Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Novináři budou na Babiše a ministry čekat pod střechou. Vláda mění pravidla

Autor: ČTK, var - 
30. ledna 2018
15:30

Před schůzemi vlády už novináři nebudou moci mluvit s přicházejícími ministry před budovou Úřadu vlády jako doposud. Rozhovory se členy kabinetu budou nově možné ve vestibulu hlavního vchodu, a to hodinu před začátkem jednání vlády. Úřad vlády o tom informoval v úterní tiskové zprávě.

Změna přinese médiím i členům kabinetu především větší komfort, tvrdí Úřad vlády. „Chceme vyjít vstříc novinářům a zajistit atraktivnější prostředí přímo ve vstupní aule Úřadu vlády. Inspirovali jsme se u unijních institucí, kde mají média možnost oslovovat státníky při příchodu v budově. Vypůjčíme si i výraz pro název této mediální příležitosti, nově tak budeme avizovat tzv. doorstep,“ sdělila vládní mluvčí Barbora Peterová, která si postávání před Strakovou akademií vyzkoušela ještě jako reportérka ČT.

Novináři se budou muset na tyto akce akreditovat a budou procházet standardní procedurou vstupu do budovy Úřadu vlády. Na recepci tedy budou muset předkládat doklad totožnosti a novinářský průkaz a projdou bezpečnostní kontrolou. Systém akreditací a fototermíny v prostorách úřadu zůstávají i nadále stejné, dodala Peterová.

Video  Tajemství úřadu vlády: Ve Strakově akademii věznili neposlušné šlechtice  - Zuzana Štíchová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Jednobarevný menšinový kabinet Andreje Babiše (ANO) se schází zpravidla jednou týdně, ovšem v časnějších hodinách než například minulá koaliční vláda ČSSD, ANO a KDU-ČSL. Schůze nyní začínají v 6:30, v 7:00, případně v 7:30. V minulosti členové vlády jednali většinou od 9:00.

Video  Co ukrývá kopule úřadu vlády: Nad hlavami ministrů zůstal jeden tajemný stroj  - Zuzana Štíchová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Ciara ( 30. ledna 2018 21:51 )

Zabalte mu zbytek těch jeho přeslazených koblih a pořádne ho nakopněte na cestu zpět odkud přišel

moiaza ( 30. ledna 2018 20:28 )

Zdenku 43. Ty musíš být šíleně frustrovaný z prezidentských voleb. Jak vidím, poznamenaly Tě krutě.Ani se nedivím. Ti senioři v prochcaných teplácích porazili celou tu pražskou kavárenskou. To musí být opravdu na mrtvičku. Snad si těmi svými legračními vyblitky trošku zvedneš své sebevědomí. Jsme velice rádi za Tvé vyblitky. Aspoň přesně víme, kdo byli ve skutečnosti Drahošovi voliči.

taha ( 30. ledna 2018 18:40 )

Jooo,tak na ně, kdejaký pitomec s mikrofonem si hraje na novináře a potom pouštěji ven různé kraviny a polopravdy , souhlas, disciplína musí byt a to platí ai pro novinářské hyjeny joooo

luder ( 30. ledna 2018 16:48 )

Výsledky voleb ale nakonec byly velmi těsné… No neříkejte těsné. Bylo to skoro tak velké, jako kdybychom škrtli Brno. Tak to nejsou zase tak těsné… To říkáte vy, novináři: výsledky byly velmi těsné. Podívejte, když si vezmeme, když kandidoval mladý Bush, no tak tam ty výsledky byly, pokud si dobře pamatuji, ještě těsnější a nikdo v Americe neříkal – bylo to ale těsné vítězství, my jsme byli také dobří. Ne! To se neříká. Na té bedně je na prvním místě Zeman, a tím to vadne prostě. Ta většina lidí mu dala puvoár, aby byl prezidentem.

zada ( 30. ledna 2018 16:01 )

Tak to si budou muset novináři pěkně přivstat))))), oj to se jim to zase nebude líbit))))

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa