Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Okamura pózoval se skautkami, Šlechtová s langošem. Horký víkend rozpálil i politiky

Autor: simao - 
30. dubna 2018
11:13

Před tradičními prvomájovými oslavami, které jsou každoročně příležitostí pro různé stranické akce od komunitů na Výstavišti po sociální demokraty na Střeleckém ostrově, se vydali politici mezi lidi i během slunečného víkendu. Rozruch vzbudil Tomio Okamura (SPD) svou fotkou se skautkami, rockerka Karla Šlechtová (za ANO) se coby ministryně obrany vydala na letecký den v Plasích. 

Slunečného víkendu využili politici různě. Ministryně obrany s tetováními a duší rockera Karla Šlechtová vyrazila na letecký den do Plasů v Plzeňském kraji a ke své fotce an sociální síti poznamenala: „Bez piva a langoše by to nebylo ono.“

Lidovci zamířili za sportem, Babiš na pivo

Šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek usedl za volant a vyrazil za rodinou do Náchoda, kde se ostatně chystá kandidovat v podzimních senátních volbách. V neděli se pak vrátil do Prahy na Otázky Václava Moravce. A také fotbal. Doufal, že Slavia Praha doma porazí Slovácko, dočkal se pouze dietního zážitku v podobě bezbrankové remízy 0:0. „Teď jenom doufám, že mě Sparťani ještě budou volit,“ podotkl na Facebooku.

Lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský pak v Hradci Králové vyrazil také se sportem - na noční závod, při kterém vysekl poklonu 91letému běžci.

To premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) přivítal v sobotu v Praze lucemburského premiéra Xaviera Bettela - ukázal mu mj. Hradčany i Sněmovnu, na Strahově ho vzal na pivo a den zakončili v Babišově restarauci. 

Za Andrejem Babišem přijel lucemburský premiér Xavier Bettel: Na Strahově vyrazili do hospody Za Andrejem Babišem přijel lucemburský premiér Xavier Bettel: Na Strahově vyrazili do hospody | Facebook A. Babiše

Okamura se přihlásil ke skautům, ty ho sepsuli

„Vzpomínám na dobu, kdy jsem byl aktivním skautem, takže je rád kdekoli vidím a rád je potkávám,“ napsal předseda SPD Tomio Okamura ke statusu kdy vyrazil uctít památku obětí nacistů v obci Zákřov na Olomoucku. „Muži mladší 50 let byli zavřeni do dřevěné chaty a tu v podvečer 20. dubna němečtí vojáci zapálili. Nikdo z 23 mužů tento masakr nepřežil, nejmladšímu z nich bylo 17 let,“ napsal Okamura. A přidal fotku s usměvavými skautkami předtím, než se vydal na besedu s Olomoučany.

Tomio Okamura (SPD) se fotil se skautkami. A sám vzpomínal na vlastní skautská léta Tomio Okamura (SPD) se fotil se skautkami. A sám vzpomínal na vlastní skautská léta | Facebook T. Okamury

Sám to však za ni následně schytal. „Všimli jsme si, že se Tomio Okamura přihlásil k době, kterou jako dítě strávil ve skautském oddíle. Raději bychom viděli, kdyby se svým jednáním hlásil i k úctě k pravdě a respektu k odlišnostem mezi lidmi,“ reagovali na svém oficiálním Twitteru čeští skauti. 

ČSSD na Střeleckém ostrově, ODS na Petříně

I na prvního máje chystají politici akce pro veřejnost. Na Střelecký ostrov láká voliče ČSSD - na Májový jarmark za účasti předsedy Jana Hamáčka, náměstka primátorky Petra Dolínka či exministryně Michaely Marksové.

ODS vyráží na Petřín s akcí Vzhůru na Petřín, při níž si připomene mj. i letošní výročí 100 let od založení Československa. Představitelé KSČM se tradičně sejdou v areálu pražského Výstaviště. Dorazí i Milouš Jakeš?

To zmiňovaný Okamura vyrazí na Prvního máje za hranice - do francouzského Nice na „setkání populistů“ za Marine Le Penovou, Geertem Wildersem či vedením italské Legy Norde, rakouskými Svobodnými a dalšími spojenci z europarlamentní frakce.

ovar ( 30. dubna 2018 17:55 )

Puberťačkám se vecpal.

ovar ( 30. dubna 2018 17:04 )

Okáč je jak pedofil.

panamira ( 30. dubna 2018 16:25 )

Rosová, dávej si pozor ať si červené tlačítko nepoleješ pivem.

ad-ga ( 30. dubna 2018 14:00 )

Super gesto od ministryně!! Pěkný příklad skautům, za to bych ji dala po tla..mě !!!

illyria ( 30. dubna 2018 13:13 )

kdyby si to nepřály, tak se s ním fotit nebudou... Pokud si stoupnu k Okamurovi a ještě se u toho usmívám a někdo mě fotí, tak je jasné, že to šoupne na svůj profil...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa