Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Poslanec Pirátů těžil ve služebním bytě kryptoměnu. Účet za elektřinu hájil zimou

Autor: ivm - 
23. května 2018
21:05

Poslanec Pirátské strany Tomáš Vymazal při těžbě kryptoměny ve služebním bytě vyčerpal tolik energie, že si toho všimli ve Sněmovně a začali to řešit. Poslanec se za svůj čin omluvil a peníze za spotřebu chce poslat na charitu. S informací přišel web Aktuálně.cz. 

Ve Sněmovně se o výdaje poslance začali zajímat ve chvíli, kdy byla jeho spotřeba několikanásobně vyšší, než je běžné v bytech jiných zákonodárců. Vymazal težil ve svém bytě v Nerudově ulici kryptoměnu Zcash, prý si pak v místnosti i zatopil, protože byla zima.

„Po nastěhování do bytu v Nerudově ulici jsem během tří týdnů těžil kryptoměnu Zcash a za tento akt se omlouvám. Vytěžené peníze v řádu stokorun věnuji na dobročinné účely. Mimo jiné byla v bytě nesnesitelná zima kolem 16 stupňů, než mi Sněmovna dodala přímotop, přístrojem jsem i topil, abych nezmrzl,“ vysvětlil pro Aktuálně.cz poslanec. 

„V bytě byla zjištěna vysoká spotřeba elektřiny v jednom z bytů, které využívají členové České pirátské strany. Vedoucí Kanceláře Poslanecké sněmovny toto zjištění začal okamžitě řešit s klubem Pirátů, aby podali vysvětlení a zjednali nápravu. Celá záležitost se tímto vyřešila,“ potvrdil Roman Žamboch, ředitel tiskového odboru Kanceláře Poslanecké sněmovny.

Podle informací Aktuálně.cz činila částka za elektřinu 2500 až 3000 korun. V prvotním vyjádření Vymazal popřel, že by v pražském bytě těžil kryptoměnu. Po několika desítkách minut se však ozval znovu, aby v SMS celou situaci vysvětlil.

„Když jste se mě ptala na informaci, zda v současné době těžím bitcoiny v Nerudově ulici, tak odpověď zní nikoliv, tu jsem vám ostatně i sdělil,“ popsal poslanec s tím, že chce uvést situaci na pravou míru. Podle jeho vyjádření nešlo o bitcoiny, ale o jinou měnu Zcash. S těžbou už prý skončil.

Kryptoměn existuje velké množství, o další alternativní měně Dash se dočtete zde

marmat ( 24. května 2018 17:29 )

NEBUDE TO 100% poslední "vychytávka"......Pirát s kravatou není záruka čehokoliv.

anna1234 ( 24. května 2018 10:30 )

.. byt v Nerudovce, pěkná a drahá adresa .. člověk by řekl, že Piráti budou chtít šetřit a budou se snažit být jiní než ti ostatní. Ovšem o privilegia, jak je vidět, nechce přijít žádný politik a je jedno z jaké je strany. Všichni jsou stejní!!!!

salto ( 24. května 2018 07:49 )

Konečně plnohodnotný poslanec. 1) Mrzne od 0 stupňů C a níž, nikoliv při +16 stupních C (takže je blbej). 2) Lže.

asijo ( 24. května 2018 03:36 )

Co je to 3000 korun proti tvé léčbě v Bohnicích.

bittvera ( 23. května 2018 23:32 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa