Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babiš se dohodl s Uberem: Řidiči budou muset mít licenci a budou evidovat tržby

8. března 2018
13:13

Společnost provozující alternativní přepravu lidí Uber se dohodla s vládou, že bude podnikat v ČR. Dosud podniká z Nizozemska. Řidiči budou muset mít licenci a budou evidovat tržby, informoval Babiš.

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) se ve čtvrtek sešel se zástupci společnosti Uber. Slíbil to už dříve po protestech taxikářů, kteří mají službu za nekalou konkurenci. Koncem února firmě adresoval dopis, ve kterém Uber vyzval, aby dodržoval zákony, nebo zvážil ukončení služeb v zemi. Firma pak uvedla, že chce spolupracovat na řešení problémů spojených s jejím fungováním.

Alternativní přepravci jsou podle taxikářů nekalou konkurencí. Řidiči těchto služeb podle nich nedodržují zákon, protože nemají například taxametr ani označené vozidlo. Na základě výsledku dnešního jednání a také postupu práce na novele zákona o taxislužbě ve Sněmovně taxikáři rozhodnou o případných dalších protestech.

Pomohl protest před Úřadem vlády? 

Naposled v Praze protestovali konveční taxikáři 1. března i před Úřadem vlády, do akce se zapojilo na 200 vozů. S cílem poukázat na nerovné podmínky uspořádali v únoru čtyři pomalé jízdy Prahou, kterými stovky aut blokovaly dopravu. Nejdříve kroužily po magistrále, poté taxikáři zvolili méně prostupné komunikace na vltavském nábřeží, což vedlo k větším dopravním komplikacím.

istyl ( 8. března 2018 14:44 )

Nesmysl...kdyz napisu aplikaci k prilezitostne preprave osob, misto uber napr. babis...zitra ovar...co pak? A ze nekdo nekoho prilezitostne odveze, co na tom? To zdanite i autostop?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa