Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Okamura ztrácí vliv, na schůzce se „Zemanovcem“ Nejedlým ale prý šlo hlavně o sushi

Autor: zst - 
23. dubna 2018
15:29

Tajemná schůzka mezi poradcem prezidenta Miloše Zemana Martinem Nejedlým a předsedou čtvrté nejúspěšnější strany ve volbách Tomiem Okamurou má tajný obsah. Podle Nejedlého šlo o „nejlepší pražské sushi“. Schůzka proběhla v době, kdy se ČSSD snaží Okamuru vystrnadit z pozice místopředsedy Sněmovny a jeho spolustraníky z dalších funkcí ve výborech. Okamura má přitom dlouhodobě nadstandardní vztahy s Pražským hradem. Na schůzku upozornil web Hlídací pes.

Pátek večer a neobvyklá schůzka dvou známých postav - předsedy SPD Tomia Okamury a prezidentova poradce s vazbami na Rusko Martina Nejedlého. Takový pohled se naskytl návštěvníkům řecké restaurace Olympos v Praze. O čem spolu oba muži diskutovali, ale není jasné. Jejich schůzku zachytil jeden z hostů a na Twitteru ji zveřejnil auditor Lukáš Pečeňa.

Nejedlý schůzku komentoval pouze s tím, že chtěl vědět, „kde je v Praze nejlepší sushi restaurace“. Na prosbu o zaslání seriózní odpovědi prý reagoval: „Netušil jsem, že pravda není seriózní.“

Schůzka by nebyla vzhledem k nadstandardním vztahům šéfa SPD s Milošem Zemanem ničím extra zvláštním. Oba politici se vřele bavili také v zákulisí Zemanova volebního štábu po vyhlášení výsledků druhého kola prezidentské volby. Přišla ale v době, kdy hnutí ANO namísto vyjednávání s SPD obnovilo jednání o koalici s ČSSD, což Okamura nese velmi nelibě. Mohl tak s Nejedlým řešit, co bude dál.

Zákulisí Zemanova štábu: Miroslav Černošek a Tomio Okamura Zákulisí Zemanova štábu: Miroslav Černošek a Tomio Okamura | Blesk - Martin Hykl, Pavel Machan

Okamura totiž může přijít o výrazný vliv ve Sněmovně. ČSSD chce po ANO, aby podpořilo odchod členů SPD z řídících funkcí.

„Hnutí SPD považuje požadavek ČSSD na odvolání poslanců SPD z řídících funkcí ve Sněmovně za nehorázné popření principu poměrného zastoupení na základě výsledků voleb. Naše poslance by měli nahradit poslanci ČSSD, která propadla ve volbách, a má mnohem méně poslanců než my,“ napsal například Okamura v pondělním prohlášení svého hnutí.

„Pouze politický trouba nevidí cíl těchto požadavků. Je jím faktické ovládnutí a naprostá vydíratelnost hnutí ANO poraženou ČSSD,“ snaží se apelovat na vítěznou náladu v ANO. Přímo ke schůzce s Nejedlým se Okamura zatím nevyjádřil, komentovat ji odmítl také hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Není tak jasné, zda Nejedlý zastupoval na schůzce sám sebe, nebo i prezidenta Zemana.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Omasta ( 23. dubna 2018 20:47 )

Těžko je mi, přetěžko ze ztráty Okamurova vlivu. Modlím se u Jehovy pro jeho návrat.

vigela ( 23. dubna 2018 18:58 )

Velmi by mne potěšil odchod pana Okamury a celé jeho SPD do propadliště dějin.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa