka přivezla ostatky kardinála Josefa Berana. Zastoupil ho ministr kultury v demisi Ilja Šmíd (za ANO).

Jedenašedesátiletý Stropnický, který je místopředsedou hnutí ANO, chce skončit ve vládě i ve Sněmovně. Počátkem května uvedl, že neaspiruje na místo v nové koaliční vládě hnutí ANO s ČSSD, kterou budou tolerovat komunisté. Jako bývalý velvyslanec v Itálii nebo ve Vatikánu by se rád vrátil do diplomacie, podle médií by se měl stát velvyslancem v Izraeli.

milan59 ( 12. června 2018 13:40 )

Fakt dobrý a to by měl takový člověk být jako diplomat ?Je to neuvěřitelný kam jsme jako lidi - politici klesli !!!!

illyria ( 12. června 2018 12:40 )

Tak to bude jistě chyba v diagnóze, nemůže mít zabloknuté to co nemá....

agfor ( 12. června 2018 11:54 )

Může jít za těma odbornicema. Třeba tu zkřivenou páteř vykadí.

nemok ( 12. června 2018 11:23 )

On má nějakou páteř? To je jako kdyby jste napsali že má mozkovou mrtvici.

spania ( 12. června 2018 11:00 )

Jejda,tady má tolik lidí potíže s páteří,chodí na RHB,podstupují různou léčbu,stejně všechno pomůže jenom na chvíli,ale nikoho to nezajímá a každému je to jedno.Ovšem,když má zablokovanou páteř pan Stropnický a musí na RHB,tak to musí každý vědět,protože má chudák zdravotní potíže a je to pan ministr Stropnický.Ale nic ve zlým...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa