Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Další komunista dostal „funkci na tělo“: Na svobodu slova bude dohlížet Luzar

Autor: var - 
14. března 2018
15:23

Komunisté získali ve Sněmovně po „mlátičkovi“ Zdeňkovi Ondráčkovi další mimořádně pikantní funkci vzhledem k neslavné minulosti strany. Poslanec Leo Luzar (KSČM) stane v čele podvýboru pro svobodu slova a médií. Jako hlavní problém vidí dezinformace. Luzara kritizuje například poslanec Jan Čižinský (KDU-ČSL), který toho rozhodnutí vidí jako nepřijatelné, uvedl server Aktuálně.cz. 

Hlavní věc, kterou chci řešit, jsou falešné informace. Dezinformace jsou velký problém, věnuje se tomu málo lidí. Naším hlavním partnerem bude odbor ministerstva vnitra, který má vyvracení těchto falešných informací na starosti,“ sdělil pro Aktuálně.cz Luzar.

Luzar také sdělil, že práce Centra proti terorismu a hybridním hrozbám je málo vidět. Jako první by chtěl řešit podnět Asociace nezávislých médií, podle které mělo dojít k manipulování s free maily během prezidentských voleb. Chtěl by prošetřit, zda nedochází k zásahům do svobody e-mailové pošty. Podle Luzara zde máme za poslední období celou řadu dezinformací. 

Luzar: „Od minulého režimu jsme se distancovali“

Komunistický poslanec také odmítl kritiku, že dohled na svobodu slova nepřísluší komunistovi: „Od minulého režimu jsme se zcela distancovali. Kolegové na petičním výboru měli prostor, aby takové výhrady přednesli, ale nic takového nezaznělo. Mé názory a snahy jsou známé, jsem liberál a naše strana byla zvolena demokraticky. V minulém období jsem navíc vystupoval proti různým hoaxům kolem zneužívání dávek některými skupinami obyvatel. Takové věci vyvolávají zlou krev,“ vysvětloval serveru Aktuálně.cz Luzar.

Luzara kritizuje především lidovecký poslanec Jana Čižinský. Podle něj je nepřijatelné, aby svobodu médií hlídal představitel strany, která v minulosti popravovala. Předseda lidovců Pavel Bělobrádek ale poznamenal, že podvýbor média ani svobodu slova nekontroluje a jeho název může být matoucí.

Komunistický poslanec Ondráček, proslulý mlácením demonstrantů za totality, byl 2. března zvolen do neméně pikantní funkce – stal se předsedou Komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Po demonstracích proti tomu v 11 městech 5. března z funkce odstoupil. Komunisté však stále trvají na jeho členství v komisi a jsou ochotni kvůli tomu obětovat i to, že komisi nepovedou. 

kacer56 ( 15. března 2018 20:32 )

Bolševika nemusím, ale naž dát jakoukoli funkci někomu z havloidní lumpenkavárny, tak to opravdu ,ale opravdu ( jak to vždycky říkal další ODesáckej mega zlodějskej darebák ) dát klidně všechny funkce komoušům.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa