Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Námluvy ANO a ODS? „Nabídka nepřišla, je to jen nátlak,“ reaguje Fiala na Babiše

Autor: ČTK, Mii - 
12. března 2018
14:24

Hnutí ANO zatím neposlalo ODS nabídku jednání o možné spolupráci, uvedl předseda občanských demoktratů Petr Fiala. Reagoval tak na nedělní výrok premiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše o tom, že zváží nabídku právě ODS. Podle Fialy jde pouze o nátlak na možné koaliční partnery a skrývání skutečných - komunistů a SPD Tomia Okamury.

„Žádná nabídka nepřišla, protože nejspíš ani není co nabízet - premiér v demisi jen mate veřejnost, vyvíjí nátlak na jiné možné koaliční partnery a skrývá skutečné, tedy SPD a KSČM,“ sdělil.

ANO by mohlo mít ve Sněmovně s ODS většinu 103 hlasů, občanští demokraté ale v minulosti opakovaně uvedli, že nechtějí vstoupit do vlády s trestně stíhaným premiérem. Policie Babiše obvinila z dotačního podvodu v kauze farmy Čapí hnízdo.

O možné podpoře nyní Babiš jedná se sociálními demokraty, vedle programových shod ale ČSSD podmiňuje svoje vládní angažmá dohodou o mechanismech vládnutí, například tím, že nebude moct být jako menší koaliční partner přehlasována. 

Babiš v neděli v České televizi řekl, že úvahy o novém jednání s ODS chce probrat se stranickými kolegy. Na čtvrtek sezval sněmovní strany k jednání o zahraniční politice, jak už dříve slíbil Fialovi, který chce s ANO a dalšími stranami dohodnout národní memorandum k otázkám změn v EU.

hejhej ( 13. března 2018 08:58 )

marmat: Sebestředný trouba s titulem.

marmat ( 12. března 2018 18:27 )

Pan profesor se ve své ješitnosti permanentně znemožňuje.. .Chová se jako vítěz ....doslova ÚPORNĚ se chlubí DRUHÝM flekem, ale zapomněl že jeho "náskok" od SPD a Pirátů je NECELÉ 1 % !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

marmat ( 12. března 2018 18:22 )

hejhej: přesně - A nebyl sám...myslel/i , že bojkot Babiše je receptem ...INU: "Kdo jinému jámu kopá..."

marmat ( 12. března 2018 18:18 )

Fiala se miluje...má se nebetyčně rád a nejvíc svá vystoupení pro média....Ale ať dělá, co dělá, je to celé jalové a takové nabubřelé a bezpohlavní=NA NIC Je vlastně fajn, že takto n i k d o z nás jeho "kouzlu" nepropadne Natož Černochové, Uježděné, Němcové a Stanjurovi....Někdo sympatický by nám to totiž celé "zkazil"

marmat ( 12. března 2018 18:09 )

AB je mistr....přišli mu jak poslové v Betlému IHNED po jeho zvolení dát darem 100% BOJKOT !!! Tak teď si je v rámci mantinelů vychutnává....Opět zde sedí krásné české přísloví :"Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá!" Jen daleko promyšleněji, kultivovaněji a v neuvěřitelném klidu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa