Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Kalousek udeřil na Zemana za „chudáčky“: Nemáš žádnou budoucnost, Miloši!

Autor: zst - 
16. března 2018
15:45

Miroslav Kalousek hodně nelibě nesl poznámku prezidenta Miloše Zemana, který nazval demonstrující studenty „chudáčky“. Bývalý šéf TOP 09 hlavě státu vmetl, že mladým na rozdíl od Zemana patří budoucnost a že „tak prská“ proto, že dostává strach. Kalousek byl jedním z politiků, kteří během inauguračního projevu opustili na protest proti napadání veřejnoprávních médií sál.

„Pan prezident nám zdvořile doporučil, abychom demonstrovali za levnější pivo a nestarali se o svobodu slova. Ty tisíce studentů, kteří dnes v celé zemi vyšly před školy, na to mají jiný názor, Miloši. A budoucnost patří jim. Ty už žádnou nemáš,“ napsal v noci po demonstracích, do kterých se zapojily desítky škol, na sociální sítě předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek.

Zeman se do protestujících, kteří hájili svobodu slova, opřel v pořadu s Hradem spřízněné TV Barrandov. „Když včera byla demonstrace za svobodu slova, víte, za co ti demonstranti demonstrovali? Za svobodu televize vůbec ne. Za Kalouskovu televizi,“ řekl v rozhovoru Zeman. „Čtyři tisíce lidí protestovaly proti dvěma větám – buď je neznají a je to jejich chyba, anebo dokonce tam jdou se zlou vůlí. Jinými slovy uzavřeme toto téma, protože za blbost se musí platit a je mi těch chudáčků líto,“ pokračoval prezident.

A právě proti těmto slovům se Kalousek ohradil. „Kritické hlasy proti aroganci moci, ohýbání ústavy a omezování svobody neumlčí. To jim ti studenti řekli včera úplně jasně. Babiš i Zeman je dobře slyšeli a dostávají strach. Proto prezident tak prská,“ dodal ke čtvrtečním akcím v jiném příspěvku.

Anketa
Kdo má podle vás ještě budoucnost?
počet hlasujících: 9160

Vášně rozpoutal už inaugurační projev prezidenta Zemana, ve kterém obvinil veřejnoprávní televizi z neobjektivity a nadržování Kalouskovi. Co na Hradě zaznělo?

„Rád bych vám připomněl nedávnou studii Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy, která uvádí, že zpravodajství naší veřejnoprávní, vyvážené, objektivní České televize bylo v minulosti výrazně ovlivněno její příchylností ke straně, která se jmenuje TOP 09. Budu předpokládat, že vzhledem k nedávným volebním výsledkům této strany se Česká televize napříště stane poněkud vyváženější. Nu a snažme se tedy, abychom dokázali rozlišit novináře, kteří hledají pravdu, od novinářů, kteří hledají senzace. A domnívám se, že patří úcta těm prvním a neúcta těm druhým.

Ke Kalouskovi se připojil také jeho stranický šéf. Europoslanec Jiří Pospíšil pochybuje, že se nad sebou Zeman zamyslí. „Na Václavském náměstí jsem byl ve středu taky a nepřišlo mi, že jsem mezi chudáčky. Byl to celkem jasný apel na prezidenta a další politiky, aby neútočili na novináře a média, primárně ČT. Pochybuji ale, že se Miloš Zeman někdy zamyslí, co říká nebo dělá,“ napsal na Twitteru.

komin ( 17. března 2018 13:12 )

Vyborne! M. Kalousek se pustil do poskoku cizich mocnosti Zemana a spol !! Volim Kalouska...

pyachtb ( 17. března 2018 10:45 )

jestli je většina slovanů jako vy, pak je genocida na místě

pyachtb ( 17. března 2018 10:42 )

Mlaďoch možná věkově, ale Masaryk nejezdil na plošině a hlava mu myslela, tohle tupé stvoření co si nevidí do huby je hanba a ostuda všech slušných lidí...

pyachtb ( 17. března 2018 10:40 )

Přesně tak, Kalousek toho má na svědomí taky dost a chlastat taky umí, ale když se napije, je alespoň vtipnej. Ale ta žumpa na hradě to je špína a jen špína, která si nevidí do huby. žádnej jinej prezident (i když tato funkce díky Zemanovi byla totálně dehonestována) nedokázal takhle rozdělit národ proti sobě, to i Husák byl lepší prezident než tahle rozchlastaná a vyhulená palice...

krkonos500 ( 17. března 2018 10:36 )

zdenek43:Kalousek udeřil na Zemana za „chudáčky“: Nemáš žádnou budoucnost, Miloši!......???? noooooooo, na cloveka ktery verejne prohlasil o CESICH - - - - - "" Je to suché konstatování skutečnosti. Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. "" - Úterý 21. ledna 1992 - Poslanec SN M. Zeman ....................... a presto CESKY LID si hooooo??? doborovolne voli......... Ing. Miloš Zeman, dr. h. c. - (* 1944 ) je český politik, ekonom, prognostik a třetí prezident České republiky. Úřadu se poprvé ujal složením slibu 8. března 2013 a druhé funkční období zahájil o pět let později......... ANOOOO-problem neni v soudruhovi-priteli Milosovi Z E M A N O V I - - ale vtech , kteri ho D O B R O V O L N E - dokola voli . . . a TIM jasne potvrzuji ..... +++ Česko je nejkrásnější zemí na světě. Jen je škoda, že zde žijí Češi. - Vlasta Burian (1891 – 1962) zdenek43:Kalousek udeřil na Zemana za „chudáčky“: Nemáš žádnou budoucnost, Miloši!......???? noooooooo, na cloveka ktery verejne prohlasil o CESICH - - - - - "" Je to suché konstatování skutečnosti. Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. "" - Úterý 21. ledna 1992 - Poslanec SN M. Zeman ....................... a presto CESKY LID si hooooo??? doborovolne voli......... Ing. Miloš Zeman, dr. h. c. - (* 1944 ) je český politik, ekonom, prognostik a třetí prezident České republiky. Úřadu se poprvé ujal složením slibu 8. března 2013 a druhé funkční období zahájil o pět let později......... ANOOOO-problem neni v soudruhovi-priteli Milosovi Z E M A N O V I - - ale vtech , kteri ho D O B R O V O L N E - dokola voli . . . a TIM jasne potvrzuji ..... +++ Česko je nejkrásnější zemí na světě. Jen je škoda, že zde žijí Češi. - Vlasta Burian (1891 – 1962)

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa