Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Brabce zaskočil odpor komunistů. Babiš a Filip si musí armádní mise vyříkat

Autor: ČTK, mah - 
12. května 2018
18:50

Místopředseda hnutí ANO Richard Brabec se diví sobotnímu prohlášení KSČM, která oznámila, že nepodpoří vládu, která bude mít v programovém prohlášení posílení zahraničních misí. Brabec přiznal, že se pohled na zahraniční politiku hnutí ANO a komunistů lišil, sobotní vyjádření z něj ovšem učinilo zásadnější problém, který by mezi sebou měli probrat předsedové obou stran Andrej Babiš a Vojtěch Filip.

Filip po jednání vedení KSČM prohlásil, že pokud by závazek k posilování zahraničních vojenských misí zůstal v programovém prohlášení případné menšinové koaliční vlády ANO a ČSSD, KSČM by ji nemohla podpořit.

Brabec uvedl, že o záležitosti zatím ví pouze z médií, KSČM dosud ANO oficiálně neinformovala. „Osobně pro mě a asi i pro kolegy je to překvapení,“ řekl. O rozdílném postoji ANO a KSČM k zahraniční politice podle něj obě strany věděly, i proto nejednaly o vládní koalici, ale pouze o toleranci vlády ze strany komunistů.

„Dnes se to dostalo do daleko kategoričtější pozice. A především je potřeba, aby si pan předseda Filip sednul s panem předsedou Babišem a ty věci si řekli, jak opravdu byly míněny,“ řekl Brabec. Podle něj je třeba zjistit, jaký je přesný rozsah toho, co KSČM vadí.

Jednání Babiše s Filipem by se podle Brabce mohlo uskutečnit v příštím týdnu. Na dohodu je ale podle místopředsedy ANO ještě čas, protože KSČM v sobotu oznámila, že o případné toleranci vlády rozhodne až po 15. červnu. V ten den by ČSSD měla zveřejnit výsledek vnitrostranického referenda o tom, zda do vlády s ANO vstoupí.

Frantisek Novak ( 13. května 2018 06:13 )

Jo...podáš prst a sežerou ti celou ruku....už vystrkují růžky.....

panamira ( 13. května 2018 05:24 )

,,Červenému tlačítku,, je potřeba ubrat ega, nebo ji do půl roku naroste šulin.

raskal ( 12. května 2018 22:53 )

A, co čekali? Že je budou komouši jen tak pronic zanic podporovat. Vždyť, proč byl soudruh Zeman na jejich sjezdu? Začínají ti zmetci vydírat, protože je ten bezmozek z hradu podporuje

santikxauz ( 12. května 2018 22:33 )

Aspoň tam budeš mít kolegy s KSČ.

cocumysvole ( 12. května 2018 21:21 )

partyzanka.michel: Jsou *** a *** ale to co předvádíš to je ukázkový

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa