Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Boxer“ (†73) ze Zemanova štábu zemřel na vnitřní krvácení, potvrdila pitva

Autor: mah - 
9. února 2018
18:30

Podnikatel Karel Slezák, který vešel ve známost především incidentem, v němž napadl novináře ve štábu Miloše Zemana, zemřel na následky vnitřního krvácení. Server iDnes.cz to v pátek zjistil od jeho příbuzných, kteří již dříve vyvrátili spekulace o tom, že ho zradilo srdce.

„Prosíme tímto veřejnost i tisk, aby respektovaly naše soukromí a daly nám potřebný čas vyrovnat se s naší tragickou ztrátou člověka, za jehož čestností a poctivostí budeme vždy stát,“ napsali pozůstalí v tiskovém prohlášení, které získal server iDnes.cz.

Rodina zároveň informovala, že Slezák zemřel následkem vnitřního krvácení, které mělo být výsledkem náročných posledních dnů, které pro Slezáka nebyly příznivé. Příčinu smrti určil až patolog. Podle zdrojů serveru byla důvodem vnitřního krvácení disekce aorty, při které dochází k natržení její stěny. Jednou z příčin tohoto stavu přitom bývá vysoký tlak, se kterým se Slezák léčil.

Video  Zemřel „boxer“ ze Zemanova štábu. Novináře Slezáka (†73) zradilo srdce?  - Televize Seznam
Video se připravuje ...

Na problémy se srdcem původně ukázal Slezákův přítel

Rodina oznámením popřela spekulace, že bývalého boxera, podnikatele a novináře zradilo srdce. Ty se vyrojily po vyjádření jeho přítele Rostislava Osičky. „Měl špatné srdce, stalo se mu to na prezidentově štábu a asi to nevydržel. Ani to, jak do něj šel ten Novinářský syndikát,“ řekl Osička při oznamování Slezákova úmrtí Blesku.

Slezákova dcera ale ve vyjádření pro Blesk problémy se srdcem svého otce odmítla. „Můj tatínek měl srdce jako zvon, velice zdravé,“ řekla den po události Barbara.

Slezák se proslavil jako „boxer“ ze Zemanova štábu

Karel Slezák se ocitl v hledáčku médií kvůli svému boxerskému výstupu z 27. ledna, kdy v Zemanově volebním štábu napadl pěstí kameramana serveru iDnes.cz. Sám byl přitom na akci akreditovaný jako novinář.

Na zveřejněných videích bylo vidět, že žurnalisté se před incidentem snažili zachytit kolaps komunisty a bývalého redaktora Haló novin Milana Rokytky, ke kterému přijeli záchranáři. Zřejmě kvůli vydatné konzumaci alkoholu. I Rokytka byl na akci jako novinář a později tvrdil, že mu během večera měl kdosi dát do pití jed.

Právě to se nelíbilo Slezákovi a Janu Šoltovi, kteří se novináře snažili vykázat z místnosti, následně je začali fyzicky napadat a nadávat jim. 

Slezák se za incident omluvil, původně tvrdil, že násilí bylo nutné

Sám Slezák se za incident omluvil pomocí Syndikátu novinářů, který ho ovšem tři dny po incidentu vyloučil ze svých řad. Jednal prý pod vlivem emocí. Celou potyčkou se navíc po trestním oznámení jednoho z novinářů začala zabývat policie, která vše vyšetřuje pro podezření z výtržnictví.

Původně přitom tvrdil, že pěsti byly nutné. „Já tam byl pracovně. Jsem novinář, byl jsem tiskový tajemník několika ministrů. ... Bylo to normální lidské jednání a řekl bych, že odůvodněné,“ vysvětlil situaci krátce po celém incidentu Blesku.

aIIahakbar ( 10. února 2018 08:11 )

Zdenulko, čti si ty bláboly po sobě, než to odpálíš!

snehulak ( 10. února 2018 07:52 )

Vnitřní krvácení ? Takže mu nakonec nějakým z úderů ublížil ten "novinář", co na něj následně podal trestní oznámení ? Ve stylu nejlepší obrana je útok ?

europa ( 10. února 2018 07:16 )

Novinářská žumpa uštvala a zabila člověka. Nikdo nebude za jeho smrt potrestán, a novinářské hyeny budou klidně pokračovat ve své bohunelibé činnosti. Kolik lidí bude muset ještě zemřít, aby se s tím konečně něco udělalo? Těm neřádům je to jedno, hlavně, že vydělají prachy. Měl je spráskat víc, a ještě víc, šmejdy.

sensadrak ( 10. února 2018 06:07 )

Nevyhrožuj, internetovej hrdino.

villon ( 10. února 2018 00:56 )

Od pohledu sympatycký pán. Ještě mohl vyboxovat pár skvělých zápasů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa