Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Piráti oplatili Babišovi jeho „kluky“: „Taky vám neříkáme strejdo a máme i holky“

Autor: ČTK, simao - 
20. března 2018
20:31

Šéf Pirátů Ivan Bartoš, který v úterý oslavil 38. narozeniny, se otočil k vicepremiérovi Richardu Brabcovi (ANO) a věnoval mu kuchařku, jak má hnutí Andreje Babiše jednat s Pirátskou stranou. Premiér Babiš totiž Piráty označil za kluky, ti mu dnes ve Sněmovně vrátili úder. A vzkázali mu, že mu také neříkají „strejdo“.

Piráti poslali předsedovi vlády a hnutí ANO Andreji Babišovi na jeho vyžádání kuchařku, jak s nimi jednat. Vyzvali ho mimo jiné k tomu, aby poslance Pirátů nenazýval kluky: „Neříkejte nám kluci... my Vám taky neříkáme strejdo (a navíc máme i ′holky′).“

Kuchařku v úvodu dnešního jednání Sněmovny dostal od Ivana Bartoše místo absentujícího Babiše vicepremiér Richard Brabec (ANO) a také šéf poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek.

Kuchařky pro jednání s pravicovými stranami se Babiš opakovaně dožadoval ve Sněmovně předminulý pátek, když zdůvodňoval, proč se jeho hnutí s nimi na společné vládě nedohodlo.

Slovem „kluci“ Babiš nazval počátkem března v rámci interpelací pirátské poslance, kteří se ho dotazovali mimo jiné na protikorupční opatření vlády: „Vy jste řekli, že budete v opozici, budete stále kritizovat, tak my to za vás odmakáme, kluci,“ řekl tehdy.

Video  Babiš je familiérní a říká nám kluci, otázkám na skandály se vyhýbá, říká Pirát Bartoš  - Zuzana Štíchová
Video se připravuje ...

Piráti v kuchařce premiérovi doporučili, aby jim říkal pravdu a říkal ji také lidem a nechlubil se například letošním zvýšením důchodů, které schválila bývalá koaliční vláda.

„Když Vaši koaliční partneři zvýší důchody a Vy jste jako ministr financí zásadně proti, nemůžete najednou před volbami tvrdit, že jste důchody zvedl vy. Sice Vám to může přidat nějaké hlasy, ale někteří lidé Vás pak mohou považovat za lháře. A to byste přece nechtěl,“ napsali Piráti Babišovi.

Předseda ANO by měl podle Pirátů také dodržovat dohody, na které prý Babiš zapomněl při rozdělování funkcí ve Sněmovně. „Zkuste místo řečí o tom, jak makáte, raději věcně odpovědět,“ navrhli Piráti premiérovi v reakci na jeho odpověď ohledně postupu v případu Generální inspekce bezpečnostních sborů, kdy se Babiš zostra pustil do šéfa GIBS Michala Murína, situaci řešil bezpečnostní výbor Sněmovny a nyní již s Murínem řeší kárné řízení, které Babiš zahájil.

Piráti také hájí svého předsedu Poslaneckého klubu Jakuba Michálka, o kterém Babiš pronesl, že z něj roste nový a „brutální“ Kalousek. „Jakub Michálek je originál, žádný remake nikoho,“ zkritizovali Piráti Babiše za nálepkování. Kuchařku zakončili poněkud netradičním pozdravem „Pac a pusu, Piráti“.

Video  Jak se stal Bartoš Pirátem a jak to má s marihuanou?  - Jaroslav Šimáček, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

marmat ( 20. března 2018 23:01 )

pád až na dno...horší už než ty Vaše tepláky

marmat ( 20. března 2018 22:59 )

ježíši...už jste s tím kafemlejnkem naprosto vodvařenej a melete a melete

marmat ( 20. března 2018 22:57 )

Jestliže se nenaučí "poslanecky" chovat/vystupovat a budou namistrovaní ...jako třeba předák Michálek tak jsou to pouze K L U C I

airfer ( 20. března 2018 22:36 )

Uklidni se, hormone.

airfer ( 20. března 2018 21:36 )

Nemůžu si pomoct, pirát mluví opravdu pohotově, vzhled by neměl ovlivňovat, ale mě se hnusí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa