Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Žádný mozek, jenom svaly,“ naštvalo Okamuru. A ODS nechce líbat jeho ani Babišův prsten

Autor: Jaroslav Šimáček - 
24. listopadu 2017
13:54

V potyčku o „líbání prstenu“ se zvrhl v pátek ve Sněmovně spor o to, že Petr Fiala (ODS) jako jediný nebyl zvolen místopředsedou Poslanecké sněmovny a to i přesto, že ve volbách ODS skončila na druhém místě. Tím se naopak stal Tomio Okamura, který ODS vzkazoval, že nepřišla požádat o podporu. Sám se však rozohnil kvůli označení, že nemá „žádný mozek“, ale má „jen svaly“. ODS na jeho slova reagovala tím, že nepoklekne před Andrejem Babišem, ani před ním.  

„Já tady dneska slyším termíny, které jsme tady nikdy ani nezažili, možná někde v nějakém hororu, filmu nebo v nějaké italské komedii o mafii, možná detektivce. Líbání prstenu?“ podivoval se ve Sněmovně komunista Pavel Kováčik (KSČM).

O tom, že měli přijít a pokleknout, aby dostali funkci, mluvili zástupci ODS. Šéf jejich poslaneckého klubu Zbyněk Stanjura upozorňoval, že ještě ve středu Andrej Babiš (ANO) veřejně ODS vyzýval, aby spolu vládli, protože by dali dohromady 103 hlasů. „Co se stalo? Nepolíbili jsme prsten, takže jsme tu funkci nedostali,“ glosoval to Stanjura.

Okamura se naštval kvůli svalům a mozku

O tom, že si při volbě místopředsedy Sněmovny měla přijít ODS požádat o podporu, mluvili na tiskovce i zástupci SPD Tomio Okamura a Radim Fiala. „Oni nás o podporu nepožádali,“ vysvětloval Okamura, proč pro šéfa ODS Petra Fialu jejich 22 poslanců nehlasovalo.

Okamura se v atriu Poslanecké sněmovny rozvášnil kvůli pořadu ČT 168 hodin, který o něm prý v závěru uvedl, že „Okamura má svaly, ale nemá mozek. Okamura, který na sociálních sítích dává na odiv svou vytrvalou snahu v posilovně (byť při tom využil při propagaci svých příspěvků patrně již i úpravu fotek ve Photoshopu, což však popírá), to považuje za „urážlivé“. „Jsem sice rád, když jste mě pochválili za svaly, ale pro mě by bylo důležitější, aby ten pořad byl slušný a řádný,“ zlobil se Okamura.    

Video  „Žádný mozek, jenom svaly?“ Okamuru naštvala ve Sněmovně ČT.  - Jaroslav Šimáček, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

ODS: Nepřekvapilo nás to. Líbat prsten nepůjdeme

Zbyněk Stanjura na tiskovce ODS naopak působil klidně. Výsledek volby místopředsedy ho nepřekvapil. „Celý týden se v Poslanecké sněmovně ukazuje, že existuje pevná hlasovací většina – jinak to zatím nenazývám – ve složení hnutí ANO, SPD a komunisté. Jinými slovy pevné společenství Andreje Babiše, Vojtěcha Filip a Tomia Okamury,“ říkal Stanjura.

„Ten jejich přístup je jednoduchý: Kdo jim nepolíbí prsten, nepřijde poníženě prosit o nějaké funkce, tomu ty funkce prostě nedáme. My to bereme na vědomí, nás to vůbec netěší, že tady vznikla taková hlasovací koalice, ale aspoň občané vidí, kdo stojí na které straně,“ pokračoval šéf poslaneckého klubu ODS a jasně vzkázal: „My ten prsten kvůli žádné funkci políbit prostě nepůjdeme.“  

tosto ( 25. listopadu 2017 16:08 )

http://www.sinagl.cz/z-korespondence/7352-proc-uz-ctvrty-den-mlci-poslanec-ods-zbynek-stanjura-k e -sve-minulosti.html asi nemá čas , zasedá Demokratická Blokáda

moiaza ( 24. listopadu 2017 18:56 )

Oslové Deb.ilní Strany jsou vyčpělí. V čele s Fialovým křivákem budou jen paběrkovat. Neustále spoléhají na to, že volič má příliš krátkou paměť. Jenže my si dobře pamatujeme, co ODS dokázala a dokáže.

krtek. ( 24. listopadu 2017 18:33 )

To jsou hnusny pomluvy, piTomio nema ani jedno, jinak mi to pripomnelo mrazika, ty mas svaly, ja mam cary

auslak ( 24. listopadu 2017 18:25 )

Nevím zda by se nemělo přivolit ještě několik poslanců.Jestli budou mít dost členů na VÝBORY a PODVÝBORY. Tam bude narváno. Viděli jsme tu jejich práci , několik měsíců měli uložený v trezoru materiál k projednávání ve výboru ,ale o tom nikdo nevěděl, vůbec jim to nevadilo a pořád zasedali.

kana2 ( 24. listopadu 2017 18:20 )

jen tak dál co čekali celou dobu byli proti oni chtějí korýtka ale jinak jsou ve všem proti pořádně jim mají vymáchat rypáky mám radost je potřeba přitvrdit nechceš spolupracovat tak nenatahuj ruku měli by se na ně vys.rat i napotřetí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa