Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Pirát Michálek ustál hlasování o vyhazovu. Místopředsedou zůstává

Autor: mah, ČTK - 
4. prosince 2017
22:30

Místopředsedou Pirátů zůstává Jakub Michálek. Jeho setrvání v pozici si přály tři čtvrtiny účastníků vnitrostranického referenda. To vzniklo poté, co stáhl podnět strany k Nejvyššímu správnímu soudu na přezkoumání výsledků voleb. Podle některých straníků tím totiž měl porušit princip transparentnosti. V přímém vstupu v České televizi to potvrdil v pondělí večer sám Michálek.

„Podle výsledků hlasování jsem zůstal místopředsedou Pirátské strany,“ uvedl Michálek v přímém vstupu na České televizi krátce po skončení vnitrostranického hlasování.

„V Pirátské straně sami na sobě aplikujeme přímou demokracii. I o tom bylo dnešní hlasování, ukázali jsme, že přímá demokracie může fungovat,“ doplnil Michálek. Dodal, že v Pirátské straně se podobným způsobem rozhoduje už osm let.

„Podle výsledků, které jsem měl možnost vidět, jsem obdržel 72 procent hlasů, takže ve funkci zatím zůstávám,“ přidal i s poděkováním za podporu všem členům. Minimálně do lednové volby republikového předsednictva strany tak zůstává v pozici místopředsedy sněmovny.

Michálek pak oznámil, že po skončení volby bude i nadále pracovat na prioritách předsednictva Pirátů. „Zaprvé bychom chtěli zřídit vyšetřovací komisy ke kauze OKD, zadruhé bychom chtěli zrušit výjimku ze zákona o zveřejňování smluv pro společnost ČEZ, zatřetí se budu účastnit procesu o vydávání poslanců Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka (oba ANO) a za čtvrté jsem vyhlásil otevřené výběrové řízení na obsazení dozorčí rady VZP,“ zrekapituloval čtyři největší priority předsednictva před lednovou volbou.

Podání stížnosti bez souhlasu vedení bylo podle Michálka administrativní chybou

Část straníků Michálkovi vyčítá, že z Nejvyššího správního soudu potají stáhl stížnost na říjnové sněmovní volby. Údajně se tím provinil proti průhlednosti, jedné z hlavních zásad Pirátů. Michálek už dříve přiznal, že předsednictvo utajilo stažení návrhu ze soudu záměrně, aby nemuselo záležitost vysvětlovat médiím.

Video  Jak se stal Bartoš Pirátem a jak to má s marihuanou?  - Jaroslav Šimáček, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Stížnost na volby podala část straníků, aniž by o tom Michálek i předseda strany Ivan Bartoš věděli. Podle Michálka byla stížnost neodborná. Pod stížností také podle médií figuroval podpis předsedy Pirátů Bartoše bez jeho vědomí. Michálek nyní zopakoval, že podání stížnosti na volby bez odsouhlasení předsednictvem strany bylo jen administrativní chybou. „K nim dochází v každé větší organizaci. My nechceme stínat hlavy za to, že někdo něco omylem někam poslal,“ uvedl.

Začátkem ledna zasedne v Brně Celostátní forum Pirátů k volbě nového vedení strany. Volba vyplývá ze stranických stanov Pirátů, kdy volební období předsednictva končí vždy nejdéle tři měsíce po sněmovních volbách. Funkci předsedy bude obhajovat Bartoš.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zada ( 5. prosince 2017 08:35 )

Oni si ho tam nechyat museli, chápejte!! Jak by to vypadalo, kdyby te´d, když má plno funkci, tak ho odvolaj, to by ta strana vypadal jako blbci, kterým se nedá svěřit nic. No tak radši ted couvli, a nechali ho tam, aby nebylo vidět jak už se rozkládaj kvůli závisti, že tihle dostali posty a tamty se asi nedočkají, protože když nejdou do vlády, tak žádný náměstky a úředníky z Pirátů nedostanou - moýná i ti co tam jsou už nalezlí dostanou do konce rokiu padáka, což schvaluju!!!!! Oni chtějí dělat s počítačema akorát aby šmejdili a nabourávali se nezákonně - zákonně do popčítačů a měli to pod palcem. Prostě šmírovat. Nevolitelní pro komunální volby !!!!

zada ( 5. prosince 2017 08:29 )

Ustál co??? Bordel, podvod, falešný podpis? Co ustál? Je to egoista a namyšlenec. V komunálních volbách jsou pro mě Piráti nevolitelní. Berou lidem svobodu myšlení a jsou to demagogové. Horšínež předsametoví komunisti. Chtějí jen koryta a nic nedělat a do všeho kafrat. Jsou to taková sobotkovci a bendovci - 25 let v parlamentu, nevědět co je práce a realita života. Největší zklamání z voleb jsou Piráti !!!!! Nevolitelní pro další volby !!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa