Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šéf pražské policie končí. V kauze Čapí hnízdo se postavil Babišovu hněvu

Autor: ČTK, kal - 
16. května 2018
11:30

V čele pražské policie končí na vlastní žádost Miloš Trojánek, řekl ministr Lubomír Metnar (za ANO) Aktuálně.cz. Trojánek se opakovaně zastával vyšetřovatele kauzy Čapí hnízdo Pavla Nevtípila, kterého tvrdě kritizoval premiér v demisi Andrej Babiš (ANO). Právě Babiš je kvůli 50milionové evropské dotaci pro ekofarmu na Benešovsku jedním z trestně stíhaných pro podezření z dotačního podvodu. Soustavně tvrdí, že nic špatného neprovedl.

„Nevím, kdo nastoupí za pana Trojánka. Policejní prezident mě informoval pouze o tom, že na vlastní žádost končí,“ řekl Metnar. Podle Aktuálně.cz má Trojánek, který pochází z Jihlavy, od prvního června nastoupit jako šéf krajského ředitelství na Vysočině.

Místo v čele policie na Vysočině je víc než rok prázdné. Ve funkci pražské policie má Trojánka nahradit Luděk Procházka, který nyní vede policii na jihu Čech a v hlavním městě policistům šéfoval před Trojánkem, píše web.

Video  Babiš se naštval: Celý případ Čapího hnízda je prasárna a svinstvo  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Mluvčí policejního prezidia ČTK řekla, že vedení policie k personálním změnám v Praze vydá v následujících hodinách prohlášení.

Trojánek pražskou policii vede od prosince 2015, do jejího čela přišel z funkce ředitele v Jihočeském kraji. Letos v lednu se Trojánek ve dvou prohlášeních pro média postavil za Nevtípila navzdory tomu, že policie výroky politiků běžně nekomentuje. Trojánek mimo jiné vyloučil politické zásahy do případu a odmítl spekulace o tom, že policie postupovala nezákonně.

Video  Zeman přijel do Babišova hnízda. Prezidentovi o holi pomohl golfový vozík  - Blesk TV
Video se připravuje ...

„Pražská policie byla a je apolitická a řídí se výhradně zákony této země. V případě vyšetřování samotné kauzy Čapí hnízdo kriminalisté pracují v souladu s trestním řádem a pod dozorem Městského státního zastupitelství v Praze,“ uvedl tehdy.

Vše o kauze Čapí hnízdo najdete zde >>>

osinek ( 17. května 2018 14:27 )

Ty nevíš "chytráku" Marmate, že Středočeský regionální úřad před pár týdny vyzval Agrefort (příslušnou firmu vlastněnou Agrofertem), aby do měsíce vrátil státu 50 milionů korun poskytnutou na výstavbu Čapího Hnízda? Jde původně o eurodotaci na projekt Čapí Hnízdo, kterou na základě zprávy OLAFU (Evropský úřad pro boj s finančními podvody) o dotačním podvodu v kauze Čapí Hnízdo odmítla Evropská unie proplatit. Jelikož 50 melounů majitelé Čapího Hnízda již utratili, těch 50 milionů poskytl Agrofertu Středočeský regionální úřad a Evropská unie nyní kategoricky odmítá tuto částku Česku proplatit (zpráva OLAFu o dotačním podvodu), měl by Agrofert tuto částku Středočeskému regionálním úřadu uhradit Pokud Agroofert tak rychle neučiní- termín je myslím konec května- tak Středočeký regionální úřad zřejmě podá na Agrofert v červnu trestní oznámení. Takže Marmate, omluv se detektivu Nevtípilovi,který postupuje dle zákona, a neplácej nesmysly, když nevíš, která bije!! Proč Středočeský regionální úřad požaduje od Agrofertu vrácení dotace? Myslíš Marmate, že i ze strany orgánu státu požadujícího po Agrefortu vrácení dotace jde to "účelovku"? A

osinek ( 17. května 2018 13:33 )

Dle ČT Babišův poskok Faltýnek opakovaně prohlásil, že detektiv Nevtípil, který vyšetřuje kauzu Čapí Hnízdo půjde do tepláků A šéf pražské policie, který se zastával detektiva Nevtípila vyšetřujícího finanční podvody Babišova klanu, musí nyní odejít Zlé jazyky tvrdí, že další na řadě je detektiv Nevtípil. kterému ta Babišova parta již určitou dobu vyhrožuje Jsem ochoten se vsadit, že pak nový vyšetřovací tým elegantně zamete celou kauzu (tj finanční podvod) Čapí Hnízdo pod koberec!!!! Těm týpkům v babišových službách vůbec nevadí, že OLAF (Evropský úřad pro boj s finančními podvody) ve své zprávě uvedl, že Babišova firma neměla nárok na cca 50 milionovou dotaci EU a proto ty peníze nebudou uhrazeny z kasy EU. Jelikož Babišova firma těch necelých 50 milionů již při výstavbě Čapího Hnízda využila a nechce ty peníze vrátit, pak je pravděpodobné, že tato částku půjde k tíži českého státu tj. 50 melounů uhradí čeští daňoví poplatníci!!

salto ( 17. května 2018 07:38 )

Výsledek mě překvapil

marmat ( 16. května 2018 21:10 )

50% konstrukce tvořil Faltýnek....50% je zřejmě na spadnutí = i pád pana Nevtipila !!!

marmat ( 16. května 2018 21:07 )

Asi se hroutí konstrukce pana Nevtípila ......zatím to "zapíchnul" jeho šéf !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa