Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Piráti hledají experty do VZP netradiční formou. Podali si inzerát

Autor: zzu - 
25. listopadu 2017
09:44

Piráti hledají nominanty do správní a dozorčí rady Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP). Rozhodli se, že pozice nabídnou netradičně. Vypsali si inzerát na internetu. V radě VZP tak teoreticky mohou zasednout nestraníci. Podobně hledají i asistenty či personalisty. Pirátská strana tím chce dokázat, že zavedení transparentních principů do fungování politických stran není sci-fi. Podle jejich předsedy Ivana Bartoše  by nemělo docházet k tomu, že v radách zasedají známí, nebo příbuzní politiků.

„Piráti si dlouhodobě zakládají na průhledném hospodaření s veřejně kontrolovatelným účtem, vykazují schůzky s politiky a lobbisty a v současnosti také pořádají otevřená veřejná výběrová řízení. U Pirátů rozhodují schopnosti, nikoliv konexe,“ uvedl na stranickém webu jejich předseda Ivan Bartoš.

Inzerát, který si Piráti napsali na svůj web. Inzerát, který si Piráti napsali na svůj web. | https://forum.pirati.cz/verejna-vyberova-rizeni-f572/vyhlasujeme-otevrene-vyberove-rizeni-na-nominanta-piratu-na-t38499.html

Na výběrové řízení upozornili právě prostřednictvím svých webových stránek. Bližší informace o tom, co mají kandidáti splňovat, uvádějí potom na svém fóru. 

V radách nebudou tlačenky

Nejvíce aktuální je v tuto chvíli výběrové řízení na pozici asistentů poslanců. „Na rozdíl od ostatních politických stran, v nichž na pozicích asistentů i v dalších vysokých pozicích sedí často příbuzní či známí, je způsob výběru personálu u Pirátů otevřený a spravedlivý. Hledáme zodpovědné, talentované a schopné lidi. Nikoliv způsob, jak vytáhnout co nejvíc ze státního rozpočtu,“ rozepsal Bartoš.

Asistenti poslanců budou první, následně Piráti vyberou personalistu, nebo budoucího pirátského nominanta do správní či dozorčí rady VZP. Kromě toho proběhnou také soutěže u smluv, které skončily volbami a nadále se s nimi počítá.

Co strana požaduje po kandidátovi do správní a dozorčí rady pojišťovny? Je to hlavně zdravotnická a ekonomická odbornost. Ale také názorová shoda s pirátským programem. Požadavky kladou i na IT zdatnost – kandidát musí umět pracovat se softwarem, který strana využívá.

Měl by také umět programovat. Dále by takovému člověku neměla chybět proaktivní komunikace s poslaneckým klubem a členskou základnou, ani bezúhonnost a vysoká osobní integrita. Přihlášku potom mají zájemci posílat elektronicky.

Ostatní strany obvykle vybírají nominanty ze svých funkcionářů a poslanců.

Inzerát, který si Piráti napsali na svůj web. Inzerát, který si Piráti napsali na svůj web. | https://forum.pirati.cz/verejna-vyberova-rizeni-f572/vyhlasujeme-otevrene-vyberove-rizeni-na-nominanta-piratu-na-t38499.html

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pastorosasben ( 19. listopadu 2019 22:01 )

Naléhavě potřebujete peníze? Můžeme ti pomoct!
Jste v současné situaci v nesnázích nebo vám hrozí v nesnázích?
Tímto způsobem vám dáváme možnost podniknout nový vývoj.
Jako bohatý člověk cítím povinnost pomáhat lidem, kteří se snaží dát jim šanci. Každý si zasloužil druhou šanci a protože vláda selhala, bude muset pocházet od ostatních.
Žádná částka není příliš šílená pro nás a splatnost, kterou určíme vzájemnou dohodou.
Žádná překvapení, žádné dodatečné náklady, ale pouze dohodnuté částky a nic jiného.
Nečekejte déle a komentujte tento příspěvek. Určete částku, kterou si chcete půjčit, a my vás budeme kontaktovat se všemi možnostmi. kontaktujte nás ještě dnes na pasto­rosas­ben@ou­tlook­.com

Naléhavě potřebujete peníze? Můžeme ti pomoct!

agfor ( 25. listopadu 2017 11:34 )

Hledá další parazity na povinných platbách ? Copak těch přisátých příživníků je tam málo ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa