Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman je starý a nemocný člověk, týráme ho. Útoky na něj jsou buranské, říká spisovatel

Autor: Mii - 
31. října 2017
20:21

Na Zemana by se útočit nemělo, protože je to starý a nemocný člověk a na takové lidi se obecně neútočí. Je to nemorální, nehumánní a buranské. Spisovatel a dramatik David Zábranský to uvedl v rozhovoru pro server Info.cz. Útoky na prezidenta doslova označuje za eklhaft a tvrdí, že Čechům by bylo o něco lépe, kdyby zapomněli na Václava Havla.

David Zábranský na sebe v souvislosti se Zemanem upozornil již loni na podzim, když pražské divadlo Studio hrdinů uvedlo jeho hru Herec a truhlář. V ní mimo jiné prezidenta republiky hájí a upozorňuje na současné problémy společnosti.

Pro Info.cz sdělil, že určité sympatie k Zemanovi opravdu má. „Já ty názory nemám úplně antizemanovské,“ řekl na úvod a později pokračoval: „Je nemorální, jak se k němu chováme. Ten člověk je starý. Týráme nemocného starého člověka. Nepřijde mi to košér.“

Podle něj je hlavní problém ten, že vypisujeme pohřeb žijícímu člověku. Takové chování označuje za nehumánní, neetické a „prostě eklhaft“. Prezident to dle jeho názoru musel postřehnout, a je tak možné, že ho lidé k problematickému chování uštvali. Zároveň dodává, že jestli volby prohraje, tak čistě kvůli zdravotnímu stavu.

Součástí problému aktuální společnosti jsou podle Zábranského takzvané elity. „Ta skupina, která se na jedné straně zaštiťuje morálkou, je schopna se chovat velmi neuctivě, nemorálně a velmi buransky,“ říká. Kdyby zapomněli na Václava Havla, chovali by se jinak. Trochu zapomenout na Havla doporučuje celé společnosti – cesta ven ze současného kolotoče kydání špíny na všechny je totiž podle něj velmi složitá a tohle je jeden z možných kroků.

VÍCE ČTĚTE A SLEDUJTE ZDE

kretenos500 ( 1. listopadu 2017 15:49 )

Kalousek má mé sympatie, když tě přivádí k šílenství a to je dobře. Kromě hradního ochlasty budeme mít i tebe jako hradního blázna. Dobrá vyhlídka Jinam mám Kalouska i tebe u mé (_!_) , kup si vstupenku na lízání řitního otvoru.

mamenec ( 1. listopadu 2017 14:48 )

Správně. Tolik srandy, kolik zažijeme se zemanem v následujících letech se už nikdy nebude opakovat. už nyní je z něj troska a tak ať je tam za trest dalších pár let. Uvidíme jak dlouho to vydrží.....

zada ( 1. listopadu 2017 13:55 )

No, teda lidi, úcta ke stáří tu fakt není, asi se ho každý bojí, ale kdo bude mít štěstí a neumře dřív, tak se ho taky spravedlivě dočká!!!! Jinak, Spojené státy měli přčeci jednoho z prezidentů také staršího a navíc na vozíčku, a že by se k němu někdo choval jako vy tady to dety nevím. Byl to vážený muž i se svým hendikepem. Prezident Zeman si zaslouží i úctu ke svému stáří, vědomostem, empatii a předvídavosti. Kdo se neumí chovat ke starým lidem ten za nic nestojí. Kdyby nebylo těch o generace před námi, tak tu nejsme ani my, neb by nás neměl kdo přivést na svět a živit nás . Všem přeji užití svého stáří mezi empatickými a uznalými mladými lidmi!!!!!

milan1959 ( 1. listopadu 2017 13:42 )

Zeman ? Neznám.

milan1959 ( 1. listopadu 2017 13:40 )

Co bereš soudruhu?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa