Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ministryně za ANO si pronajímá superlevně státní byt. V Praze bydlí za 4,3 tisíce měsíčně

Autor: ČTK, mah - 
28. dubna 2018
21:00

Ministryně práce v demisi Jaroslava Němcová (ANO) bydlí ve státním bytě s levným nájmem. Ten jí pronajala Nemocnice na Homolce v době, kdy tam působila jako náměstkyně. V bytě o velikosti asi 37 metrů čtverečních v Praze 5 platí nájemné 4336 korun měsíčně. To je podle makléře zhruba o polovinu méně, než nájem obvyklý v dané lokalitě. S informacemi přišla v sobotu Česká televize, která má nájemní smlouvu ministryně Němcové k dispozici.

Ministryně, která vlastní dům v Dobřichovicích u Prahy, v reakci na to uvedla, že v nemocnici má pouze přerušený pracovní poměr a že nájem v bytě byl stanoven podle znaleckého posudku. Totéž uvedla nemocnice, podle které znalecký posudek zohlednil při stanovení výše nájmu i stav bytu. V současné době ale nemocnice podle ČT nemá na bytové domy vliv, protože je převedla na Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových.

Podle smlouvy Němcová platí vedle nájmu ještě 2190 Kč měsíčně zálohy na služby, uvedla ČT. Podle realitního makléře, kterého oslovila, ale se jen pronájem bytu za tržní cenu ve stejné lokalitě pohybuje nejčastěji v rozmezí od 9000 do 12 000 korun.

penecas ( 18. července 2018 17:36 )

lidé volili ANO, protože se domnívali, že se něco změní. ale je to daleko horší. jen podvody, lži, korupce, trafiky ...

anna1234 ( 29. dubna 2018 10:06 )

.. bez ohledu jestli se jedná o ministryni za ANO, ta cena za byt je vzhledem k současným cenám nemovitostí a nájmů opravdu nízká. Tak např. co nám říkají reality.cz na nájem v podobně malém bytě na Praze 5 .. se službami téměř 15 tisíc měsíčně http://www.reality.cz/pronajem/byty/obvod-Praha-5/F10-RN3940/?obec=Praha%205&c=2 Ale nedělejme si samozřejmě iluze, že zástupci ostatních politických! stran budou bydlet v Praze za dražší peníze, to je jasné. Jenom ANO chce všechny nešvary napravit a jaksi .. Co je ale vyloženě sprosté, že tak laciné bydlení mají ti, co nejvíc vydělávají, zatím co normální lidé si o takovém bydlení můžou nechat jenom zdát. Ti totiž zaplatí těch 15 tisíc za cca 40m2.

elopapx ( 29. dubna 2018 09:19 )

Pane bože, vy jste trapáci!!! Blesku , proč furt šujete do Andreje a jeho lidí ?!?!?!Kdo Vás za to platí,co ??? Kolik byste chtěli asi tak platit za 37 m2 ??? Vždyť takový je trochu větší obývák poloviny redaktorů té Vaší vypráskané redakce žumpy zvané Blesk.

ellenic ( 29. dubna 2018 08:19 )

Z ministerského platu je to velmi nepatrná částka, kterou dává tato paní za bydlení v Praze, přestože má dům v blízkosti Prahy . Mohla by si dovoloit platit i 30 000 měsíčně. Horší je to pro lidi, kteří mnohdy dávají 3/4 platu za bydlení. Platy jsou nízké, platby za bydlení vysoké. Bohužel. Já platím nyní jedenáctinásobek platby původní, ovšem plat se mi rozhodně jedenáctinásobně nezvýšil .

santikxauz ( 29. dubna 2018 02:33 )

Kolik platí Ministryně z ANO za byt ČT ví,ale kolik bere Moravec to neřekne.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa