Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kníže o Topolánkovi: Není to loutka, má ale jiné mouchy

Autor: Zuzana Štíchová - 
10. listopadu 2017
10:08

Mirek Topolánek svou ohlášenou kandidaturou na prezidenta vzbudil vášně. Vůbec poprvé se mu ale podařilo postavit proti sobě Karla Schwarzenberga a Falešného knížete, fenomén ze sociální sítě. Ti se totiž na postoji k expředsedovi konkurenční ODS neshodnou. Skutečný Schwarzenberg se za Topolánka postavil, když ho předtím právě Falešný Kníže označil za loutku.

„Tak pokud tedy mohu mluvit za sebe, můj skromný názor je, že Mirek byl loutka kmotrů, křupan a styděl jsem se za něho,“ napsal v pondělí na Twitteru majitel „falešného“ účtu Karla Schwarzenberga. Reagoval tak na příspěvek Miroslava Kalouska (TOP 09), který psal, že „pro Karla i pro něj bylo ctí být v jeho vládě“. Skutečný Kníže, ač dosud hlásal, že s názory svého imitátora nemá problém, ale toto prohlášení „neskousl“.

„Už dlouhá léta publikuje mně neznámý člověk na Twitteru své postřehy jako Karel Schwarzenberg, na účtu, který si svého času zaregistroval a dnes je známý jako Falešný kníže. Přiznávám, že jeho poznámky jsou většinou velice vtipné. Nedávný tweet o Mirku Topolánkovi ovšem nebyl ani vtipný, byl pouze urážlivý. Co je ale horší, neodpovídá pravdě,“ reagoval o několik dní později čestný předseda TOP 09 na sociální síti.

„S Topolánkem jsem spolupracoval ve vládě, měl mnohé mouchy, ale loutka zajisté nebyl. Měl navíc jednu výtečnou vlastnost, která je u politiků vzácná. Když někomu dal slovo a ruku, tak to platilo. Tudíž si ho dodnes velice cením. Z toho důvodu považuji za nutné se nyní poprvé ozvat proti svému twitterovému dvojníkovi,“ ohradil se. Falešný kníže příspěvek okomentoval prostým „v pohodě“.

Karel Schwarzenberg tak potvrdil slova, která pronesl Mirek Topolánek na oficiální tiskové konferenci ke své kandidatuře. „Nikdo ani z byznysu, ani z politiky, včetně soupeřů, nemůže říct, že bych ho kdykoliv podrazil,“ tvrdil o sobě.

Falešný kníže: Topolánek na Hrad? Tak to poběžím maraton

V jednom z předchozích příspěvků přitom s humorem sobě vlastním glosuje oznámení Topolánkovy kandidatury tím, že se přihlásí na maraton: „Topolánek kandiduje na prezidenta, Pospíšil na předsedu TOP 09. Tak jsem se přihlásil na maraton v New Yorku.“

Podobně komentoval také oznámení Miloše Zemana spjaté pro změnu s jeho kandidaturou na Pražský hrad. Zeman v něm oznámil, že mu „odešla cukrovka“, což i podle jeho lékaře samozřejmě není možné. V komentáři narážel na špatný sluch, který trápí Karla Schwarzenberga.

mirkazam ( 10. listopadu 2017 10:58 )

Karl se mimořádně vzbudil ???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa