Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Topolánek si rýpl: Já mám ve vězení Dalíka, Zeman měl Snopkovou se Svobodou

Video se připravuje ...
Autor: zst, vr - 
11. listopadu 2017
05:00

„2:1 pro Miloše“, tak komentoval Mirek Topolánek, který se přihlásil do boje o Pražský hrad, fakt, že mu prezident předhodil v jednom z rozhovorů uvězněného Marka Dalíka. Miloš Zeman má podle něj zase exministra Iva Svobodu a Barboru Snopkovou, kteří byli odsouzeni za vytunelování Liberty. Každý prý někoho zná, komentoval souvislosti Topolánek.

„Zcela bez souvislosti s prezidentskou kandidaturou musím replikovat, abychom si vzpomněli na jména Snopková a Svoboda. Takže je to 2:1 pro Miloše,“ reagoval ve Studiu Blesk Topolánek na slova Miloše Zemana z pořadu na TV Barrandov. Zeman ve čtvrtek ke spojení Dalík–Topolánek řekl: „Zcela bez souvislostí s touto kandidaturou konstatuji, že před několika málo dny nastoupil do vězení Marek Dalík.“

„Každý člověk někoho zná, někoho potkal, a já za 62 let jsem těch lidí potkal spoustu, s tím se musí vypořádat voliči. Buď mi uvěří, co jsem řekl, nebo mi to neuvěří. Ta věc mě se samotného dotýká, nepokládám to v tomto smyslu za překážku v prezidentské kandidatuře. Platí to, že to se stalo, ale každý má ve svém okolí někoho, kdo má problémy,“ rozvedl svůj názor.

Výrok soudu podle svých slov sice respektuje, ale „myslí si o něm svoje“. „Snažím se být s ním, alespoň duchem, protože přeci jenom je to člověk, který mi byl velmi blízko, minimálně do roku 2006, než jsem šel na Úřad vlády. Potom to bylo podstatně komplikovanější. Neumím mu nijak pomoct,“ řekl také ke vztahu s Dalíkem a přiblížil, co pro něj v minulosti vše v rámci politiky připravoval.

„Každý člověk ve vysoké politice má něco, čemu se na Západě říká ‚spin doctor‘. Marek byl typický spin doctor, dělal základy všech mých vítězných kampaní, připravoval mě do televizních debat, psal mi základy k těm klíčovým projevům, které jsem měl. To byla jeho hlavní práce, protože jsme si velice rozuměli. On věděl, jak to cítím, jak mluvím, jaké mám výrazivo a co bych v té situaci napsal,“ popsal Dalíkovu práci. Spin doctor je kombinací krizového manažera a mediálního poradce.

Právě v Topolánkových službách se ale Dalík dostal do problémů kolem zakázky na obrněné transportéry Pandur. Soud ho poslal na pět let do vězení za podvody, žádat měl údajně půlmiliardový úplatek.

Video  Mirek Topolánek v Blesku: O Zemanovi, manželce i Dalíkovi  - Vera Renovica, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

homednes ( 12. listopadu 2017 11:29 )

Topolánek a president? Otázka pro něj: Za své vlády jste si půjčili z důchodového fondu 70 miliard. Slíbil, že je tam vrátí. Kde jsou ty miliardy?

11karel11 ( 11. listopadu 2017 14:46 )

Všichni slušní lidé by si měli uvědomit, že nastávající volba prezidenta není o tom, zda se jim M.Zeman líbí, či nikoliv, ale je o VLASTENECTVÍ. Všechny ty kreatury počínaje Horáčkem, Drahošem a konče Topolánkem a Hilšerem jsou zaprodanci Bruselu a NATO. Tito lidé budou pracovat na oslabování a postupném rozkladu našeho národního státu, budeme solidárně přijímat negramoty z Afriky a naše důchody a minimální mzda budou nižší než sociální dávky těch vetřelců. To se vám bude líbit??? ZEMAN JE VLASTENEC - nic víc ani nic míň.

radar666 ( 11. listopadu 2017 12:52 )

A přeci je mezi nimi rozdíl.Snopková se Svobodou tunelovali pro sebe,nikoli pro Zemana.Dalík bral úplatky právě pro Topola,aby se tento nedostal tam,kde je Dalík dnes!Takže,čím nás tady ten " chlap co už nemá gule " chce oblbnout? Jen kecama,lhaním a napdáním Zemana.Ale to už dávno na voliče neplatí !

ivoadller ( 11. listopadu 2017 12:42 )

Jestli se jen vyjadřuješ jako buran a používáš nemístné vulgarity, tak nevím, čemu se divíš. Protizemanovec klidně buď, ale na úrovni, jinak jsi všem za blba a nikoho nezajímáš.

moiaza ( 11. listopadu 2017 12:36 )

I v jiných věcech je Mirek lepší než Zeman. Třeba v korumpování a zlodějnách. To je těžce překonatelný.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa