Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Babišův pindík, Zemanova sv*ně a Sobotkovo ojeb*ní: Top politické výroky roku 2017

  • Autor: Jaroslav Šimáček - 
    29. 12. 2017
    05:00

    „Sorry jako,“ reagoval Andrej Babiš (ANO) a dodal, že již stáhl kalhoty, ale pindíka ukazovat nebude. „Důkladně ojebal český stát,“ pustil se do Babiše Bohuslav Sobotka (ČSSD). „Je to sv*ně,“ říkal prezident Miloš Zeman o svém kritikovi, který mluvil o jeho údajné rakovině. „Nebudu do toho zabrušovat, abych nemusel vybrušovat, přidal další hlášku, která již takřka zlidověla, poslanec od okamurovců Miloslav Rozner (SPD). I v roce 2017 politici někdy pořádně zaperlili.

  • 1.Babišovo „sorry jako“

    „A proč bych vám já měl sdělovat všechny moje příjmy? Sorry jako,“ řekl na konci ledna Andrej Babiš České televizi. A na světě byla hláška, která se objevovala všude možně – a třeba i na tričkách. Do jednoho takového se Babiš sám oblékl. „Jsem rád, že naše hnutí se tady asi zapíše do historie různými hláškami. Ano, bude líp. Makáme. Kobliha. A sorry jako. Super,“ reagoval Babiš na svém videu a nedělal si z toho těžkou hlavu.

    I v této souvislosti zmínil své časté a oblíbené, že neumí dobře mluvit. „Tak jako já samozřejmě neumím dobře mluvit, skutečně to není jako kategorie, kde bych nějak vynikal, ale když se lidi na tom baví, nemám s tím problém jako. Těší mě, že jsem zase nějakým středobodem pozornosti, i když negativním. Ale já si i často dělám sám srandu ze sebe, takže sorry jako, ale pohoda,“ vzkázal voličům.

    Video  Grilování Babiše v horkém křesle: „Mafie řídí otrockou práci ve vaší drůbežárně.“  - Blesk Zprávy
    Video se připravuje ...

    Voličské „sorry jako“ si Babiš v říjnu nevyslechl, ANO naopak triumfovalo ve volbách s 29,64 procenta hlasů. Babišovi nijak výrazně neuškodily ani kauzy s ním spojované. Sám šéf ANO se blýskl i jinou hláškou. „Proč bych to měl sdělovat tady jako tomu pánovi? Proč? To je moje soukromá věc. Vy děláte kampaň. Já jsem se svlékl do slipů, ale já vám pindíka ukazovat nebudu,“ řekl v Partii na Primě v duelu s tehdejším poslancem TOP 09 Martinem Plíškem. 

    Sám Babiš přitom o sobě na sněmu ANO říkal v únoru i toto: „Já jsem urputné hovado, jak říkají někteří. Mám ten horolezecký gen, nejsem horolezec, ale nechal jsem si ho změřit.“ Jeho urputnost se projevila i v momentě, kdy ve Sněmovně během vládní krize poslancům říkal: „Můžete mě i zabít, ale nebudu rezignovat a neodejdu z politiky.“ Mimo politiku však letos Babiš řekl jiné důležité „Ano“. Své dlouholeté partnerce Monice Babišové, rozené Herodesové.

    Video  První rozhovor novomanželů Babišových: O vynuceném francouzáku a předmanželské smlouvě!  - David Turek, Jan Jedlička
    Video se připravuje ...

  • 2.Sobotka a ojebání

    Do Babiše se během vládní krize ostře pustil tehdejší premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). A to kvůli aféře korunových dluhopisů, které se nedaní – a Babiš si je nakoupil od Agrofertu.

    „Řečeno jednoduchým trumpovským jazykem: korunové dluhopisy byla cesta, kterou využil miliardář A. Babiš k tomu, aby důkladně ojebal český stát. Říká, že to bylo chvíli legální. Já říkám, že je to velké pokrytectví, když inkasuje peníze z Agrofertu, aniž by je zdanil, a současně se tváří, jak bojuje s daňovými úniky. Tohle je šaškárna!“ uvedl Sobotka na Facebooku.

    Ve studiu Blesku už stejné slovo zopakovat odmítl. „Já se určitě nechystám takhle mluvit každý den, prostě jsou situace, kdy člověk musí použít expresivnější výraz, aby věci pojmenoval pokud možno přesně,“ uvedl Sobotka s tím, že na sociální sítě občas neformální výrazy patří. Odvážnější byl tehdejší ministr pro lidská práva Jan Chvojka (také ČSSD), který o Babišovi v ČT prohlásil, že „ojeb je jeho druhé jméno“. O Sobotkovi Babiš ve Sněmovně pro změnu prohlásil, že „podráží celý život“.

    Video  Sobotka nechtěl zopakovat slovo OJ*BAT. Čeho se bojí, vymyslel ho skutečně sám?  - Blesk TV
    Video se připravuje ...

  • 3.Zeman, rakovina a svině

    Řadu perel a bonmotů si pro letošní rok přichystal i prezident Miloš Zeman. A také gest, když na Bohuslava Sobotku mával na Hradě holí a na novináře opět mířil v Plzeňském kraji samopalem se slovy „můžete se postupně začít stahovat, protože neumím střílet“. 

    Úsměv na tváři však ztuhl Zemanovi v momentě, kdy brněnský komunální politik napojený na Žít Brno Svatopluk Bartík zveřejnil status o prezidentově údajné rakovině. „Kdybych použil svého oblíbeného výrazu, že ten člověk je svině, tak mě zase někdo obviní z vulgarismu. Ale on je svině, protože tohle se nedělá,“ vzkázal Zeman Bartíkovi.

    Právě Zemanův zdravotní stav se dostával na přetřes opakovaně. V pořadu Blesku S prezidentem v Lánech popíral, že by mu hrozila amputace nohy a odmítl invalidní křeslo, na podzim však také prohlásil: „V sobotu mi odešla cukrovka.“ Lékař Miloslav Kalaš z Nemocnice Na Homolce na to reagoval slovy, že šlo o laické vyjádření a cukrovka nikam „neodešla“.

  • 4.Zabrušovač Rozner

    „Já za sebe asi řeknu tolik, že já si myslím, že kultura velice, velice upadá. Protože když si vezmu – já v kultuře se pohybuju přes 20 let a vezmu to tak, že se dříve dělalo spoustu akcí, spoustu se pořádalo akcí, dneska to velice upadá,“ říkal v předvolební debatě jihočeský lídr Okamurovy SPD a manažer hudební skupiny Argema Miloslav Rozner. Na reakci moderátora Jakuba Železného, že lidé i dnes na venkově pořádají spoustu akcí a v regionech se děje řada zajímavých věcí, Rozner odvětil: „Určitě, možná s vámi jakoby tak úplně nesouhlasím.“

    Ani tahle váhavá řeč plná přeřeknutí a podivností ho však volební úspěch nestála a v říjnu se stal poslancem. „Nechci se do toho zabrušovat, abych se pak z toho musel nějak vybrušovat a neřekl něco špatně. Já nechci nic ovlivňovat a čekám, co pro nás Tomio vyjedná,“ vyjádřil se následně Rozner již po splnění poslaneckého slibu pro MF Dnes a nová přezdívka „Zabrušovač“ byla na světě. Volební heslo okamurovců „Odvaha říkat pravdu“ dostalo nové obrysy.

    „Zabrušovač“ Miloslav Rozner (SPD) ve Sněmovně „Zabrušovač“ Miloslav Rozner (SPD) ve Sněmovně | CNC, KAREL KOPÁČ / Paparazzi

  • 5.Kampaň, účelovka, provokace a špína

    Andrej Babiš podruhé. V jeho slovníku se v roce 2017 vyskytovaly i další výrazy poutající pozornost. Zaujala slova „kampaň“, „účelovka“ a „provokace“. Babiš si stěžoval mj. na nahrávky, které začala zveřejňovat Skupina Šuman. „Já ty nahrávky neznám. Já jsem to neslyšel, považuji to za špínu a součást té kampaně, která na mě jako probíhá,“ komentoval je Babiš na hradním nádvoří, když byl u prezidenta Zemana.

    Jeho slova o kampani a účelovkách však zaujala také imitátora Adama Vrbase, který si na nich založil nejedno zdařilé vystoupení.

    Do parodie se ale pustila i Babišova politická konkurence – volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek, kterého Babiš kritizoval za to, že „je zakladatelem Občanského fóra, 27 let v politice, neuvěřitelný žvanil a demagog“, reagoval ve studiu Blesku slovy: „Nestalo se mi ještě nikdy, že by na mě někdo vytáhl, že jsem zakládal Občanské fórum v Ostravě. Člověk neví, co má říct na svou obhajobu. Možná bych řekl, že jsou to kecy, nebo že je to nějaká účelovka, jaký to má souvis a že je to nějaká permanentní kampaň proti mně. Nebo že přece jsem nebyl v tom sám, takových nás bylo víc, co jsme něco takového dělali.“

    Video  „Koblihou vám zacpu hubu!“ Nejlepší Babišova parodie na protestu v Brně.  - Jiří Nováček
    Video se připravuje ...

    Video  Babišův nejlepší imitátor Adam Vrbas: Strašně mě rozčílil tím, jak zatloukal…  - Jiří Nováček
    Video se připravuje ...

  • 6.Kalousek a fízl

    Přestřelky mezi Andrejem Babišem a Miroslavem Kalouskem (TOP 09) byly i v roce 2017 ve Sněmovně na denním pořádku. „Já jsem tady zažil mnoho osobních přestřelek, ale aby nás tady moralizoval komunistický fízl a kriminálník, kterému hrozí 10 let, tak to jsem, prosím pěkně, ještě nezažil,“ narážel Kalousek při mimořádné schůzi ke kauze lithium na Babišův spor se slovenským Ústavem paměti národa ohledně vedení coby spolupracovníka StB a také policejní žádost o Babišovo vydání v případě 50milionové dotace pro farmu Čapí hnízdo.

    Spory s Babišem vedl Kalousek často, „zabrousil“ však i do dalších. Třeba s komunisty, kterým do Sněmovny přinesl máslo. „Vyběhl jsem ven a v prvním kvelbu jsem bez čekání koupil máslo. Až si budou soudružky zase stěžovat, že stály frontu na máslo, ať přijmou dar od Kalouska,“ hlásil v září Kalousek a reagoval tak na slova šéfa poslaneckého klubu KSČM Pavla Kováčika, že se za minulého režimu stály fronty na banány, na podzim v Česku na máslo.

    Sám Kalousek však oznámil po volbách odchod z čela TOP 09. „Já jsem vám tady nepřečetl nekrolog. Nikam neodcházím, vůbec ne z vysoké politiky,“ vzkazoval s tím, že věří, že svá nejlepší léta má stále ještě před sebou. A ve Sněmovně pokračuje dál – od končící hejtmanky Jaroslavy Jermanové Pokorné např. nedávno dostal zelený svetřík, za který ji kritizoval, když „sáhla“ poslancům na prodej alkoholu ve sněmovní budově v průběhu jednání.

  • 7.Bělobrádek a chcíplý pes

    Na tenký led se letos pustil šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. A hned dvakrát uklouzl tak, že je mu to občas připomínáno dodnes. Matkám samoživitelkám, ohroženým chudobou, v dubnu při rozhovoru se studentským časopisem The Student Times vzkázal: „No tak si musí najít jiného chlapa.“

    Šokoval však i pejskaře, když se na sociální síti nevybíravě pustil do ženy, které zemřel pes. Bělobrádek coby veterinář, který pracoval na jatkách, na smrt psa Alfa, ke kterému uživatelka nejprve dle svých slov nepřilnula, aby ji smutná událost nakonec „sebrala nevídaně“, reagoval uštěpačným komentářem: „Neumřel. Umírají pouze lidé. Zvířata uhynou, pojdou, chcípnou (u nich to nemá vulgární podtext), padnou, zhasnou, jsou zabita, poražena…“

    Poté, co Bělobrádek schytal kritiku, se omluvil opět poměrně svérázně – fotkou s nápisem „na mou duši, na psí uši, na kočičí svědomí slibuju, že už nebudu dělat humor na internetech“.

    Šéf lidovců Bělobrádek reagoval vzkazem na aférku kolem jeho slov, že pes neumřel, ale „chcípnul“. Šéf lidovců Bělobrádek reagoval vzkazem na aférku kolem jeho slov, že pes neumřel, ale „chcípnul“. | Facebook / KDU-ČSL

    Video  Bělobrádka grilovali soupeři: „Hájíte ještě zájmy ČR, nebo už jen Německa?“  - Blesk TV
    Video se připravuje ...

  • 8.Šlechtová a smrt

    Nejen Pavel Bělobrádek se pustil do tématu umírání. Karla Šlechtová (ANO) se ještě coby ministryně pro místní rozvoj srdnatě bila za nový zákon upravující pohřebnictví v Česku. Když však komunisté sáhli ve Sněmovně k obstrukcím, Šlechtovou to pořádně rozlítilo.

    „Je to podraz, je to nůž do zad, je to sprosté,“ bouřila na sněmovní chodbě. „Vzali si přestávku, sorry, ale jestli to neprojde, tak všichni umřeme a budeme v papírových rakvích,“ říkala v lednu. „Paní ministryně vypadala, že by chtěla někomu dát do zubů. A měla k tomu důvodu,“ komentoval to pro Blesk Zprávy tehdejší místopředseda Sněmovny Petr Gazdík (STAN), který schůzi řídil.

    V dubnu, když se zákon o pohřebnictví do Sněmovny vrátil, Šlechtová upozorňovala: „Umřeme jednou všichni. Umřou komunisti i sociální demokraté, umřeme my i z hnutí ANO. Všichni umřou.“ Nakonec se jí kýžený zákon podařilo prosadit.

    Video  Šlechtová vzteky bez sebe kvůli komunistům: „To je fakt hnusný vůči lidem.“  - Blesk - Jaroslav Šimáček
    Video se připravuje ...

  • 9.Klaus mladší a pitomost

    Do Sněmovny se letos vydal i Václav Klaus mladší – probojoval se tam na pražské kandidátce ODS. Nesmlouvavý kritik ministerstva školství pod vedením Kateřiny Valachové (ČSSD) po složení slibu uvedl: „Byl to zajímavý pocit, poprvé mě ve 48 letech bude živit stát.“

    Kariérní řád, se kterým Valachová přišla, označoval za pitomost. „Začínající by podpořilo, kdyby stát nedělal tyhle všechny hovad*ny, které stojí miliardy korun, a skutečně by peněz do škol za žáky přišlo víc,“ řekl Blesk Zprávám. V předvolební debatě Blesk.cz právě na téma školství se s Valachovou dostal do ostrých rozporů osobně. 

    Video  Klaus mladší nováčkem ve Sněmovně: Poprvé za 48 let mě bude živit stát.  - Jaroslav Šimáček, Blesk Zprávy
    Video se připravuje ...

    Video  Klaus a Valachová v hádce o postižených dětech: On: „Vyhnala jste je!“ Ona: „Mlčte!“  - Blesk Zprávy
    Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

dobry-clovek ( 29. prosince 2017 17:39 )

Pan Prezident Zeman ví která bije a má vás štváči všechny na háku, jste slaboduchè nuly, zakomplexovany vzorek zanedbatelné části obyvatel ČR, zloději co se boji čistky Babiše a pořádku který nastane od ledna 2018.. Argumentujete tady vymyslenym podvodem Čapi hnízdo, ale že megazlodeji a Kalousek rozkradli miliardy to se vám kritizovat nehodí co?Že Zeman nazve zloděje zlodějem to je hulvactví? Ubohý zlodejsky Čechu, jsi z 50% jen lůza bez cti a charakteru a většina z vás jsou bohužel ti ve funkcich co kradou, podvádí, intrikaří protože člověk co má 14000 měsíčně poctivě a tech je vetšina, bude volit jen Zemana, ODPADE podnikatelsky!

aIIahakbar ( 29. prosince 2017 16:13 )

Ty to musíš vědět nejlíp buzolíne, když seš specialista na pindíky.

noacojezase ( 29. prosince 2017 15:09 )

Havel a morální autorita, to myslíš vážně?

ianadruhou ( 29. prosince 2017 14:57 )

Diky, ty trdlo!

ianadruhou ( 29. prosince 2017 14:55 )

dosly ti vlastni napady?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa