Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

„Židy, gaye a cikány střílet nebo do plynu,“ křičel prý ve Sněmovně tajemník od Okamury

Autor: dv - 
10. listopadu 2017
14:25

Tajemník klubu Svobody a přímé demokracie (SPD) Jaroslav Staník se měl v Poslanecké sněmovně před dvěma týdny údajně chovat jako kovaný nacista. Před svědky vykřikoval, že Židi, Romové a homosexuálové patří do plynu. Informuje o tom web Aktuálně.cz s odkazem na přímé svědky údajné rasistické a xenofobní scény. Staník to popřel, proti němu ale hovoří nejméně čtyři svědci.

Jak jsem vešla, řekl: ‚Vy jste ta ministryně Marxová-Engelsová. Vy podporujete homosexuály.‘ Mluvil o tom, že by měli jít do plynu a že by se měli zlikvidovat. Pohádala jsem se s ním a odpálkovala ho, popsala pro Aktuálně.cz incident končící ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová Tominová

Ke střílení vede tajemník SPD i děti ve své rodině. „Ve stáří jako když najdeš,“ napsal k fotkám, kde učí střílet malého chlapce. Fotkami se chlubí na svém veřejném facebookovém účtu. Ke střílení vede tajemník SPD i děti ve své rodině. „Ve stáří jako když najdeš,“ napsal k fotkám, kde učí střílet malého chlapce. Fotkami se chlubí na svém veřejném facebookovém účtu. | Facebook Jaroslava Staníka

Dalším svědkem výroků, které jsou v České republice trestné, byl exposlanec Úsvitu Marek Černoch. I ten novinářům potvrdil, že tajemník strany Tomia Okamury používal takto silná slova. Bylo to dokonce mnohem horší. Vyzýval k tomu, aby se všichni homosexuálové, Romové a Židé stříleli už po narození, řekl Černoch. 

Je to lež, brání se Okamurův muž

Staník to ale popírá, dokonce obviňuje poslance Marksovou a Černocha ze lži. Je to sprostá lež od zoufalé politické konkurence, nikdy jsem nic takového neřekl, napsal v SMS ve dvě hodiny ráno do redakce Aktuálně.cz.

Video  Proč Zeman uhýbal otázce na Okamurovu lež? Takhle „tančil“ kolem zákazu islámu.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Ministryně Marxová-Leninová

Není to přitom poprvé, co Staník zesměšnil ministryni práce a sociálních věcí. Teď na ČT 24 paní Marxová-Leninová pláče nad tím, že nemáme na větší valorizaci důchodů,“ napsal 25. září na svůj facebookový profil. Marksová nicméně Blesku řekla, že neuvažuje o tom, že by na tajemníka SPD pro jeho extrémistické výroky podala trestní oznámení. Bylo by to tvrzení proti tvrzení,“ vzkázala.

Kdo je Jaroslav Staník

Podle oficiálního medailonku na webu SPD začínal jako soustružník v n.p. Zeveta Bojkovice. Od roku 1984 do roku 2007 pracoval u Policie České republiky v Brně. Po odchodu od Policie se vrátil zpět do Bojkovic. Zde se angažoval v komunální politice a ve volebním období 2010–2014 pracoval jako neuvolněný místostarosta města Bojkovice. Od roku 2011 spolupracuje s Tomiem Okamurou, kterému vedl volební kampaň při senátních volbách v roce 2012 ve Zlínském kraji.

Video se připravuje ...
Další videa