Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

První „skandál“ nového premiéra: Pellegrinimu vypadl záhadný balíček

Autor: CTK, vei, Darina Jíchová - 
22. března 2018
16:14

Nový slovenský premiér Peter Pellegrini usedl za stůl při tiskovce a zrodil se první „skandál“ Ficova nástupce. Z kapsy saka mu totiž vypadl podivný předmět. Pellegrini si vytahoval mobil, spolu s ním na stůl vypadl bílý podlouhlý balíček. Sociální sítě okamžitě zaplnily spekulace o tom, co v balíčku bylo. Pellegrini jim doslova „uletěl“. V Bruselu pak Pellegrini mluvil o tom, jak složité je vyšetřování vraždy novináře Jána Kuciaka.

K diskutovanému momentu se záhadným balíčkem došlo ve chvíli, kdy Peter Pellegrini usedl za jeden stůl se svým koaličním partnerem a předsedou strany Most-Híd Bélou Bugárem.

Bugár na okamžik ztuhl a pozornost zaměřil na podezřelý předmět, následně pak skryl tvář v rukou. Pellegrini s naprostým klidem dokončil rozhovor se svým tiskovým mluvčím Martinem Dorčákem a balíček schoval. Na sociálních sítích se hned po konferenci objevily dohady o předmětu. Uživatelé Twitteru si mysleli, že šlo o drogy.

„Panu Pellegrinimu vypadlo z kapsy saka párátko v obalu. Řešíte absolutní nesmysly,“ uvedl Pellegriniho mluvčí Martin Dorčák, uklidnil tak spekulace o tom, že se jednalo o drogy.

Na Slovensku to přitom v poslední době pořádně vřelo. Rozbuškou k vlně protestů a pádu vlády se stalo zavraždění novináře Jána Kuciaka, který psal o údajném propojení vládní strany na organizovaný zločin a korupci, a jeho snoubenky.

Pellegrini v Bruselu: Vypátrat pachatele vraždy Kuciaka bude složité

Před pár hodinami jmenovaný premiér Peter Pellegrini dorazil jako poslední na zasedání Evropské rady. Je připravený ostatním šéfům unijních států vysvětlit i situaci, která hýbe slovenskou politikou i veřejností. „Pokud budou mít kolegové zájem se informovat o situaci na Slovensku, tak jsem schopen jim garantovat, že uděláme všechno, aby se ty události, které se u nás udály, vyšetřily nezávisle, co nejdřív a transparentně,“ řekl Pellegrini při svém příchodu na jednání v Bruselu.

„Zatím vám podrobnosti neumím říct. Je to nejmasovější vyšetřování v historii Slovenska. Na tomto případu pracuje nejvíc policistů od vzniku Slovenské republiky. Spolupracujeme s mezinárodními organizacemi, s italskou policií a s dalšími, kteří nám chtějí pomoct. Je to velmi komplikovaný případ a bude velmi náročné a složité najít pachatele,“ řekl nový slovenský premiér Blesk Zprávám v Bruselu na dotaz, jak pokračuje vyšetřování brutální vraždy slovenského novináře a jeho partnerky.

Páteční demonstrace se ruší, Slováci jsou ale ve střehu

Organizátoři protestů, které přiměly předchozího slovenského premiéra Roberta Fica k odstoupení, však nyní zrušili páteční demonstraci v Bratislavě. Rozhodli se tak právě po jmenování nové vlády Pellegriniho. „Mítink za slušné Slovensko v pátek v Bratislavě nebude!“ oznámili ve čtvrtečním oficiálním sdělení s tím, že zodpovědnost a slušnost vyžaduje respektovat ústavu.

Video  Demonstrace Postavme sa za slušné Slovensko: 50 000 Slováků zpívá národní hymnu na náměstí  - Facebook.com/Veľký protikorupčný pochod
Video se připravuje ...

„Změna začala a je nezastavitelná. Nedovolíme, aby vyprchala naděje, která je mezi námi,“ ujistili. „Nikam neodcházíme, budeme pozorně sledovat systémové změny, ke kterým se nová vláda přihlásila (...),“ uvedli s tím, že dnešek není tečkou. „Jsme tu a jsme připraveni kdykoliv vyjít opět do ulic,“ dodali s tím, že „budeme pozorně sledovat každý krok nové vlády“.

Organizátoři protestů hodlají nadále naléhat na objasnění vraždy a na rozptýlení všech podezření ohledně propojení státních institucí na organizovaný zločin.

Vše o vraždě novináře Jána Kuciaka čtěte zde >>>

corsa ( 22. března 2018 21:25 )

To je párátko z Globusu.....proč hned prášek? Bože to jsou fantasmagorie.....

fromoutofnowhere ( 22. března 2018 20:36 )

praskove paratko, nejaka novinka

draco17 ( 22. března 2018 19:34 )

že by kokainista??jak říkal rada Vacátko??

marmat ( 22. března 2018 18:52 )

Pro koho a za kolik tohle vyplodíte tohle sci-fi jako fakt !!!???

draco17 ( 22. března 2018 18:20 )

VIDEO: Skripal a jeho dcera by po zásahu nervovou látkou A-234 zemřeli na místě, někdo jim musel okamžitě podat protijed! https://aeronet.cz/news/video-skripal-a-jeho-dcera-by-po-zasahu-nervovou-latkou-a-234-z emreli-na-miste-nekdo-jim-musel-okamzite-podat-protijed-stopy-vedou-k-britske-mi-6-a-londyn-nadale-k ategoricky-odmita-poskytnout/

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa