Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Šéf pražské ČSSD končí. Exministra Ludvíka prý znechutily zákulisní intriky

Autor: ČTK - 
19. ledna 2018
20:47

Ředitel nemocnice v Motole Miloslav Ludvík rezignoval na funkci předsedy pražské ČSSD. Funkci složil na páteční krajské konferenci strany. Potvrdili to tři účastníci z jednání sociálních demokratů. Novým předsedou se stal Petr Pavlík, který byl v tajné volbě jediným kandidátem a hlasovalo pro něj 127 delegátů. Pavlík je členem sociální demokracie v Praze 6. V minulosti býval náměstkem na ministerstvu školství. 

Svou funkci Ludvík nabídl k dispozici společně s členy krajského výkonného výboru už loni po říjnových volbách do Sněmovny, kdy strana získala 7,27 procenta hlasů. V hlavním městě to bylo jen 5,57 procenta.

„Stav pražské organizace, tak jak se to vyvinulo, je v tuto chvíli opravdu takový, že já tam být v žádné funkci nemůžu a nechci. Dokud nebude jeden hlas každého člena roven a každý člen nebude mít šanci něco ovlivnit, tak to nemá smysl. Ty uzavřené dohody, to je prostě to, co tuhle stranu jednou zničí, řekl Ludvík.

Ludvík mimo jiné narážel na spor uvnitř pražské ČSSD při loňském sestavování pražské kandidátky do sněmovních voleb, kdy těsná většina členů odmítla jeho návrh kandidátky. Ve volbě pak dali přednost náměstku primátorky Petru Dolínkovi.

Ludvík se stal předsedou strany v Praze poprvé v prosinci 2014. O dva roky později pozici obhájil a mandát mu měl končit letos na konci roku. Ludvíka v prosinci 2016 volilo 99 ze 160 delegátů. V minulém volebním období zastával funkci ministra zdravotnictví, kvůli které v lednu 2017 složil mandát zastupitele hlavního města.

Volili se delegáti

Pražští sociální demokraté na dnešním jednání rovněž zvolili desítku delegátů, kteří budou pražskou buňku zastupovat na únorovém celorepublikovém sjezdu. Zda zvolí také svého kandidáta na předsedu celorepublikové ČSSD, není zatím jasné. Podle informací ČTK by se jím mohl stát Jan Hamáček, který na konferenci dorazil.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

SL0N ( 23. ledna 2018 10:09 )

Cítím to také tak, proto volíme p.Zemana.

steelheart ( 20. ledna 2018 00:13 )

do které partaje teď pan Ludvík asi přehupsne??????? ODS nebo TOP? nebo KDU?

marmat ( 19. ledna 2018 22:41 )

Možná, že nesdílel tak pospolitý apetit při HONU na Babiše

marmat ( 19. ledna 2018 22:38 )

A tohle je zrovna zajímavé a ČT 1,24 mlčí

Pollo ( 19. ledna 2018 20:41 )

 To je ten pán co bral úplatky za nadstandard tzv. kulichů coby šéf nemocnice.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa