Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Drahoš se kvůli volbám stěhuje, Zeman se vrací do vítězné bašty

Autor: ČTK, var - 
17. ledna 2018
15:00

Kandidát na prezidenta Jiří Drahoš bude se svým týmem sledovat výsledek voleb v sobotu 27. ledna v pražském Kongresovém centru. Uvedla to jeho mluvčí Kateřina Procházková. V prvním kole na sečtení hlasů Drahoš čekal v pražské La Fabrice. Jeho protikandidát Miloš Zeman bude sčítání očekávat v pražském Top Hotelu – stejně jako při volební výhře před pěti lety.

Na první kolo se týmu Drahoše akreditovalo více než 100 novinářů, a to včetně zahraničních médií. Zároveň bývalého předsedu Akademie věd přišly podpořit desítky jeho příznivců. Na druhé kolo se dá očekávat ještě silnější zájem. Na pořádek v La Fabrice dohlížela najatá ochranka, která musela často Drahošovi zajišťovat skrz dav novinářů a příznivců cestu.

Video  Drahoš: V souboji se Zemanem čekám útoky. „Bude to ještě horší...“  - Zuzana Štíchová, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Druhé kolo voleb se uskuteční v pátek a v sobotu 26. a 27. ledna. Drahoš na jeho výsledky bude tentokrát čekat ve větším Kongresovém centru. Jeho soupeř Zeman se, stejně jako před pěti lety, chystá být se spolupracovníky v Top Hotelu. Na dokončení sčítání hlasů v letošním prvním kole Zemanův tým čekal v Loretánské ulici poblíž Pražského hradu, kde sídlí Strana práv občanů.

Termín a systém prezidentských voleb 2018 najdete zde

Výsledky 2. kola prezidentských voleb 2018 najdete zde

Jak získat voličský průkaz pro 2. kolo najdete zde

Vše o okrskových volebních komisích čtěte zde

Průzkumy volebních preferencí najdete zde

Vše o pravomocích prezidenta čtěte zde

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
oldedek ( 18. ledna 2018 10:24 )

Ovčáček: Naší strategií jsou čtyři debaty, ať pan Drahoš přijde, nebo ne… Nó když jsou ti Hradní křiváci takhle vyčůraní, a mění ze strachu své názory ze dne na den, tak bych panu Drahošovi doporučil aby šel na ty dvě předem domluvené debaty a na ty další dvě, podobně jak to udělal Zeman Horáčkovi, poslal do diskuze bývalého velvyslance pana Petra Koláře, novináře pana Martina Fendrycha nebo pana Veselovského aby jak říká Kecáček nemusel „pan“ prezident sedět naproti prázdné židl…. Jó a nemusí si sebou brát ani fíkus ….

dobry-clovek ( 18. ledna 2018 08:51 )

Poprvé za éru ČR budeme mit horšího prezidenta než byl Gotvald, Novotny, Hácha, Husák a bude to pedofil a udavač Jiří Drahoš, zvolený intrikama a podvodem vypatlanych mozků pražské kavarny havloidniho odpadu za podpory a intrik megazlodeju. Doba temna začíná.. Pokud intrikama a podvodem zvítězí PEDOFIL a udavač DRAHOŠ tak muj prezident to stejně NIKDY nebude, protože pro mě a statisíce, miliony jiných obcanů ČR to bude stále jen zaprodané želé, srab, riťoliz, zrádce a udavač pedofilní prezident ČR = DRAHOŠ lidský odpad a slizoun. At si ho velebí stejný odpad, pro mě se nic neměni, pro me je a stále bude prezidentem Miloš Zeman

borka30 ( 17. ledna 2018 21:40 )

Stejně mám dojem, že vládnout na Hradě chce manželka Eva. Brýle již také nosí asi 4 měsíce. Zřejmě má hlavní slovo. Proč nenavrhli ji???

dobry-clovek ( 17. ledna 2018 20:34 )

Pokud intrikama a podvodem zvítězí PEDOFIL a udavač DRAHOŠ tak muj prezident to stejně NIKDY nebude, protože pro mě a statisíce, miliony jiných obcanů ČR to bude stále jen zaprodané želé, srab, riťoliz, zrádce a udavač pedofilní prezident ČR = DRAHOŠ lidský odpad a slizoun. At si ho velebí stejný odpad, pro mě se nic neměni, pro me je a stále bude prezidentem Miloš Zeman

dobry-clovek ( 17. ledna 2018 20:05 )

Pokud intrikama a podvodem zvítězí PEDOFIL a udavač DRAHOŠ tak muj prezident to stejně NIKDY nebude, protože pro mě a statisíce, miliony jiných obcanů ČR to bude stále jen zaprodané želé, srab, riťoliz, zrádce a udavač pedofilní prezident ČR = DRAHOŠ lidský odpad a slizoun. At si ho velebí stejný odpad, pro mě je a stále bude prezidentem Miloš Zeman

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa