Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Drama na Sněžce: Náčelník horské služby zkolaboval. Resuscitoval ho exministr Heger

Autor: všm, zzu, Jakub Veinlich - 
1. října 2017
19:25

Během nedělního odpoledne se na Sněžce odehrálo drama. Náčelník Horské služby Krkonoše Adolf Klepš (53) během tradičního výstupu TOP 09 na horu zkolaboval. První pomoc mu poskytl podle informací Blesku exministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09).


Adolf Klepš se výstupu účastnil s rodinou. Po výstupu ho zastihl zřejmě infarkt. Leoš Heger mu ihned poskytl první pomoc. Následně pro šéfa horské služby Krkonoš přiletěl vrtulník, v kritickém stavu nyní leží ve fakultní nemocnici v Hradci Králové

Mohu potvrdit, ze jsem pana Klepše dnes skutečně pomáhal ošetřovat. Když se mu udělalo nevolno, museli jsme ho resuscitovat. Jestli šlo o infarkt, nešlo hned na místě určit. Jak na tom teď pan Klepš je, nevím, když ho ale odváželi, vypadalo to nadějně,“ uvedl pro Blesk.cz Heger.

„Ano, celé to mohu potvrdit, vedoucí horské služby nebyl ovšem v práci, šlo o politickou akci, která byla mimo, uvedl i Klepšův zástupce Pavel Jirsa Blesk.cz.

Adolf Klepš je nestraník, který s TOP 09 výrazně sympatizuje. Aktuálně za stranu i kandiduje ve sněmovních volbách.

 

agfor ( 2. října 2017 12:42 )

Náčelník má asi tvrdou náturu, když přežil péči exministra zdravotnictví. To se mnoha jiným nepovedlo - asi proto, že se o ně starali jen felčaři, kteří mají mrzačení a vraždění v popisu práce.

santikxauz ( 2. října 2017 04:56 )

Není sám,ona kolabuje celá TOP-09.

villon ( 1. října 2017 19:47 )

Asi míň než ten podvodník, co je zrušil.

zlymikes ( 1. října 2017 19:47 )

Jsou tu různé zhovadilé názory, ale pomoc Hegra je jediný dobrý skutek, který člen HOP 09 od dob jejího vzniku udělal

RomanCermak ( 1. října 2017 19:07 )

 Vážení, Áda Klepš je úžasný člověk, který zachránil spoustu lidských životů a zdraví mnohým z nás. Jako náčelník horské služby Krkonoše dokázal tuto službu udržet, zachovat kvalitu a profesionalitu všech jejich členů. Zapomeňte na politiku a podívejte se na člověka, který neváhá obětovat čas, námahu i zdraví pro záchranu lidských životů v nelidských podmínkách. Ádo, uzdrav se,co nejrychleji a nejlépe, jak můžeš👍. Držíme ti palce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa