Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Sexy mozek“ do Senátu? Paroubek má šanci na návrat do vysoké politiky za ČSSD

Autor: jko, zst, vei - 
10. května 2018
17:56

Expremiér Jiří Paroubek by se mohl objevit mezi kandidáty na post senátora za Ostravu, a to překvapivě za svou bývalou stranu. Část ČSSD podle informací Blesku žádá o schválení jeho nominace. Že takové zvěsti v kruzích sociálních demokratů kolují, potvrdili Blesku jak místopředseda Jiří Zimola, tak bývalý místopředseda strany Jan Birke. Paroubka přitom bývalé vedení odmítlo vzít zpět do strany.

„Slyšel jsem o tom, ale komentovat to nechci,“ potvrdil informace starosta Náchoda Jan Birke. Podobně stručný byl i Zimola. „Zaslechl jsem to, oficiálně o tom ale nic nevím. Vyšší orgány ČSSD o tom ještě nerozhodovaly, teď máme důležitější věci, jednáme o vládě. Později se k tomu určitě dostaneme a budeme to komentovat, je-li to pravda,“ řekl k možnému Paroubkovu návratu do vysoké politiky.

Paroubek by podle některých místních organizací ČSSD, které jeho kandidaturu navrhují, měl obsadit post stranického kandidáta v obvodu č. 71, tedy Ostrava-město. Během svého působení ve straně LEV 21 byl ale naopak spjat s jiným strukturálně postiženým regionem – Ústeckým krajem.

„Je předčasné o tom hovořit, zdaleka to není hotové. Vím, že tam ten zájem místních organizací a také okresního výboru je, ale schvalovací proces má několik stupňů. Není to vyloučeno,“ potvrdil možnost Blesk Zprávám Paroubek. Pokud bude nominován, tak je připraven kandidaturu přijmout. A proč by „přesídlil“ z Ústecka na východ republiky?

„Je to logické, že to bude nějaký levicový region – Ostravsko nebo Ústecko. To jsou regiony, kde můžu těm lidem prospět nejvíc se svými zkušenostmi. V tuhle chvíli je ale ve hře jen toto (Ostravsko),“ vysvětlil Paroubek.

Jeho nominaci by měly navrhovat místní organizace Výškovice, Zábřeh I a Starý Zábřeh. Podporu má také od ostravské ČSSD (okresního výkonného výboru). Paroubek by případně mohl nahradit senátora Leopolda Sulovského (nestr.). 

Paroubek se snažil do ČSSD vrátit loni v červnu, kdy ho dokonce přijala oblastní organizace v Cerhenicích na Kolínsku. Jeho vstup do strany ale nakonec zatrhlo vedení. Popularita expremiéra ale zřejmě neutichla.

Video  Paroubek a 150 000 výživného pro Petru: Co o budoucí bývalé ženě řekl?  - redakce Blesk
Video se připravuje ...

hejhej ( 12. května 2018 13:20 )

Paroubek neuspěl se svoji stranou,nabízel se socanům, nyní se zase cpe do naprosto zbytečného senátu. Trapný !!!!!!

sekebo ( 11. května 2018 04:14 )

Kolika dveřmi už byl vyražen, to snad nikdo nespočítá a teď si našel další okno, kterým se chce vydrápat zpět a vybral si instituci "nefachčenkov" za slušné prachy. Hraje si na jinocha a za chvíli z něj bude Zeman.

sachmat ( 11. května 2018 00:13 )

Osobně si "sexy mozek" představuji úplně jinak.

ProtiZeman ( 10. května 2018 23:48 )

Nojo, sexymozek potřebuje prašule na alimenty.. a už tu zase bude strašit. Snad tolik hlasů nedostane!

lynx ( 10. května 2018 23:48 )

Vlastně, ještě lepší by pro něj bylo, kdyby kandidoval za Přívoz. Tam by ho volilo jeho etnikum a měl by to jisté. Stačilo by dovézt na míting pár beden kořalky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa