Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zeman nezneužije 17. listopad a bude doma, hlásí Ovčáček. Odtajnil i detaily ruské mise

Autor: simao - 
14. listopadu 2017
11:06

Páteční připomínka 17. listopadu 1989 se blíží, prezident Miloš Zeman však na Národní třídu ani na jiné veřejné prostranství nezamíří. Potvrdil to dnes hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Zeman věnuje události „tichou vzpomínku“ a bude šetřit síly před odletem do Ruska, kde se setká s Putinem, Gorbačovem i Medveděvem. Nepůjde o jeho poslední zahraniční cestu. V prosinci se vydá ještě na Slovensko, prozradil Ovčáček.

Oslavy 17. listopadu na sebe upoutaly i díky Zemanovi v minulosti pozornost poté, co si pro sebe zabral Albertov – místo tradičních setkání studentů. Letos jej studenti opanují opět.

A Miloš Zeman zůstane doma. „Pan prezident 17. listopadu věnuje této události tichou vzpomínku jako aktivní účastník 17. listopadu 1989. Tady připomínám, že těsně před listopadovými událostmi v roce 1989 byl pan prezident již potřetí komunisty vyhozen z práce za své postoje. To znamená: Pan prezident se nebude zapojovat do nějaké kampaně, nebude zneužívat toto významné výročí k politickým přednesům, účastem na některých akcích, jako někteří jiní, kteří hodlají zneužít této záležitost,“ uvedl dnes na Hradě Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Zeman byl na Albertově v listopadu 2015, českou hymnu si tam zapěl na jednom pódiu společně s ilamofobem Martinem Konvičkou a mezi návštěvníky se objevilo mnoho Zemanových podporovatelů se zelenými kartami s prezidentovou fotkou i transparenty na Zemanovu podporu, nechyběly však ani vlajky Islám v ČR nechceme.

Video  Zemanovi příznivci měli na Albertově vyhrazený VIP prostor.  - tv JOJ
Video se připravuje ...

Oproti tomu na Festivalu svobody, který i letos vyvrcholí akcí na Václavském náměstí, by mohli v rámci Koncertu pro budoucnost 17. listopadu vystoupit s krátkými projevy i prezidentští kandidáti Jiří Drahoš, Marek Hilšer a Pavel Fischer. Michal Horáček se oslav 17. listopadu účastnil i loni, když vyrazil s kyticí zavzpomínat na Albertov.

Na východ. Zemana čeká Soči, Moskva a Jekatěrinburg

Příští týden v pondělí odpoledne nabere Zeman směr Rusko. „Tato návštěva se těší mimořádnému zájmu českých podnikatelů. Jde o největší podnikatelskou misi za uplynulých 25 let,“ pochvaloval si dnes Ovčáček.

Nejprve prezidentská delegace doprovázená početnou delegací podnikatelskou (na 120 zástupců) zamíří do Soči. „Pan prezident se setká s prezidentem Ruské federace Vladimirem Putinem,“ uvedl Ovčáček.

V Moskvě i při další následné zastávce se Zeman zúčastní podnikatelského fóra. „Poté pan prezident poobědvá s panem Michailem Sergejevičem Gorbačovem a setká se také s ruským premiérem Dmitrijem Medveděvem,“ vzkázal mluvčí. Zeman se však vydá také na otevření výstavy Poklady Pražského hradu v Moskvě.

Poslední přelet bude od Jekatěrinburgu. „Setká se také s gubernátorem sverdlovské oblasti a u pomníku uctí památku československých legionářů,“ vypočítával Ovčáček.

Antizemanovská kampaň a lhaní, stěžoval si Ovčáček

Hradní mluvčí se pozastavil i nad posledním výjezdem prezidenta do Olomouckého kraje, letos jej ještě čeká kraj Jihomoravský. „Na setkání s panem prezidentem zavítaly tisíce občanů, o tom se veřejnost v médiích nedozvěděla vlastně vůbec nic,“ postěžoval si Ovčáček a označil to za součást antizemanovské kampaně, při které prý dochází i na očividné lhaní.

Vyjádřil se i ke kauzám chartisty Tomáše Hradílka, který drží hladovku kvůli Zemanově druhé kandidatuře, a zadržení zvukaře Jaroslava Hansla, který byl v Lipníku odveden policisty za hlasitou produkci Modlitby pro Martu na začátku prezidentova setkání s občany.

„Pan prezident dal prostor panu Hradílkovi při setkání s občany v Lipníku nad Bečvou, aby vyjádřil svůj názor. Lidé pana Hradílka vypískali. To je, myslím si, jednoznačná odpověď,“ reagoval dnes Ovčáček a připomněl Zemanova slova, že Hradílkův hlas není víc než 113 tisíc lidí, kteří se Zemanovi podepsali pod opětovnou kandidaturu. „Pokud jde o zákrok policie, je zcela jednoznačné, že zde došlo k narušení řádně svolaného shromáždění a na to existuje dokonce i zákon o právu shromažďovacím, který podepsal prezident Václav Havel,“ dodal Ovčáček.

Zeman se sejde s Kiskou a Ficem

Za hranice Česka se Zeman chystá po ruské misi ještě jednou. Do konce roku se ještě chystá na návštěvu Slovenska. „Není to poslední zahraniční cesta pana prezidenta. Pan prezident ještě v měsíci prosinci zavítá na návštěvu Slovenska. To je tradice vždy na konci prvního mandátu i druhého mandátu – český prezident navštěvuje Slovensko,“ uvedl Ovčáček. Zeman se u východních sousedů sejde patrně jak s prezidentem Andrejem Kiskou, tak i premiérem Robertem Ficem, doplnil.

hejhej ( 14. listopadu 2017 17:25 )

Na 17. listopad jsou organizované demonstrace proti panu prezidentovi. Americká ambasáda nařídí a blbečci plní pokyny. Kdo se tentokrát propůjčí k vyřvávání ? Že by opět nějaké herky pod vedení šeredky Štěpánové a jiní " umělci" za prašule ???? Pan prezdent zastává názory většiny našeho státu, nazývá věci pravými jmény, nekývá nařízení Ameriky a Bruselu, proto chtějí naškrobeného akademika, krycí jméno BAS, který je pro násilnické migranty a už nyní podlézá Bruselu.

xiioma ( 14. listopadu 2017 14:07 )

Zeman je hlavně člověk který nectí právo a zákony ČR, nerespektuje výroky soudů, nevede své podřízené k dodržování zákonů a pravidelně dělá v zahraničí ostudu ČR.

xiioma ( 14. listopadu 2017 13:38 )

Ty se považuješ za většinu národa? Jinak Zemana volila cca 1/3 oprávněných voličů, takže opět žádná většina.

lumich ( 14. listopadu 2017 13:18 )

Máte nějaké divné počty! Zemana zvolilo v roce 2013 - 54% těch, kteří se voleb zúčastnili, tj. 2 717 405 voličů. Volební právo mělo asi 8,5 milionů občanů ČR! Mě z toho vychází, že Zemana nevolilo více než 5 700 000 oprávněných voličů! Buď volili někoho jiného, nebo se voleb nezúčastnilo. Procentuálně vychází, že Zemana v roce 2013 nevolilo 68% oprávněných voličů ČR!!! Od té doby mnozí, kteří ho volili vystřízlivěli. Z čeho tedy vycházíte v tvrzení, že za Zemanem stojí většina národa?

rumovapalice ( 14. listopadu 2017 13:18 )

Už se pražská elita formuje,už zase budou urážet prezidenta a vítěze voleb, už zase ty hyeny vyrábí plakáty,už zase ty své pošahané,vlastizrádné názory budou vydávat za názor všech českých lidí.Nějaké volby mají naprosto u pr.de.le!! Uvědomuje si pražská kavárna ve svém vakuu,ve své umělé bublině,kde se navzájem vychvalují a dokonce volají po "svobodě" jak je z duše nenávidí celý národ? všichni obyčejní pracující lidi? Praha je stát ve státě a bohužel,jen pražskou sebranku nám budou týdny ukazovat ze všech možných úhlů,dokonce i ze země aby pár blbců vypadalo jako tisícihlavý dav. Bude se sestříhávat,překrucovat neskutečně lhát,májí v tom od hadráku praxi. Na US embasy se zaručeně tisknou červené karty.Nový protektor je stejná sv.ině jak židák Schapiro. Ale vy zas.raní kriplové,lidé vás mají dávno prokouklé,vaše štvaní je silně kontraproduktivní,obrátí se to proti vám. Vrchol všeho bylo,když "policií" loni bylo obyčejným pražákům znemožněno dostat se do centra. Přednost měli grázli,a feťáci z kliniky.Podplacená mmasmédia se zkrátka za každou,i podlou či groteskní cenu překroutit naprosto vše.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa