Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pospíšilovi s Ferim rozjede turné hvězda Tváře Adam Mišík. Možná zkusí i politiku

Autor: Jakub Veinlich - 
12. dubna 2018
08:15

V roce 2006 zaujal Česko ve filmu Kráska v nesnázích rolí malého syna, o deset let později pak poblouznil Česko svou účastí v televizní soutěži Tvoje tvář má známý hlas. Mladý zpěvák se už léta vyjadřuje k veřejnému dění v České republice, účastní se i různých demonstrací. Teď pro Blesk Zprávy nevyloučil, že zkusí v 21 letech v Praze kandidovat. Od dubna bude také součástí roadshow TOP 09, která chce po České republice vést osvětu o Evropské unii. Tedy partaje Jiřího Pospíšila, Miroslava Kalouska a Dominika Feriho.

Před dvěma lety řádil na Nově jako Miley Cyrus nebo jako Prince a troufnul si i na Karla Gotta. Fanynky po něm šílí dodnes. Vytvořil si tak velký předpoklad pro to, aby někdo naslouchal jeho vizím.

Adam Mišík totiž není jen tvář, co má známý hlas, ale také mladý nadšenec, kterému není jedno, co se děje v naší společnosti. V prezidentských volbách vyzýval na Twitteru své příznivce, aby šli k volbám, a v kampani veřejně podpořil Jiřího Drahoše, na jehož závěrečném večírku pro příznivce také těsně před volbami spontánně zazpíval. Teď sám Adam Mišík nevylučuje, že se v 21 letech do politiky zapojí aktivně i on.

„Zvažuji, co by to znamenalo, ale zatím jsem se ještě definitivně nerozhodl,“ odpověděl zaskočený zpěvák na dotaz Blesk Zpráv, zda se skutečně chystá kandidovat v nadcházejících komunálních volbách. „Je to pro mě svým způsobem velký krok – není to nic celostátního, spíš by to bylo na lokální úrovni v rámci Prahy,“ doplnil s tím, že jeho rozhodnutí padne už brzy.  

Později se Mišík rozpovídal, že mu není úplně jedno, co se u nás děje a chce motivovat ostatní, aby se do veřejného života zapojili i oni.

„Moje vize je taková, že aby se politická kultura v Česku zlepšila, je potřeba, aby lidé, kteří jsou aktivní, neměli strach a zapojili se do veřejného života napříč celou republikou. A myslím, že lokálních problémů, které běžné lidi trápí v rámci obcí a regionů, je dost a je tak prostor, aby se na jejich řešení podílel každý.  Takovou zprávu bych chtěl do společnosti vyslat,“ prozradil své úvahy, proč s politikou velmi vážně koketuje.

Půjde ve stopách otce?

Politika u Mišíků rozhodně není sprosté slovo. Těsně po revoluci, v roce 1990, byl totiž Adamův otec, hudebník Vladimír Mišík, zvolen na dva roky jako poslanec do České národní rady za Občanské fórum.

Video  Adam Mišík: Nejsem agresor, jsem hodnej kluk.  - David Turek, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Mladý Mišík ale podle svých slov rozhodně do žádné strany vstupovat nehodlá. Nevylučuje ale spolupráci na širším projektu, který vzniká pro podzimní komunální volby v Praze. Ten dávají dohromady například TOP 09 a hnutí STAN, mezi nimiž už byla v minulých týdnech podepsána volební spolupráce.

„Určitě nebudu nikam vstupovat, je to moje občanská aktivita. Motivací pro mě je spojit zajímavé lidi, kteří mají zájem v Praze něco změnit. To je to, co se mi na té myšlence líbí,“ řekl Blesk Zprávám zpěvák, který chce svým krokem také zbořit mýtus, že politika lidi kazí.

„Chtěl bych zbořit stigma, že když se člověk nějak zapojí, je na tom něco ošklivého. Platím daně od osmi let, takže se cítím plnohodnotnou součástí společnosti a myslím si, že mám i nějakou zodpovědnost. Nevím, jak to lidé vezmou, ale je to o tom ostatní lidi motivovat,“ cítí Mišík odhodlání.

Roadshow s TOP 09

Už za pár týdnů se přitom zapojí do Roadshow TOP 09, která se rozhodla procestovat Českou republiku a vysvětlit lidem, že je důležité být součástí Evropské unie. Mladý umělec má být podle šéfa TOP 09 Jiřího Pospíšila jedním z těch, kteří mají svým názorem a pohledem dvacetiletého občana přispět do diskuse. Poprvé by se tak měl zapojit ve čtvrtek 26. dubna v Praze.

„Adam Mišík na těchto debatách nebude vystupovat jako mediální hvězda, ale jako mladý člověk, který má zájem o veřejné dění,“ potvrdil zpěvákovu účast v roadshow Blesk Zprávám Pospíšil.

Případnou politickou spolupráci s Mišíkem ale zatím potvrdit nechtěl. „Jeho kandidaturu nevylučuji, ale jak říkám, v tuto chvíli se bavíme o roadshow.  Pokud se rozhodne angažovat v politice, bude to jen jeho rozhodnutí,“ uzavřel předseda TOP 09 Pospíšil.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

joudajoudovy ( 12. dubna 2018 17:59 )

do kazde rodiny dobrovolne-povinna kniha, vydana nadacnim fondem proti korupci - Miroslav Kalousek a 20 let jeho úřednických a politických her. ____posilejte, rozmnozujte a zaslepene oci otevirejte.____ http://www.nfpk.cz/_userfiles/soubory/kauzy/MKalousekNFPKObsahla.pdf

salto ( 12. dubna 2018 12:10 )

Tepláko, nechceš se k těm třem přidat? To bych si nenechal ujít

hejhej ( 12. dubna 2018 09:54 )

To už je jenom k pobavení. Že Mišík bude někde zpívat nebo TOP09 nám chtějí vymývat mozky je opravdu jenom pro zasmání. Každý soudný člověk si už udělal o EU svůj úsudek- je to banda diktátorů a vítačů muslimských násilníků a to mi nevymluví ani Mišík,alkoholik Kalusek, Pospíšil nebo ten s tím rozzuřeným smetákem na hlavě. Jste trapní !!!!!

priserka ( 12. dubna 2018 09:47 )

zdenekk: K politování jsi akorát ty...primitivní, nevzdělaný, zakomplexovaný ubožák v prochcaných teplácích... všichni blázni si myslí, že jsou normální a ty nejsi výjimka. Ty jsi vlastně jejich vedoucí

priserka ( 12. dubna 2018 09:29 )

dokola:

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa