Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Stropnický skončil s páteří v nemocnici. Z problémů ještě není venku

Autor: mac, vei - 
14. dubna 2018
20:10

Ministr zahraničí Martin Stropnický (ANO) musel do nemocnice. Zatímco v sobotu ráno předsedal krizovému štábu ministerstva kvůli situaci v Sýrii, ještě v pátek ležel na lůžku v Ústřední vojenské nemocnici v pražských Střešovicích. Tam skončil už ve čtvrtek. Jak ale sám řekl Blesk Zprávám, nejde o nic vážného. Hospitalizovaný byl i loni v červnu.

Ani ministrům se nevyhýbají zdravotní problémy. Své o tom ví i ministr zahraničí Martin Stropnický. Zatímco ANO ve čtvrtek řešilo, zda jít do vlády opřené o hlasy od SPD, nebo obnovit jednání s ČSSD, měl vicepremiér jiné starosti. Ty ho dohnaly do nemocnice.

„Byl jsem na dlouho plánovaném vyšetření krční páteře. A protože mi bylo řečeno, že pro toto vyšetření je dobré zůstat dva tři dny v nemocnici, tak jsem to podstoupil,“ řekl šéf české diplomacie Blesk Zprávám.

Než bude úplně fit, musí si ještě chvíli počkat. „V budoucnu mě ještě čekají rehabilitace,“ doplnil ministr. Na sobotní tiskové konferenci po zasedání krizového štábu ministerstva na sobě ale nedal nic znát.

Večer už strávil s rodinou a manželkou Veronikou Žilkovou. Zdravotní potíže přitom Stropnického nepotrápily poprvé.

Potíže s nedokrvováním mozku

V nemocnici skončil i v polovině května v roce 2012, kam ho převezli rovnou z vinohradského divadla, kterému dřív šéfoval. V pražské nemocnici Na Františku ale nakonec neměli pro Stropnického volnou postel. Skončil nakonec doma na lůžku.

„Máme v pondělí po vizitě volat panu primáři, v kolik hodin bude pro Martina postel připravená,“ řekla tehdy Blesku ministrova žena Žilková.

U Stropnického se projevila porucha vestibulárního systému, tedy ztráta rovnováhy, a ta doma nedá léčit. „Je to dlouhodobá léčba a nemocnice a další jiná různá vyšetření jsou nutné. Jde totiž o nedokrvování mozku,“ popsala před šesti lety Stropnického zdravotní problémy Žilková. Ministr měl podle ní tehdy závratě a potřeboval infuze.

Svůj program musel Stropnický rušit také loni v červnu. Coby ministr obrany dostal od lékaře „rozkazem“ kvůli infekčnímu onemocnění klid, antibiotika a krátkodobý pobyt v nemocnici.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zkzkz ( 15. dubna 2018 17:44 )

zlomirek ( 15. dubna 2018 13:50 )

zkzkz ( 15. dubna 2018 13:36 )

Ingsoc ( 15. dubna 2018 13:18 )

 To je karma, buzerante!

panbaron ( 15. dubna 2018 12:08 )

Bezpaterni Stropnicky a marodi s pateri???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa