Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Čuba se vrátí do Senátu příští měsíc, říká Valenta. Návrat sliboval už na podzim

Autor: base - 
6. února 2018
09:26

František Čuba, který se rok a půl neukázal v Senátu, by měl pravděpodobně dorazit v březnu na jednání horní komory. Po schůzce se zlínským senátorem to pro web iRozhlas.cz řekl Ivo Valenta (Strana soukromníků), který se s Čubou viděl za poslední týden prý hned dvakrát.

František Čuba je bývalý ředitel slušovického JZD. Do horní komory nezavítal od doby, kdy byl na operaci trávicího traktu. Valenta ale tvrdí, že se jeho zdravotní stav lepší a Čuba je na tom nyní velmi dobře. Jenže – to senátor a miliardář Valenta tvrdil Blesku již na konci srpna 2017, na kameru řekl, že se senátor po prázdninách objeví na jednání. Nestalo se tak.

Podívejte se na rozhovor s Ivo Valentou: Návrat Čuby sliboval už na podzim.

Kvůli své nepřítomnosti dostal Čuba již dva dopisy od Milana Štěcha (ČSSD), ve kterých ho šéf Senátu vyzývá k rezignaci. Čuba i přes svou absenci po operaci na neschopenku nenastoupil a dál pobíral plat v plné výši včetně náhrad, a to i cestovních. Až po kritice vedení Senátu se platu vzdal.

Na dopisy, které Štěch Čubovi poslal, ale zlínský senátor zatím nereagoval. Valenta se ho zastává s tím, že sám z korespondence pochopil, že odpovídat není třeba. „Spíš tam byla dikce, doporučený krok, že po roce a půl by měl odstoupit,“ řekl Valenta iRozhlasu a dodal, že Čuba se k rezignaci ale nechystá.

„V březnu se chce vrátit, chce přijít do Senátu. Pan docent vyslal signál, že v březnu by už přišel. Teď v únoru to ještě není úplně pravděpodobné,“ doplnil Valenta. Čuba prý nakonec na Štěchův dopis ale odpoví.

beda88 ( 6. února 2018 17:26 )

ve starém Rímě byla funkce senátora čestná, tudíž bezplatná. senátoři se rekrutovali z nejbohatší vrstvy, tudíž je nikdo nemohl uplatit. což to takhle zavést i u nás? babiš něco povídal o zrušení senátu. jenomže naše zákony jsou na draka a ryba si rybník nevypustí.

krakonos5000 ( 6. února 2018 15:38 )

Vraťte soudruha do hrobu.

ivoadIIer ( 6. února 2018 15:36 )

Zato to umí nakopírovat do svých nicků: sesta-k-dobru/reposlava/-FBI- /dobry-clovek/666provas/soudny-den/opencard/reqoslava/sesta-k-dobru/Jiri-Drahos/Milos-Zeman

sores ( 6. února 2018 14:55 )

Proboha vždyť to tam prochrápe!!! Přírodu nikdo ne.o.ch.č.ije!Že jsme ale bl.bá.kov!!!

sensadrak ( 6. února 2018 14:08 )

Čuba je dobrej k tomu, aby Velebovi nesebrali kancelář SPO. Nabízí se otázka, k čemu je dobrý Veleba?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa