Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kritika za maskáče ve Sněmovně dohnala člena SPD na hranu sebevraždy. Zhroutil se

Autor: fab - 
28. listopadu 2017
12:23

Lidi, nechte mě, já jsem v tom nevinně! To by teď mohl na potkání recitovat neúspěšný kandidát na poslance Martin Stehlík (29, SPD). Jeho zločin? V maskáčích zasedl do poslanecké lavice. Trest? Zlé komentáře na sociálních sítích, po kterých se zhroutil.

Na školení nových poslanců a asistentů se Stehlík, místopředseda zlínské buňky SPD, ocitl náhodou. Vezl do Prahy asistentku jednoho z poslanců, které v autě slíbil, že za ni občas zaskočí. Ovšem jen ve Zlíně, nikoli v Parlamentu.

Ve Sněmovně ho ale přes jeho protesty, že není vhodně oblečen, přesvědčili, aby šel na školení a „nedělal cavyky“. Fotografie, jak sedí v lavici v maskáčích, obletěla sociální sítě a vyvolala nenávistné komentáře. Stehlík se po nich zhroutil. „Přijel z Prahy, odložil průkazku SPD, oznámil, že rezignuje. Nemohli jsme ho pak nikde najít. I maminka ho marně sháněla,“ citoval známého Týden.

Údajně ho téměř dohnali k sebevraždě. Vyjádření Stehlíka, jenž pracuje ve dvousměnném provozu jako dělník, se redakci nepodařilo získat.

Aktuální složení Poslanecké sněmovny najdete zde

Video se připravuje ...
Další videa