Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ovčáček zuří kvůli zkazkám o Zemanově zdraví. Po „rakovině“ přišla „mrtvice“

Video se připravuje ...
Autor: simao - 
6. února 2018
18:05

Anonymní zprávy o tom, že má prezident Miloš Zeman nové zdravotní obtíže, které se šíří i po českých redakcích, rozzuřily hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka. Ten na Twitteru pohrozil trestním oznámením na neznámého pachatele vzhledem k „neustálému účelovému šíření dezinformací o zdraví pana prezidenta“. I do redakce Blesku přišla zpráva, která uváděla, že prezidenta stihla mrtvice a je hospitalizovaný.

E-maily v podobném znění – jen měnící mrtvici za např. srdeční infarkt – dnes dorazily do několika redakcí. A ani tentokrát to Hrad nenechal jen tak. „Vzhledem k neustálému účelovému šíření dezinformací o zdraví pana prezidenta bude podáno trestní oznámení na neznámého pachatele,“ vzkázal mluvčí Jiří Ovčáček.

Prezidentská kancelář přitom už podala trestní oznámení na brněnského komunálního politika Svatopluka Bartíka (Žít Brno), který tvrdil, že Zeman trpí rakovinou. Policie Bartíka prošetřuje kvůli podezření z pomluvy.

„Žádná nemocnice, prezident byl v bazénu,“ hlásí Ovčáček

Na Facebooku se pak Jiří Ovčáček o Zemanově zdraví rozepsal ještě o něco více. „Milí přátelé, pan prezident si po vítězství zaslouženě užívá dovolené v Lánech. Včera po dlouhé době navštívil bazén, který je zde k dispozici,“ informoval Ovčáček s tím, že je to „prostě pohoda“, kterou prezidentovi „moc přeje“.

Ovčáček upozornil i na to, že Zeman ve čtvrtek předtáčí rozhovor pro TV Barrandov. „A večer do Lán přijde pan premiér Babiš,“ upozornil hradní mluvčí, aby vzkázal: „A co s těmi, kteří navzdory faktům neustále účelově šíří lež, že je pan prezident v nemocnici? Jednoduché: Ať si na ně posvítí bezpečnostní složky!“

Video  Vypadá nemocně, říká, že je zdráv: Tak šel čas s fyzičkou Miloše Zemana.  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Konzilium hlásilo: Zeman se cítí dobře

O Zemanově zdraví se mluvilo letos už 9. ledna, když se sešli doktoři, kteří mají prezidenta na starost – Zemanovo lékařské konzilium upozorňovalo, že je Zeman dál schopný vykonávat funkci prezidenta.

„Mohu potvrdit, že pan prezident se cítí velmi dobře, myslím si, že je ve velmi dobré kondici jak fyzické, tak duševní. My samozřejmě víme, že určitým způsobem trpí s postižením dolních končetin, což souvisí s jeho základním onemocněním – diabetem,“ říkal tehdy exministr zdravotnictví a šéf konzilia Martin Holcát. Upozorňoval přitom na Zemanovu cukrovku a neuropatii dolních končetin, kvůli které má Zeman problémy s chůzí. „Je to asi běžný, normální stav,“ zmínil Holcát. 

Zeman kroutil hlavou nad očním tikem i amputací

V předvolební debatě na České televizi, kterou moderovala Světlana Witowská, pak Miloš Zeman ke spekulacím ohledně svých údajných zdravotních potíží poznamenal: „Já jsem četl tolik informací, paní Witowská, o tom, že mně byla amputována pravá noha, o tom, že mám rakovinu, o tom, že když mrkám pravým okem, takže to svědčí o neurologické poruše. Kdybych tohle četl a bral to vážně, tak se z toho zblázním.“

O očním tiku hovořil pro Info.cz neurolog Martin Jan Stránský: „Toho oka jsem si všiml nejen já, ale i řada dalších kolegů. Normálně mrkají obě oči najednou a stejně. Pokud to tak není, je u starších lidí nejčastější příčinou buď porucha části mozku, která kontroluje pohyb víček, anebo porucha nervů vedoucích z mozku do svalstva, které víčko ovládá.“ Zeman proto v předvolební debatě na TV Nova dokonce i demonstrativně zamrkal na důkaz, že je vše v pořádku.

Konzilium však reagovalo i na moment, kdy se o Zemanově zdraví na sociální síti rozepsal brněnský politik Svatopluk Bartík. Právě on rozšířil na internetu zprávu: „Má rakovinu, metastáze na více místech. Svoji diagnózu zná už cca tři týdny. Léčbu odmítl. Prognóza 3–7 měsíců.“

Zeman označil na TV Barrandov v listopadu 2017 Bartíka za „svini“, mluvil o „špinavosti“ a uvedl, že bude požadovat jako odškodné 5 milionů korun. Policie v tomto případu již zahájila úkony trestního řízení.   

Video  Onkolog o údajné rakovině Miloše Zemana: „Nic jsem v dokumentaci nenašel“.  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Prezident před volbami: „Nožičky mi znesnadňují chůzi“

Spekulace kolem Zemanova zdraví přitom nechyběly před volbami a vrátily se ve formě, kvůli které hrozí Hrad trestními oznámeními, i po volbách. Prezident se naposledy na veřejnosti objevil minulou středu 31. ledna, když na Hradě jmenoval soudce. Bylo to poprvé zároveň poprvé od voleb, ve kterých porazil ve 2. kole Jiřího Drahoše a po jejichž konci se vydal odpočívat do Lán.

V debatě na ČT přitom Zeman také pronesl: „Takhle, pokud mě nebude bolet nic jiného než moje nožičky, které mně bohužel znesnadňují chůzi, no, tak nevidím důvod, proč zveřejňovat informaci o změnách, které nejsou. Ale samozřejmě, že kdyby se můj zdravotní stav jakkoli zhoršil, pak je mojí povinností o tom veřejnost informovat.“

papyrus ( 7. února 2018 20:12 )

Nudalpláž ještě visí..

anka ( 7. února 2018 17:56 )

ve zdravem tele zdravy duch...

1-1-1 ( 7. února 2018 17:02 )

pulku zeme, ja se neradim mezi pasackovi trubce

1-1-1 ( 7. února 2018 16:55 )

komu padne vytezek za zalobu, svoloc na hradu ma zase na premie

Dalibor Skrivanek ( 7. února 2018 16:36 )

Je smutné,že pasáček má občany této země za hlupáky.Vidět příchod MZ ke jmenování soudců hovoří samo za sebe.MZ už dnes nestačí hůl,ale kdyby neměl po pravé ruce pultík,tak už sám neudělá ani krok.Dnes už pasáčkovi nelze věřit ani to,že MZ žije.Je to spolek hradních lhářů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa