Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Okamura štve proti migrantům a přitom: Jeho UFO dům za 20 milionů mu staví cizinci

Autor: Jakub Kopřiva - 
16. května 2018
11:48

Jako UFO bude působit dům šéfa SPD Tomia Okamury (45) mezi břevnovskými vilkami. Stavba ve tvaru tubusů se už pomalu rýsuje a dělníci se na staveništi pěkně »otáčí«. Aby ne, když nový domov politika má být světový unikát.

Oblé křivky domu jsou patrné už nyní, kdy pomalu »vyrůstá ze země«. Rýsuje se přední tubus, kde je vidět kulatý půdorys, a i dělníci, kteří na stavbě pracují, nosí desky, které v sobě mají vyříznuté různé kruhy a půlkruhy. Ale na stavbě se najdou i hranaté tvary v místech, kde bude nejspíš garáž nebo suterén domu. Mezi hlukem vrtaček lze i zaslechnout, jak na sebe dělníci halekají. A na pracovišti je slyšet i jiný jazyk než češtinu.

Přitom Okamura patří mezi politiky, kteří mají trvalý problém s přistěhovalectvím. Na kritice migrace si jeho strana postavila i značnou část kampaně. Ulice Nad Tejnkou, kde by měl dům stát, je podle zápisů v katastru památkově chráněným územím. I tak nakonec netradiční stavba prošla a Okamura z ní byl nadšený.

Budou ho okukovat

Takový dům svět neviděl. Jsem připraven na to, že mi ho budou okukovat nadšenci do architektury. Už jméno architekta znamená, že se výsledná stavba dostane do učebnic,“ pochlubil se před lety, kdy byl ještě sdílnější, Blesku. Stavbu, ve které bude politik bydlet, navrhl švýcarský architekt Christian Kerez (55).

Ten si byl v Praze před časem parcelu obhlédnout. A výsledek? Dům, který bude tvořen 20 tubusy s maximální výškou 12,5 metru, aby nenarušoval české standardy na rodinné domy.

Plácne se přes kapsu

Architekt prý nosil nápad na takový dům v hlavě několik let. „Christian Kerez mi po několikátém setkání řekl, že si vybral práci na mém projektu především z jednoho důvodu – že dostal absolutní volnost, což nebývá vůbec obvyklé,“ vysvětloval dříve Okamura. Tomu se ale rarita prodraží. Za svůj dům snů zaplatí kolem 20 milionů korun. Kdy bude hotovo, to zatím není jasné. Na stavebním povolení se uvádí ambiciózní termín: prosinec letošního roku…

Bude nekonečný

Díky oblým tvarům a žádným hranám bude tubusový dům působit dojmem nekonečna. Myslí si to architekt a bratr Tomia Okamury Osamu (45). „Obdobný princip funguje u barokních staveb, kde křivky vyvolávají právě dojem nekonečnosti,“ popsal.

 

Video: Okamura neuspěl u soudu za Pitomia. Dotace na Čapí hnízdo má jít zpět

Video  Okamura neuspěl u soudu za Pitomia. Dotace na Čapí hnízdo má jít zpět  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Capric Timba ( 17. května 2018 12:17 )

 Podle mě je Okamura člověk který nectí nic. Štve lidí proti sobě a učí je nenávisti. Podle toho si také vymyslel tohle obludárium. Až propadne u voleb tak po něm neštěkne ani smradlavej pes.Zmizi ze světa jako jeho kámoš Zeman.

salto ( 17. května 2018 11:31 )

Dům mu staví cizinci - to ale jistě nebudou ti lékaři, právníci, architekti atd. co se zasekli drápama v Německu, Francii, Švédsku atd. On cizinec není jako cizinec. Některým nedělá potíže začlenit se a pracovat, ježto jiní čekají s napřaženou pazourou, potřebují zde mít 4 manželky (samozřejmě mohou být i nezletilé) a vyznávat víru, která nabádá k vraždění "bezvěrců".

Starecek ( 17. května 2018 10:25 )

 A tady se zase pořádá štvanice na Okamuru . Největšího našeho zločince MuDr.Rátha už se nám podařilo zlikvidovat a teď už zbývá jen náš největší rasista Okamura . Když zlikvidujeme ještě jeho,tak z nás bude ,,Svatá zem'' plná čestných lidí , čistých duší a mecenášů , kteří svůj poctivě nabytý majetek rozdají potřebným . TO BUDE K R Á S A ! ! !

franta54 ( 16. května 2018 21:44 )

Japonecek broji proti migrantum a sám je migrant a nesvépravní a zakompleksovani čechačkove mu to žerou

bersimalinecka ( 16. května 2018 21:09 )

postrádám diskusi k článku kde čmoudi kradli v ústeckém Kauflandu.Obzvlášť hájený druh.Pracovat neumí ale umí se organizovat a po vzoru smečky loví do svých kapes.Ale kamery vidí!Tady se může Okamurovi hrubě nadávat kvůli vlastně jeho otci proto holt je Japonec.Jméno si nevybral!To není rasismus?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa