Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Brabec promluvil o plánu B. Co udělá ANO v případě krachu referenda v ČSSD?

Autor: ČTK, mah - 
27. května 2018
14:20

Pokud sociální demokraté odmítnou ve vnitrostranickém referendu vstup do koaliční vlády, jak se zachová ANO? Místopředseda hnutí Andreje Babiše Richard Brabec se v České televizi držel zpátky, plán B podle něj ANO nemá. Kdyby k této možnosti došlo, hnutí by o ní podle Brabce muselo jednat. Straníci v ČSSD hlasují o vstupu do vlády s ANO, kterou mají podpořit komunisté, do poloviny června. Babiš už v minulosti zmiňoval i možnost podpory o SPD Tomia Okamury.

„Nemáme plán B, nepřipravujeme ho. Odmítám to, že bychom jednali naoko se sociální demokracií a mezitím připravovali nějakou variantu viz ta takzvaná hlasovací mašinerie,“ řekl Brabec. Hlasovací mašinerií nazývají některé opoziční strany společné hlasování SPD Tomia Okamury a KSČM s hnutím ANO. Tato formace má ve Sněmovně 115 hlasů.

Jak ale Brabec řekl, předčasné volby pro něj nejsou řešením. Také podle předsedy ODS Petra Fialy jsou předčasné volby úplně poslední možností. V tom se s nim shodl i předseda Pirátů Ivan Bartoš, když prohlásil, že jde o poslední variantu.

Prezident Miloš Zeman v uplynulém týdnu řekl, že jmenuje předsedu ANO a premiéra v demisi Andreje Babiše premiérem znovu, a to bez ohledu na výsledek sociálnědemokratického referenda. Opět se také vyslovil proti předčasným volbám.

Omasta ( 28. května 2018 15:44 )

Já jsem prvně nemohl pochopit, proč Babiš nechce s Okamurou. Pak jsem Okamuru slyšel v záznamu ze sněmovny. Vykládal tam bláboly až skoro lži. A on si to vůbec neuvědomuje. Ostatné se shodli, že tomu ani nerozumí a ještě se snaží demagogovat.

TrojanSlovakia ( 28. května 2018 11:33 )

 Ja mám plán C - obnovíme ČSSR a pripojíme to celé k Ruskej Federácií. Nebudú články ako migrant z Mali zachránil na balkóne dieťa bez diskusie - v Mali má vycvikové tábory ÁL Kajdá. Zabudli v Blesku dopísať. 😀 Ani majetok nebude problém ČR a SR okrem dlhov už moc toho nemá. Dlhy zostanú Bruselu - projekt EÚ - ich riziko podnikania. 😀

marmat ( 28. května 2018 00:00 )

Jsou zde níže trollové, kteří se za ty prachy budou stěží dívat na sebe do zrcadla...natož sami sobě do očí !!! Za 100,-/den taková odporná fuška.

marmat ( 27. května 2018 20:06 )

drakulina: Ten nebude sám, který se z krachu a výbuchu "konstrukce Čapí hnízdo" uchlastá...

marmat ( 27. května 2018 20:04 )

Plán B je něco, co je třeba pro manžely milenec/ka - o tom se veřejně nehovoří .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa